Ad Code

Responsive Advertisement

Ράβδοι χρυσού, όπλα, κούτες με λεφτά: Απίστευτα ευρήματα στο "παλάτι" του Πριγκόζιν - Οι μεταμφιέσεις του

 
Έφοδο στο "παλάτι" του Πριγκόζιν έκαναν οι άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας την ώρα που ο Λουκασένκο δηλώνει ότι ο αρχηγός της Βάγκνερ δεν βρίσκεται στη Λευκορωσία. 

Το ερώτημα πού βρίσκεται ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δεν φαίνεται να έχει εύκολη απάντηση. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι σίγουρα δεν βρίσκεται στη Λευκορωσία και αντιθέτως ότι βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

Η δε έφοδος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) στα άδυτα του "παλατιού" του Πριγκόζιν, στην ιδιωτική του κατοικία στην Αγία Πετρούπολη, αποκαλύπτει εικόνες που επιβεβαιώνουν την ισχύ που είχε ο άφαντος αρχηγός της Βάγκνερ.


Πολυτελής διάκοσμος, όπλα, ράβδοι χρυσού, κούτες με μετρητά και όλα τα σύνεργα μεταμφίεσης που μπορεί να έχει ανάγκη κάποιος που αλλάζει συχνά την εμφάνισή του για να περνά απαρατήρητος.


Οι εικόνες μεταδόθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από ρωσικά ΜΜΕ.


Η κατοικία είναι επιβλητική ενώ στον κήπο σταθμευμένο βρισκόταν ένα ελικόπτερο.


Οι Ρώσοι της FSB ανακάλυψαν στη διάρκεια της έρευνάς τους δεσμίδες δολαρίων και ρουβλίων καθώς και ράβδους χρυσού.


Κούτες με μετρητά.

Στο "παλάτι" του Πριγκόζιν βρέθηκαν και διαβατήρια με διαφορετικά ονόματα και μια ντουλάπα γεμάτη περούκες.


Ο ιστότοπος Fontanka, που έχει την έδρα του στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε επίσης πως μια φωτογραφία με "κομμένα κεφάλια" βρέθηκε στην κατοικία του Πριγκόζιν, οι μισθοφόροι του οποίου κατηγορούνται συχνά για φρικαλεότητες.


Ο Fontanka δημοσιοποίησε επίσης μια φωτογραφία που δείχνει μια τεράστια βαριοπούλα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του Πριγκόζιν, η μεταλλική κεφαλή της οποίας φέρει το μήνυμα "Σε περίπτωση σημαντικών διαπραγματεύσεων".


Η "βαριοπούλα" είναι ένα από τα σύμβολα της Βάγκνερ, η οποία υπερηφανεύεται ότι χρησιμοποιεί αυτό το όπλο για να εκτελεί ή να βασανίζει άγρια εχθρούς της.

Η εξέγερση της Wagner, στις 24 Ιουνίου, συγκλόνισε τη ρωσική εξουσία την ώρα που αυτή βρίσκεται σε πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μαχητές της είχαν καταλάβει για πολλές ώρες ένα γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτική Ρωσία) και κατευθύνθηκαν προς τη Μόσχα.

Η εξέγερση τερματίσθηκε το βράδυ της 24ης Ιουνίου με μια συμφωνία που προέβλεπε την αναχώρηση του Πριγκόζιν για τη Λιθουανία. Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε πως η εξέγερσή του δεν είχε στόχο την ανατροπή της εξουσίας, αλλά τη διάσωση της Βάγκνερ που το ρωσικό γενικό επιτελείο απειλούσε να διαλύσει.

Στα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Πριγκόζιν εμφανίζεται ως ένας άπληστος επιχειρηματίας που έχασε τα λογικά του, αφού έγινε πλούσιος χάρη σε κερδοφόρα συμβόλαια που επί χρόνια εξασφάλιζε από το ρωσικό κράτος χάρη στη στενή σχέση του με τον Πούτιν.

Καμιά κύρωση δεν έχει ανακοινωθεί σε βάρος των στασιαστών, ωστόσο το μέλλον των επιχειρήσεων του Γεβγκένι Πριγκόζιν, της αυτοκρατορίας του στα μέσα ενημέρωσης και των επιχειρήσεών του για να επηρεάζει τις εξελίξεις, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αφρική, μοιάζει αβέβαιο.
Πού είναι ο Πριγκόζιν

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και έξι φωτογραφίες του Πριγκόζιν με έξι διαφορετικές μεταμφιέσεις.


Τα πολλά πρόσωπα του Γεβγκένι Πριγκόζιν


Η δήλωση Λουκασένκο υποδηλώνει ότι δεν ισχύει η αρχική συμφωνία με την οποία είχε επιτευχθεί η λήξη της ανταρασίας που είχε φτάσει να απειλεί τη Μόσχα.

Όσο για τους άνδρες της ομάδας Βάγκνερ, δόθηκαν στη δημοσιότητα από ρωσικά ΜΜΕ φωτογρφίες των νέων στρατώνων στη Λευκορωσία όπου φέρονται να έχουν εγκατασταθεί.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement