Ad Code

Responsive Advertisement

Ι.Γλύκας: Τον ξήλωσε η χήρα του Σήφη Βαλυράκη - Ενοχλημένος ο ίδιος με την απομάκρυνσή του από το ΠΑΣΟΚ


«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε η ώρα να χρειάζεται να «απολογηθώ» επειδή έκανα τη δουλειά μου»

Ενοχλημένος είναι από την απόσυρσή του από το ΠΑΣΟΚ ο Ιωάννης Γλύκας, ο οποίος έκανε σχετικά ανάρτηση στα social media.

«Ακατανόητη, παράλογη, αντιδημοκρατική και προσβλητική» χαρακτήρισε ο Ιωάννης Γλύκας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει από τα ψηφοδέλτια την υποψηφιότητά του, μετά την σκληρή ανακοίνωση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Παράλληλα αφήνει αιχμές και σε βάρος της Μίνας Βαλυράκη η οποία μεταξύ άλλων εξαπέλυσε επίθεση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιλογή του να βάλει στα ψηφοδέλτια τον συνήγορο των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία» σε βάρους του συζύγου της.

Ο Ιωάννης Γλύκας δήλωσε «έκπληκτος» για την απόφαση να απομακρυνθεί από τα ψηφοδέλτια με τον ίδιο να λέει ότι «δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε η ώρα να χρειάζεται να “απολογηθώ” επειδή έκανα τη δουλειά μου».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων επικαλέστηκε το «δικαίωμα υπεράσπισης» με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι «είναι προφανής η προσπάθεια εργαλειοποίησης από συγκεκριμένους κύκλους» της υποψηφιότητάς του, η οποία «ενόχλησε πολλούς».

«Ο Ιωάννης Γλύκας διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα είναι υπερασπιστής κατηγορουμένων στη γνωστή δίκη της Χρυσής Αυγής, τόσο πρωτόδικα όσο και σήμερα σε δεύτερο βαθμό» ανέφερε νωρίτερα η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δικαιούται να αγνοεί την ιστορία και την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος» και ότι «λυπάμαι για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε με μια λιτή ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε στις 16 Ιουνίου πως ο δικηγόρος ήταν συνήγορος των ψαράδων, αν και η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αναφέρει ότι από τις 15 Ιουνίου είχε ενημερώσει σχετικά με επιστολή της τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ότι «προσπάθησε μέσω τρίτων να υποβαθμίσει τελείως το γεγονός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Γλύκα

Διανύοντας το 27 έτος της επαγγελματικής μου πορείας πάντοτε διάφανα και κρυστάλλινα δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε η ώρα να χρειάζεται να «απολογηθώ» επειδή έκανα τη δουλειά μου

Με έκπληξη και περισσή απορία ενημερώθηκα για την απόφαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ με την οποία η υποψηφιότητά μου στις εκλογές της 25/06/2023 θεωρείται ως μη ισχύουσα, λόγω της συμμετοχής μου ως Συνηγόρου Υπερασπίσεως στην υπόθεση Βαλυράκη.

Απόφαση ακατανόητη, παράλογη, αντιδημοκρατική, προσβλητική για κάθε Δικηγόρο μαχόμενο, για κάθε υπερασπιστή. Ο απόλυτος σεβασμός στη μνήμη και το έργο του Σήφη Βαλυράκη είναι δεδομένος από πλευράς μου, όπως και κάθε δημοκράτη που σέβεται την πολιτική διαδρομή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, κάποιοι λησμονούν ότι ο δικηγόρος αποτελεί Συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική ιδιότητα και ως συνήγορος υπερασπίσεως είμαι ταγμένος στο υπερασπιστικό μου καθήκον όπως ορίζουν το Σύνταγμα, ο Κώδικας περί Δικηγόρων και η Ποινική Δικονομία.

Ουδέποτε επέλεξα τους εντολείς μου με πολιτικά ή άλλα κριτήρια αλλά πάντοτε με γνώμονα την νομική μου υποχρέωση ως συνήγορος υπερασπίσεως παρέχοντας υψηλής ποιότητας νομικές υπηρεσίες.

Οφείλω να πληροφορήσω την «καταγγέλουσα» αλλά και όποιον/α υιοθετεί αυτές τις απόψεις ότι το δικαίωμα υπεράσπισης είναι ιερό για κάθε κατηγορούμενο όπως και το Δικαίωμα σε Δίκαιη Δίκη και ο σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας! Βέβαια κάποιοι /ες σε άλλες περιπτώσεις «χρησιμοποιούν» αυτές τις πανανθρώπινες αξίες κατά το δοκούν και στην περίπτωση αυτή τις ξεχνούν!

Διάβασα με προσοχή την καταγγελία της κας Βαλυράκη! Μου έκανε εντύπωση η αναφορά δυο φορές στον Ανδρέα Παπανδρέου! Προφανώς στην περίπτωση του (αναφαίρετου) δικαιώματος της επιλογής συνηγόρων της υποστήριξης κατηγορίας στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν έπαιξε κανένα ρόλο η επιλογή ως συνηγόρων ..τον εκ των κατηγόρων του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Νικο Κωσταντόπουλo (Εισαγγελέας στη Δίκη) και μέλους της οικογένειας του. Προφανώς στην επιλογή δεν είχε καμμία σημασία η ιστορία και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Όσον αφορά δε στην αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου για το πρόσωπό μου σε δημόσια τοποθέτησή της ότι: «ο συγκεκριμένος συνήγορος διαδραμάτισε συγκεκριμένο ρόλο στην σκανδαλώδη αποφυλάκιση των κατηγορουμένων», αυτή εκφεύγει της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης και του πολιτικού λόγου, με ότι συνέπειες μπορεί να σημαίνει αυτό για περαιτέρω νομικές ενέργειες!

Θα κληθεί να εξηγήσει ποινικά και πειθαρχικά τι εννοεί! Αλλά και για το ρόλο του συνηγόρου και το υπερασπιστικό καθήκον! Αυτονόητα οι «καρδούλες» δεν θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο ..ούτε οι επικοινωνιακές μεταστροφές! Είναι προφανής η προσπάθεια εργαλειοποίησης από συγκεκριμένους κύκλους της υποψηφιότητας μου στην Α’ Πειραιά!

Μια υποψηφιότητα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς. Μια υποψηφιότητα όμως που γνώμονα είχε μόνο την προσφορά και όχι την διεκδίκηση βουλευτικής έδρας (τελευταία τιμητική για μένα θέση)!

Ήμουν και θα είμαι πάντα υπερασπιστής, μαχόμενος
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement