Ad Code

Responsive Advertisement

Το σχέδιο «ντεμέκ» και τα… στραβά μάτια στους «Σπαρτιάτες»


Μ. Κοττάκης: Τι μας είπε ο κύριος υπουργός για το μυστικό σχέδιο «ντεμέκ» - Ποιοι «επέτρεψαν» την κάθοδο των «Σπαρτιατών» για να εξοντώσουν ΝΙΚΗ - Βελόπουλο;
Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές και έχουμε κυβέρνηση αυτοδύναμη, ισχυρή και σταθερή, μπορούμε, νομίζω, να αποκαλύψουμε μερικά από όσα συνέβησαν στον δρόμο προς αυτές, αλλά δεσμευόμασταν από το off the record που μας είχαν επιβάλει οι πηγές μας. Τώρα πλέον δεν δεσμευόμαστε! Με την άδειά τους θα τα φέρουμε στη δημοσιότητα. Είναι η ώρα.του Μανώλη Κοττάκη, εφημερίδα «δημοκρατία»

Διερωτώνται πολλοί πώς τα κατάφερε έτσι η Ν.Δ. να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες διαφορά, να καταγάγει έναν πολιτικό θρίαμβο και να καταλάβει τον ίδιο ακριβώς αριθμό κοινοβουλευτικών εδρών με αυτόν που είχε κερδίσει το 2019 με «μόλις» 7,5 μονάδες διαφορά. Για να το επιτύχεις αυτό, μολονότι το αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα θετικό και πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαιτείται ταλέντο. 

158 έδρες στην απλή νίκη, 158 και στον πολιτικό θρίαμβο; 
Γιατί; 

Η απάντηση είναι απλή: αλυσίδα λαθών – θεσμικών και πολιτικών. 
Για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Εις ώτα μη ακουόντων, ως συνήθως.

Λάθος πρώτο, η ψήφιση του συγκεκριμένου εκλογικού νόμου. Αλλοίωσε τον συσχετισμό εδρών. Λάθος δεύτερο, η αντισυνταγματική απαγόρευση καθόδου πολιτικών κομμάτων στις εκλογές με τη σύμπραξη της Δικαιοσύνης. ΗρωοποίησΕ έγκλειστα πρόσωπα.

Λάθος τρίτο, ο επιθετικός τρόπος που αντιμετώπισε η Ν.Δ. την Ορθοδοξία. Κάποιοι που έκαναν τα βαφτίσια των μελών των οικογενειών τους σε καθολικούς ναούς (δικαίωμα τους, ασφαλώς) παρέδιδαν μαθήματα Ορθοδοξίας σε φιλήσυχους χριστιανούς. 

Τελικά, η Ορθοδοξία «χώρεσε» σε ένα κόμμα.

Στην αλυσίδα των λαθών εντάσσεται, τέλος, η στρατηγική για τη συνολική διαχείριση των μικρών κομμάτων. Οι πολίτες προσέλαβαν τις απαγορεύσεις καθόδου των κομμάτων αυτών στον πρώτο γύρο ως επιχείρηση εξουδετέρωσης της διαμαρτυρίας στα δεξιά της Ν.Δ. Εξέλαβαν το πράσινο φως της συμμετοχής τους στον δεύτερο γύρο ως προσπάθεια αλληλοεξόντωσής τους, ώστε να μην επιτύχει κανένα την είσοδό του στη Βουλή.
Υπάρχουν όμως και πράγματα σε αυτή τη ζωή που εκφεύγουν της διανοίας των πονηρών.

Όταν δίδεις την εντύπωση πως θες να κυβερνάς χωρίς βασικό αντίπαλο και δεν σου αρέσει το οργανωμένο πολιτικό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε μοιραία οδηγείς τον λαό να αντικαταστήσει τη «μεγάλη αντιπολίτευση» του κλασικού δικομματισμού με πολλές μικρές ριζοσπαστικές και ανυπάκουες αντιπολιτεύσεις του πολυκομματισμού.

Στο κενό οι εκβιασμοί


Όλα όσα συνέβησαν με τα μικρά κόμματα δεν συνέβησαν τυχαία. Σας βεβαιώ. Υπήρξε σχέδιο, «ο Θεός να το κάνει», που είπε και κάποιος στη Θεσσαλονίκη. Σχέδιο που ακύρωσαν 720.755 πολίτες με την ψήφο τους και εξευτέλισαν με τη σειρά:Τους δικαστές και τους συνταγματολόγους που προσπάθησαν παρά τον νόμο να ακυρώσουν τη συμμετοχή κόμματος στις εκλογές.

Τους «πεφωτισμένους» πολιτικούς, μητροπολίτες και μεταμφιεσμένους σε αναλυτές πράκτορες που ειρωνεύτηκαν, απείλησαν και σε κάποιες περιπτώσεις εκβίασαν τους «ντεμέκ» χριστιανούς να εκφράσουν ελεύθερα το φρόνημά τους.

Τις ανόητες κομματικές ελίτ που εισηγήθηκαν την εκφώνηση πολιτικής ομιλίας μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου χωρίς την παραμικρή ουσιώδη αναφορά στον μεγάλο μας στρατηλάτη και στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Χριστιανός και πατριώτης σε τριάντα μέρες δεν γίνεται κανείς. Το διαπιστευτήρια επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Το έδειξαν και τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οποιος προκάλεσε, πολιτικός ή ιεράρχης, κάηκε:

-Βοιωτία; 3 % οι «ντεμέκ πιστοί», μακαριότατε.
-Αλεξανδρούπολη; Πάνω από 3% οι «σκοταδιστές», σεβασμιότατε.
-Πιερία; 9% οι «ντεμέκ πατριώτες».
-Θεσσαλονίκη; Ας δει κανείς το ποσοστό των τριών δεξιών κομμάτων. Είναι σχεδόν δεύτερο κόμμα.
Τι μας είπε ο κύριος υπουργός για το μυστικό σχέδιο «ντεμέκ»

Για να φθάσουμε έως εδώ και να διαθέτει η Ν.Δ. πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση τρία υπερσυντηρητικά κόμματα στα δεξιά της συνέβησαν πράγματα που είναι ώρα να αποκαλύψουμε.

Υπουργός της Ν.Δ., τον οποίο συνάντησα έξω από στούντιο τηλεοπτικού σταθμού, μου εξομολογήθηκε ότι δεν ήταν και τόσο αθώα η διευκόλυνση της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις εκλογές.

Ήξερε η κυβέρνηση ποιοι κρύβονταν πίσω από τους «Σπαρτιάτες». Με τέτοιο όνομα θα ήταν αδικαιολόγητο να μη γνωρίζουν. Γνώριζαν και όχι μόνο δεν εμπόδισαν την κάθοδό τους, αλλά μέσα στη διάρκεια της εκστρατείας δεν είπαν (πλην μιας φοράς, την Παρασκευή προ των εκλογών) ούτε μια λέξη κατά του ναζισμού.

Διότι τώρα θεωρούσαν ότι… ο ναζισμός τούς συνέφερε


Είναι τυχαίο ότι στις πρώτες εκλογές του Μαΐου απαγόρευσαν τη συμμετοχή όχι μόνο στο κόμμα του Κασιδιάρη αλλά και σε άλλα παρεμφερή σχήματα με την επωνυμία «Έλληνες», μη γίνει κάνα λάθος, αλλά τώρα δεν κουνήθηκε φύλλο;

«Απελευθερώσαμε το ντόμπερμαν για να κατασπαράξει τα σκυλάκια ράτσας» ήταν για τη Ν.Δ. το νόημα της ελεύθερης καθόδου των «Σπαρτιατών».

Όπως μου είπε ο κύριος υπουργός (ο οποίος, όπως απεδείχθη, ελάχιστα γνωρίζει όπως και ο κύριος Γκρίνμπεργκ τη Δεξιά της Δεξιάς), «ο στόχος είναι να αλληλοεξοντωθούν οι “Σπαρτιάτες”, η ΝΙΚΗ και η Ελληνική Λύση, και να μείνουν όλοι εκτός Βουλής, με συνέπεια η Βουλή να είναι πεντακομματική και οι έδρες της Ν.Δ. περί τις 170».

Είχαν τόσο πολύ πιστέψει στην επιτυχία του σχεδίου ώστε κορυφαίος θεσμικός παράγων της κεντροδεξιάς παράταξης (την άποψη του οποίου διαχρονικώς εκτιμώ) μου εξέφρασε παραμονή των εκλογών την εκτίμηση ότι η Βουλή θα είναι εξακομματική. Οι γνωστοί πέντε συν η Ζωή. ΝΙΚΗ και «Σπαρτιάτες» θα έμεναν έξω.

Δεν γνωρίζω αν είναι τυχαίο, αλλά το τηλεφώνημά του με βρήκε στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, στο νησί μου. Είχε άλλα σχέδια ο Θεός. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, το μυστικό σχέδιο «ντεμέκ» για το οποίο και φιλικές της εφημερίδες έγραψαν πρωτοσέλιδα ότι είναι «ρίσκο» εξουδετερώθηκε από τη λαϊκή ψήφο. Και το χειρότερο; Το σύστημα ουδέν εδιδάχθη από αυτό.

Αντί να φρονηματιστεί από το γεγονός ότι απειλές που εκτοξεύτηκαν από κορυφαίο της Ν.Δ. σε ιερείς σε μητροπόλεις της βορείου Ελλάδος έπεσαν στο κενό (όλα τα μαθαίνουμε), αντί να σκεφτεί πως όσα συνέβησαν με τον αρεοπαγίτη Τζανερρίκο που απειλήθηκε από ανώτατο πολιτικό για να αποκλείσει κόμμα δεν έπιασαν τόπο, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες συνέχισαν το ράλι της ηλιθιότητας. Με τα ίδια μυαλά.

Πρώτα άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξήσουν το πλαφόν εισόδου των κομμάτων από το 3% στο 5%. Μετά διοχέτευσαν σε ΜΜΕ την πληροφορία ότι το Εκλογοδικείο θα κηρύξει έκπτωτο το κόμμα «Σπαρτιάτες», απαγορευμένες τις 250.000 ψήφους του και προς διάθεση σε άλλα κόμματα τις έδρες του!

Οι άνθρωποι είναι ανεπίδεκτοι! 

Κατόπιν τούτου, τους προτρέπουμε: Συνεχίστε έτσι. Με απαγορεύσεις και με εκπτώσεις. Και αν μέχρι τις ευρωεκλογές δεν έχετε καταφέρει να εκτινάξετε την αντισυστημική ψήφο σε επίπεδα άνω του 20% και τους «Σπαρτιάτες» στο 10%, να μας… τρυπήσετε τη μύτη.

Εν πάση περιπτώσει, αυτά είναι θέματα του μέλλοντος. Όσον αφορά το τώρα, δόξα τω Θεώ που η Ελλάς έχει σταθερή κυβέρνηση σε ασταθείς καιρούς, δόξα τω Θεώ που έχει και χαλινάρι. Εύχομαι και ελπίζω, τέλος, στη δημοκρατία της πολιτικής ορθότητας το «δόξα τω Θεώ» να μη θεωρείται και έκφραση πολιτικής προτίμησης απαραιτήτως.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement