Ad Code

Responsive Advertisement

Βαλτός ή απλά επικίνδυνος γεροξεκούτης ο Μπάϊντεν διέλυσε την προσέγγιση ΗΠΑ - Κίνας - "Δικτάτορας ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας"


Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και «κατέστρεψε» την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος με κινεζικό αερόστατο

Νέα κρίση στις αμερικανoκινεζικές σχέσεις προκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καθώς χαρακτήρισε τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ «δικτάτορα», αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος με κινεζικό αερόστατο που η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε κατασκοπευτικό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε αυτά τα σχόλια σε εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Σι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο κρατών να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στις σχέσεις τους.

«Ο λόγος που ο Σι Τζινπίνγκ ήταν πολύ ταραγμένος, όταν κατέρριψα το μπαλόνι με τον κατασκοπευτικό εξοπλισμό μέσα του, ήταν ότι δεν ήξερε πως ήταν εκεί. Αυτό είναι μεγάλη ενόχληση για τους δικτάτορες. Όταν δεν ξέρουν τι έχει συμβεί».

Φυσικά, όλοι στην εκδήλωση έμειναν άφωνοι καθώς γνώριζαν για την επίσκεψη Μπλίνεκν στο Πεκίνο, η πρώτη κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη στην Κίνα μετά από πέντε χρόνια!

Μέχρι χθες και ο Μπάιντεν και ο Σι έλεγαν πως πρόκειται για μία καλή εξέλιξη.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να παρουσιάσουν την επίσκεψη Μπλίνκεν ως επιτυχημένη στην Κίνα και πως κάτι καλό θα προκύψει για τις ΗΠΑ από αυτήν.

Προφανώς, η ψευδαίσθηση αυτή δεν μπορούσε να κρατήσει παραπάνω από μία ημέρα.

Ο Τζο Μπάιντεν για άλλη μία φορά δεν καταλαβαίνει τι λέει, δεν ξέρει τι λέει, και θα πρέπει να σκεφτούν στον Λευκό Οίκο πως είναι επικίνδυνος ακόμα και όταν μιλάει σε εκδηλώσεις άσχετες με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Αλλιώς, περνάει από το μυαλό μας πως άλλες είναι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης του και άλλα συμβόλαια εκτελεί ο ίδιος ο οποίος πειθαρχεί όμως σε ποιούς;


Είναι γνωστή η απέχθεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν για οποιαδήποτε καθεστώτα στον πλανήτη δεν είναι «δημοκρατικά» με την έννοια που τους αποδίδει η Δύση.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο, χώρες που κάποτε ήταν παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, πλέον στρέφονται και αυτές όχι μόνο στην αποδολαριοποίηση τους αλλά και στην ένταξή τους στους BRICS.

Τέτοια είναι τα καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ο Τζο Μπάϊντεν τα θεωρεί ως δικτατορικά.

Οπότε, για ποιο λόγο να επιλέξουν την προσέγγιση τους με τον αμερικανικό παράγοντα;

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πριν τέσσερις μήνες είπε πως η ιδέα η Κίνα να αναλάβει να διαπραγματευτεί την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι «λογική»... 

«Δεν είδα τίποτα σε αυτό που θα υποδείκνυε πως υπάρχει κάτι που θα ήταν ωφέλιμο για οποιονδήποτε άλλον εκτός από τη Ρωσία αν το κινεζικό σχέδιο εφαρμοζόταν».

Με δεδομένο ότι «το επαινεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, πώς θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπάιντεν αναφερόμενος στο κείμενο στη συνέντευξη που παραχώρησε έναν χρόνο μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην ουκρανική επικράτεια.

«Η ιδέα ότι η Κίνα θα διαπραγματευτεί την έκβαση ενός πολέμου που είναι εντελώς άδικος για την Ουκρανία απλά δεν είναι λογική», επέμεινε.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement