Ad Code

Responsive Advertisement

Ποιες εκλογές; Ζήσε Μάη μου ή ακόμη καλύτερα, μετά το καλοκαίρι...


Φοβούνται τους εξοργισμένους πολίτες 


Προς εξάντληση τετραετίας και εκλογές στο βάθος του καλοκαιριού προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς η κοινωνία «βράζει» εναντίον της

H 9η Απριλίου ως ημερομηνία εκλογών φαντάζει αδύνατη μετά την τραγωδία των Τεμπών και για τον ίδιο βασικά λόγο φαντάζει αδύνατη ως ημερομηνία και η 23η Απριλίου καθώς οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν έχοντας μεγάλη οργή μέσα τους.

Συν τοις άλλοις στις 10 Απριλίου θα γίνουν τα μνημόσυνα των αδικοχαμένων επιβατών της αμαξοστοιχίας του τρόμου.

Υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να πιστεύει πως οι πολίτες θα νιώθουν θετικά απέναντί της εκείνη την ημέρα;


Το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι οι κάλπες να στηθούν στις 21 Μαΐου (ή μια εβδομάδα πριν, στις 14), ενώ αν απαιτηθούν και δεύτερες θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει πως οι εκλογές να γίνουν και στο βάθος του καλοκαιριού.

Αυτά πάντως που συνέβησαν χθες στα ελληνικά γήπεδα όλης της χώρας, που μετατράπηκαν σε «λαϊκά δικαστήρια» κατά της κυβέρνησης τρομάζουν το επιτελείο του Μαξίμου.

Από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία οι πολίτες απαιτούν δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων: 
Για την έλλειψη συστήματος τηλεδιεύθυνσης, για τα άθλια βαγόνια, για τον διορισμό του ακατάλληλου σταθμάρχη για όλους αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη αναμένονται οι πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα καταγράφουν την τάση των πολιτών μετά την απίστευτη αυτή τραγωδία.

Το βέβαιον είναι πως οι απώλειες για την κυβέρνηση θα είναι σημαντικές και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς οι πολίτες τον θεωρούν προσωπικά υπεύθυνο για την τραγωδία των Τεμπών.

Το σενάριο της αυτοδυναμίας φαντάζει ανέκδοτο ενώ ακόμα και η πρωτιά για τη ΝΔ καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν εισηγήσεις για εκλογές τον Ιούλιο ή ακόμη  και στις 13 Αυγούστου αν κριθεί σκόπιμο, όταν όλοι οι νέοι θα έχουν κανονίσει τις διακοπές τους και θα βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement