Ad Code

Responsive Advertisement

Αντιδράσεις για την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας: «Αντρικά γεννητικά όργανα σε γυναικεία αποδυτήρια»


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ και στο NCAA για την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας.


Η πρώην πρωταθλήτρια του Κεντάκι Ράιλι Γκέινς κατηγορεί με συνέντευξη της το NCAA ότι ενθαρρύνει τη σeξουαλική επίθεση και την ηδονοβλεψία επιτρέποντας στους άνδρες να εκτίθενται στα αποδυτήρια των γυναικών.

Η Γκέινς που έχει 12 μετάλλια στο κολεγιακό πρωτάθλημα αποκάλυψε: «Δεν μας είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι θα μοιραζόμασταν τα αποδυτήρια με τη Λία. Δεν δώσαμε τη συγκατάθεσή μας. Δεν ζήτησαν τη συγκατάθεσή μας, αλλά είδαμε στο ίδιο αποδυτήριο έναν βιολογικό άνδρα να γδύνεται και είδαμε ανδρικά γεννητικά όργανα».


Η Τόμας αγωνίστηκε για τρία χρόνια ως άνδρας στο κολεγιακό πρωτάθλημα και στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει φύλο και την έβαλαν να κολυμπάει με γυναίκες.


Η Τόμας ήταν στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και αποφοίτησε τον Μάιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια του κολεγίου, η Τόμας αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες κολύμβησης ανδρών και γυναικών, γράφοντας ιστορία τον Μάρτιο του 2022 ως ο πρώτος ανοιχτά τρανς αθλητής που κέρδισε εθνικό πρωτάθλημα NCAA Division I σε οποιοδήποτε άθλημα αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα 500 γιάρδων ελεύθερου στυλ γυναικών.

H Γκέινς που έχει εκφραστεί ξανά για το ίδιο θέμα πρωταγωνιστεί σε καμπάνια για την προστασία των γυναικείων αθλημάτων στο NCAA και είναι επικεφαλής καμπάνιας που έχει συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement