Ad Code

Responsive Advertisement

Τιμή στους πεσόντες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Έτσι τους τίμησαν στην Αγγλία!


Σε αυτή την φωτογραφία βλέπουμε το φέρετρο του Άγνωστου Βρετανού Πολεμιστή στο Αβαείο του Λονδίνου το 1920


Οι επίτιμοι καλεσμένοι ήταν μια ομάδα περίπου εκατό γυναικών. Είχαν επιλεγεί η καθεμία τους είτε γιατί είχε χάσει τον σύζυγό της είτε τον γιό της στον Α' παγκόσμιο πόλεμο.

Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Ανακωχής της Κομπιέν, που τερμάτισε τον πόλεμο με τη Γερμανία, η γεμάτη συγκίνηση τελετή ταφής του αγνώστου στρατιώτη αποτέλεσε σύμβολο όλων των πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Την τελετή οδήγησε ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ μαζί με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που παρευρέθηκαν εκείνη τη μέρα στο σημείο, ήταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Λόιντ Τζόρτζ, κορυφαίοι πολιτικοί και ανώτερα μέλη του βρετανικού στρατού.

Η τιμητική φρουρά ήταν 100 κάτοχοι του Σταυρού Βικτωρίας και από τα τρία σώματα.

Πιθανότατα ήταν και ο μεγαλύτερος αριθμός παραληπτών του συγκεκριμένου παρασήμου που να βρίσκονταν ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος.

Ο Άγνωστος Βρετανός Πολεμιστής θάφτηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου στις 11 Νοεμβρίου 1920, ταυτόχρονα με παρόμοιο ενταφιασμό ενός Γάλλου άγνωστου στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου στη Γαλλία.

Αφού το φέρετρο τοποθετήθηκε στον τάφο, ο βασιλιάς έριξε χώμα από γαλλικό έδαφος. Ως φόρο τιμής για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο, είναι χαρακτηριστικό πως ο τάφος γέμισε με χώμα από τα γαλλικά πεδία μάχης, και το μάρμαρο της ταφόπλακας προήλθε από το Βέλγιο.Η σιδερένια επιγραφή πάνω στην ταφόπλακα γράφει «Ένας Βρετανός πολεμιστής που έπεσε στο Μεγάλο Πόλεμο για το βασιλιά και τη χώρα».

Στις 17 Οκτωβρίου 1921, ο άγνωστος Βρετανός πολεμιστής έλαβε το υψηλότερο βραβείο ανδρείας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Μετάλλιο της Τιμής όπου κρεμάστηκε σε μια κολόνα κοντά στο κενοτάφιο. Στις 11 Νοεμβρίου 1921, ο Αμερικανός Άγνωστος Στρατιώτης τιμήθηκε αμοιβαία με τον Σταυρό της Βικτωρίας.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement