Ad Code

Responsive Advertisement

Γαλλία: Ο υπουργός Εργασίας έλυνε... σταυρόλεξο κατά τη συζήτηση για το συνταξιοδοτικό, εν μέσω κινητοποιήσεων


«Έκανα κάτι ανόητο», παραδέχτηκε σήμερα ο 44χρονος κεντροδεξιός πολιτικός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.


Μια στιγμή περισπασμού στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οδήγησε σε μπελάδες τον υπουργό Εργασίας της Γαλλίας Ολιβιέ Ντισότ, καθώς η κάμερα τον κατέγραψε να λύνει σταυρόλεξο, εν μέσω συζήτησης για την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Εν μέσω εθνικών απεργιών και διαδηλώσεων, τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κυριαρχούν στη γαλλική επικαιρότητα, με τη συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση να συνεχίζεται δύο εβδομάδες τώρα.

Σε μια από τις πολλές διακοπές των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, ο Ντισότ είπε ότι πήρε το σταυρόλεξο και στη συνέχεια συνέχισε να το λύνει αφού οι ομιλίες είχαν αρχίσει και πάλι.

Ο συντηρητικός βουλευτής Ορελιάν Πραντιέ επέπληξε τον υπουργό -ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στην υπεράσπιση των μεταρρυθμίσεων, τόσο στην Εθνοσυνέλευση όσο και δημόσια- από το βήμα της Βουλής χθες Πέμπτη.

Προέτρεψε τον υπουργό «να μην λύνει σταυρόλεξο όπως μόλις κάνατε, ενώ η Εθνοσυνέλευση συζητά». Αυτό, είπε, «είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα σεβασμού προς το κοινοβούλιο».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement