Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Μπάιντεν είναι μαζί μας και θα την κάνει την Τουρκία ντα... Ο Mπάϊντεν δίνει τα F-16 στους Τούρκους την ώρα που μας απειλούν με πυραύλους


Η κυβέρνηση Μπάϊντεν κοινοποίησε με ειδοποίηση στο Αμερικανικό Κογκρέσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την πρόθεσή της για την πώληση 40 F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού για 79 πολεμικά αεροσκάφη που έχει ήδη η τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο απόθεμά της, ενώ είναι γνωστό ότι παρέχεται χρόνος 15 ημέρες χρόνο στους γερουσιαστές προκειμένου να εγείρουν αντιρρήσεις.


Η παραπάνω ενέργεια συνάντησε την σφοδρή αντίδραση του Προέδρου της επιτροπής αμυντικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, γερουσιαστή Μπόμπ Μενέντεζ και της Ομογένειά μας, που τάσσονται κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Οι λόγοι είναι ότι αφενός η πώλησή τους θα έδινε αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, επιβραβεύοντας την μάλιστα.

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος θα κέρδιζε ψήφους στο εσωτερικό της χώρας του, είτε από ψηφοφόρους που είναι φιλοδυτικοί και φοβούνται την οριστική εκτροπή της Τουρκίας προς Ρωσία-Κίνα, είτε από εθνικιστές του ΙΥΙ PARTY της αντιπολίτευσης, παρουσιάζοντάς το ως επιτυχία του έναντι των ΗΠΑ που τάχα τον φοβούνται και τον υπολογίζουν.

Επιπλέον, αυτό θα διατάρασσε τις άριστες σχέσεις με την πιστή σύμμαχο Ελλάδα, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη της.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν, αναβάθμισε ακόμη περισσότερο τις απειλές κατά της Ελλάδας, αφού σε πρόσφατη ομιλία του αποκάλυψε ότι η Τουρκία, προβαίνει σε ενέργειες αύξησης του Βεληνεκούς του πυραύλου εδάφους-εδάφους Ταϊφούν από 565 χιλιόμετρα σε 1000 χιλιόμετρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γίνονται δοκιμές από τη Σμύρνη και ένας πύραυλος που μπορεί να εκτοξευθεί από εκεί αρχίζει να τους τρομάζει».

Κοινώς την ώρα που ο Mπάϊντεν δίνει τα F-16 στους Τούρκους ο Ερντογάν τεστάρει πυραύλους στη Σμύρνη κατά της Ελλάδας

Ενδεικτικό είναι για το θέμα άρθρο Διεθνούς ΜΜΕ, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:


"Επικαλούμενος τις συνεχιζόμενες κρίσεις σε όλο τον κόσμο, ο Τούρκος πρόεδρος το Σάββατο είπε ότι η χώρα του όχι μόνο επέζησε από δύσκολες στιγμές, αλλά προχωρά, καθώς στοχεύει να αυξήσει την εμβέλεια του εγχώριου πυραύλου της από 565 χιλιόμετρα σε 1.000 χιλιόμετρα (351 σε 621 μίλια).

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νοτιοδυτική επαρχία Μούγλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η παραγωγή του οπλοστασίου της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αυξήθηκε από 20% σε 80%, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

"Τα εθνικά θέματα είναι πάνω από την πολιτική και πρέπει να παραμείνουν έτσι. Εάν έχουμε επιτύχει κέρδη στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, πρέπει να τα προστατεύσουμε μαζί, χωρίς εξαίρεση", είπε.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι δοκιμές εγχώριων πυραύλων συνεχίζονται και πρόσθεσε ότι τέτοιες δοκιμές «τρομάζουν» την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τις δοκιμές από την παραλιακή πόλη της Σμύρνης, κοντά σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

«Γίνονται δοκιμές από τη Σμύρνη και ένας πύραυλος που μπορεί να εκτοξευθεί από εκεί αρχίζει να τους τρομάζει», είπε ο Πρόεδρος."
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement