Ad Code

Responsive Advertisement

Ας κερδίσουμε τη νέα χρονιά μέρα τη μέρα! Χρόνος καλός...

 


 Εδώ και λίγες ώρες, όλη η υφήλιος ξεκίνησε σταδιακά να υποδέχεται το νέο έτος

Το πρώτο μέρος στον κόσμο που καλωσόρισε το 2023, ήταν η συστάδα των νησιών Κιριμπάτι και η νήσος των Χριστουγέννων στην Ωκεανία, στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.


Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά της Νέας Ζηλανδίας και η πρωτεύουσα της, το Όκλαντ, έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη παγκοσμίως που ξεκίνησε τους εορτασμούς για το νέο έτος με χιλιάδες πυροτεχνήματα που ερρίφθησαν από το Sky Tower, καλωσορίζοντας το 2023.


Aνάλογα εντυπωσιακή ήταν η έλευση του νέου έτους και στην πόλη Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας.


Ακολούθησε η Αυστραλία που υποδέχθηκε το 2023, με πολύχρωμα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και την όπερα, κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα – μέρα.


Αυτή ήταν η πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς περιορισμούς έπειτα από δύο χρόνια για τους κατοίκους του Σίδνεϊ. Το lockdown στο τέλος του 2020 και η έξαρση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στο τέλος του 2021 είχαν ωθήσει τις αρχές της Αυστραλίας να επιβάλουν περιορισμούς στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πλέον τα μέτρα έχουν αρθεί, ενώ η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης για να παρακολουθήσουν το σόου με δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα. Οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν το θέαμα μέσω του διαδικτύου ή της τηλεόρασης.

Φαντασμαγορικά υποδέχθηκαν το νέο έτος και στη Μελβούρνη, την πόλη της Αυστραλίας με την μεγαλύτερη ελληνική παροικία.

Το νέο έτος υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Κουΐνσλαντ και του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ενώ στο Ντάργουιν, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Επικράτειας, ακυρώθηκε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με πυροτεχνήματα εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των βροχοπτώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Η Ασία είναι ένας ακόμη σημαντικός σταθμός για το επερχόμενο 2023, το νέο έτος που αλλάζει σταδιακά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Η Νότια Κορέα και η πρωτεύουσα της η Σεούλ, έχουν ήδη αφήσει πίσω τους το 2022 και οι πολίτες υποδέχονται το 2023. Ακολουθεί ένα εντυπωσιακό βίντεο με drones στον ουρανό της πρωτεύουσας της χώρας.

Φυσικά και η τεχνολογία βάζει το…χέρι της για να μας χαρίσει τις ακόλουθες εντυπωσιακές εικόνες.

Παράλληλα με τη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία βιώνουν πλέον τις πρώτες ώρες του 2023. Οι εικόνες που ακολουθούν από το Τόκυο, με τους Ιάπωνες να περιμένουν με αγωνία την έλευση του νέου χρόνου είναι χαρακτηριστικές.

Όσο για τη Βόρειο Κορέα, «γιόρτασε» την Πρωτοχρονιά, με ακόμη ποιο δυναμικό τρόπο.

Σε μια ακόμη Ασιατική χώρα, τη Σιγκαπούρη, η έλευση του 2023, ήταν επίσης φαντασμαγορική, με χιλιάδες πυροτεχνήματα να χρωματίζουν τον ουρανό πάνω από το λιμάνι της.

Οι αντίστοιχες εικόνες από την Ταϊλάνδη, φυσικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από αυτές των άλλων χωρών της Ασίας.

Αρκούντως εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από την υποδοχή του νέου έτους και στο Χονγκ -Κονγκ, μια ακόμη χώρα της Ασίας που άλλαξε ήδη χρονιά.


Φυσικά από το Ασιατικό τουρ με τις εικόνες από την έλευση του 2023, δεν θα μπορούσε να λείπει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η Κίνα. Οι εικόνες από την υποδοχή του νέου έτους στη Σανγκάη, τη Γιουχάν και στην Τσενγκντού συναρπάζουν…


Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται και από την Αίγυπτο με την αλλαγή του χρόνου στο Καϊρο.

Εορτασμοί και στην Ρωσία. Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα απο την Αγία Πετρούπολη.

Φαντασμαγορική υποδοχή της νέας χρονιάς και στο Παρίσι με την Αψίδα του Θριάμβου να βρίσκεται στο επίκεντρο των εορτασμών.


Εντυπωσιακοί οι εορτασμοί και στο Βερολίνο όπου παραδοσιακά η Πύλη του Βρανδεμβούργου συγκεντρώνει χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες.

Φαντασμαγορική η υποδοχή της νέας χρονιάς και στο Λονδίνο.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement