Ad Code

Responsive Advertisement

Ψευτογιατρός: Χρέωναν 20.000 ευρώ και έδιναν γλυκόζη αντί για βλαστοκύτταρα - Έρευνες των Αρχών σε Ελλάδα και Γερμανία


Δεκάδες ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας είχε εξαπατήσει ο ψευτογιατρός, υποσχόμενος την ίαση της ασθένειάς τους. Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασιλεία Σαρηδάκη, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη, κατά συρροή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψευτογιατρός συνεργαζόταν με έναν Γερμανό γιατρό ο οποίος δήλωνε γενετιστής.

Για το λόγο πραγματοποιήθηκε και έρευνα των Αρχών στη Γερμανία προκειμένου να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση των δύο συνεργατών οι οποίοι φαίνεται πως είχαν εξαπατήσει 15 θύματα, πέντε εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Τι υπόσχονταν στα θύματα


Οι δυο τους υπόσχονταν στα θύματά τους ότι μπορούσαν θα περπατήσουν παρότι είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας, αν ακολουθούσαν την θεραπεία τους. Χορηγούσαν στα θύματά τους αμπούλες λέγοντας ότι αυτά είχαν βλαστοκύτταρα.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε από την κατάσχεση των αμπούλων στο γραφείο του. Γερμανού γιατρού περιείχαν μόνο γλυκόζη. Οι δυο τους χρέωναν τα φιαλίδια που τους χορηγούσαν ακόμη και 20.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι με απόφαση του 2019 στον ψευτογιατρό είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι της εμφάνισής του τρεις φορές τον μήνα στο Α.Τ. Κορωπίου μετά την καταγγελία παθούσας εκείνος συνέχισε απτόητος την εγκληματική του δράση.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ


Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία κατοίκου της πόλης που έχασε συγγενικό του πρόσωπο με τους αστυνομικούς να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι του στην Αθήνα.

Εκεί βρήκαν φακέλους ασθενών μέχρι και από το 2002, ενώ έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εκ των οποίων οι πέντε ασθενείς έχουν πεθάνει. Και οι 15 περιπτώσεις έχουν ως χρονική αφετηρία τα έτη από το 2009 μέχρι σήμερα, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα θύματα θα πολλαπλασιαστούν και η έρευνα θα πάει και πιο πίσω.
Θύματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο

Θύματά τους εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί και αλλού στη χώρα, όπως στην Κέρκυρα και την Χίο. Μάλιστα, σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές έγιναν έρευνες και στο ιατρείο του Γερμανού με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι θύματα από την Ελλάδα είχαν ταξιδέψει και στην Γερμανία για να λάβουν την υποτιθέμενη θεραπεία. Το κέρδος τους από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο ατόμων θα γίνει μόλις δοθεί η σχετική έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement