Ad Code

Responsive Advertisement

Αν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ αυτό σημαίνει πως είναι επικίνδυνοι για την Εθνική Ασφάλεια;


Ποια είναι η «δικαιολογία» του πρωθυπουργού;


Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίοι υπάγεται άμεσα, η εθνική υπηρεσία πληροφοριών.

Το τονίζουμε δεν παρακολουθούνταν από το Predator αλλά από την ΕΥΠ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία λειτουργεί υπό την άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε υπό παρακολούθηση τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Χαράλαµπο Λαλούση με βάση το νέο τμήμα της λίστας Βαξεβάνη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατεύματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι πέρα από κάθε φαντασία υπόθεση παρεκτροπής.

Οι άνθρωποι που ηγούνται του στρατεύματος και τους έχει ανατεθεί η υπεράσπιση της χώρας παρακολουθούνται σε εποχές δημοκρατίας από την υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλειά της από ξένους κινδύνους.

Έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού.

Εδώ ποια είναι η δικαιολογία; Οι Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια; Τότε γιατί ήταν αρχηγοί;

Αν δεν αποτελούσαν απειλή όμως τότε το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement