Ad Code

Responsive Advertisement

Μπαλάσκας στο Newsbomb.gr: «Μπαχαλάκηδες» και όχι Ρομά στα επεισόδια


Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι άρθηκε η κατάσταση επιφυλακής για τυχόν επεισόδια, στην οποία είχαν τεθεί τα αστυνομικά τμήματα με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια του 16χρονου Ρομά που τελικά κατέληξε μετά τον πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. 

Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν επεισόδια σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το περιστατικό, ενώ η οικογένεια έχει ζητήσει να μην συμβεί το παραμικρό.

Όπως είπε και ο ξάδερφος του Κώστα Φραγκούλη, μιλώντας στο Open, «εμείς θα κινηθούμε βάσει νόμου, εμείς θέλουμε αυτόν τον άνθρωπο να τον βάλουν μέσα, χάσαμε το καλύτερο παλικάρι 16 χρονών».

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ενημέρωσε ότι άρθηκε η κατάσταση επιφυλακής, στην οποία είχαν τεθεί τα αστυνομικά τμήματα με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς οι Ρομά καταλαβαίνουν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαιοσύνη.

Σχετικά με τα επεισόδια, σχολίασε ότι τις 2 πρώτες ημέρες ήταν από Ρομά, όμως τα χθεσινά επεισόδια ήταν από «μπαχαλάκηδες». Έγιναν 33 προσαγωγές και 3 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα έγιναν 23 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι βάσει νόμου ο αστυνομικός, όταν απειλείται η ζωή του ή η ζωή των συναδέλφων του ή η ζωή πολιτών και η σωματική τους ακεραιότητα, κάνει χρήση του όπλου. Για το τι συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι «ο μόνος αρμόδιος να κρίνει είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».

Όσο για το τι αναμένεται από δω και πέρα, είπε ότι «περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ο αστυνομικός».

Τι είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού


Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι σήμερα θα υπάρξει απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. «Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, και αποφασίζει το συμβούλιο. Αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, δεν το έχω συναντήσει ποτέ ξανά στα χρονικά. Ο ίδιος εισαγγελέας που θα αποφασίσει, είναι αυτός που γνωμοδότησε», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Η Θεσσαλονίκη έχει 50 εισαγγελείς, για ποιο λόγο ο ίδιος εισαγγελέας που διαφώνησε με τον κ. ανακριτή, θα αποφασίσει ο ίδιος για τη γνωμοδότησή του. Όταν υπάρχει διαφωνία, τη λύνει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να προτείνει ένας εισαγγελέας άλλος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Από την αρχή, και χωρίς τη δική μου παρουσία, περιέγραψε τα περιστατικά και αυτό που περιέγραψε ήταν συνθήκες νομίμου άμυνας υπέρ τρίτου. Πυροβόλησε χαμηλά, γιατί κινδύνευε η ζωή δύο συναδέλφων του. Δυστυχώς το παιδί έφυγε από τη ζωή, θα αντιμετώπιζε την κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας. Ο εντολέας μου θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Δεν αλλάζει κάτι στο αδίκημα, είναι ίδιες οι ποινικές προβλέψεις».

«Ο εισαγγελέας που πήρε τη δικογραφία, άσκησε ποινική δίωξη στο θύμα που ήταν η εξής: δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, εις βάρος δύο αστυνομικών. Προσπάθησε να εμβολίσει δύο φορές. Επίσης το αδίκημα ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, και το αδίκημα της κλοπής», πρόσθεσε.

«Δεν ήταν σε προσωπική του άμυνα, όμως, από τα αντικειμενικά στοιχεία προέκυψε ότι ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε ένα περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο. Είπε «πυροβόλησα χαμηλά, δυστυχώς υπάρχουν σαμαράκια, ράγες τρένου, αναπήδησε η μοτοσυκλέτα». Καμία σημασία δεν έχει αυτό που λέτε για την εκπαίδευση», συμπλήρωσε.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement