Ad Code

Responsive Advertisement

Βρε τι κακό μας βρήκε... Ο Μακρόν κυνηγούσε τον Εμπαπέ να τον παρηγορήσει - «Αφήστε με ήσυχο κύριε Πρόεδρε!»: [βίντεο]



Έβαλε τα περισσότερα γκολ στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, χθες έλαμψε με το χατ-τρικ, ήταν έτοιμος να γίνει ο απόλυτος ήρωας για τη Γαλλία, αλλά έχασε -τα πάντα- στα πέναλτι. 


Ο λόγος για τον Κιλιάν Εμπαπέ, που ήταν απλώς απαρηγόρητος και δεν ήθελε να βλέπει ούτε τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από χθες, πέρα από τα στιγμιότυπα με τους πανηγυρισμούς του Μέσι και της παρέας του, κάνουν τον γύρο του κόσμου και τα στιγμιότυπα του Εμπαπέ με τον Μακρόν. Τι συνέβη;

Τα πράγματα ήταν απλά. Ο Εμπαπέ ήταν απαρηγόρητος και δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του κανέναν, την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος τον κυνηγούσε για να τον παρηγορήσει. Ο Εμπαπέ δεν πτοήθηκε, του έδειξε και στις τρεις περιπτώσεις ότι δεν ήθελε να τον βλέπει μπροστά του και δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Και ας επέμενε ο Μακρόν.

Ήδη από το τέλος του αγώνα ήταν εμφανές ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει όρεξη ούτε για τον πρόεδρο της χώρας του, της Γαλλίας, που είχε ταξιδέψει από το Παρίσι στο Κατάρ για να δει την Εθνική Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ 2022 με την Αργεντινή και ο οποίος πανηγύρισε τρελά τα τρία απίστευτα γκολ που έβαλε ο Γάλλος «θεός» Κιλιάν Εμπαπέ.

Τρία γκολ που όμως δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν τη νίκη στη Γαλλία, σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς Μουντιάλ στην Ιστορία. Ο Εμπαπέ ήταν άψογος, έβαλε και κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη Γαλλία το παιχνίδι, ωστόσο χθες η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Οι Γάλλοι έχασαν και ο Εμπαπέ ήταν απαρηγόρητος, δείχνοντάς το με κάθε του κίνηση.


Όταν ο Μακρόν επιχείρησε να σηκώσει τον Εμπαπέ από το χορτάρι


Η επιχείρηση-παρηγοριά του Μακρόν στον Εμπαπέ ξεκίνησε όταν μετά τη λήξη του αγώνα ο Εμπαπέ είχε πέσει στο χορτάρι απαρηγόρητος, με τον Μακρόν να τον πλησιάζει και να του τείνει το χέρι για να τον σηκώσει και να τον παρηγορήσει. O Εμπαπέ αρνήθηκε, έκανε σαν να μην ήταν δίπλα του κανείς, και σηκώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα όταν τον πλησίασε ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, ο τερματοφύλακας της Αργεντινής, ο οποίος επίσης του έτεινε το χέρι για να τον σηκώσει.

Ο Μακρόν όμως δεν έφυγε, έμεινε εκεί, τον πήρε αγκαλιά, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει, αλλά ο Εμπαπέ ήταν πραγματικά σαν να μην ήθελε να βλέπει και να ακούει κανέναν και να αρνείται επιδεικτικά την όποια προσπάθεια παρηγοριάς. Ήταν κάπως άκομψο... Ο Γάλλος Πρόεδρος μάλλον αμήχανα απομακρύνθηκε από κοντά του.

Ο άκομψος Εμπαπέ και ο επίμονος Μακρόν 

Και το αποκορύφωμα, φυσικά, ήταν η στιγμή που ανέβηκε στην ειδική σκηνή στην απονομή για να παραλάβει το βραβείο του Πρώτου Σκόρερ στη Διοργάνωση. Ο Μακρόν επιχείρησε και πάλι να τον παρηγορήσει, πιάνοντάς τον από τον λαιμό, τραβώντας τον ξανά και ξανά προς το μέρος του για να του ψιθυρίσει λόγια παρηγοριάς. Ο Εμπαπέ ούτε αυτό ήθελε, κι αυτό ήταν σαφές.

Από την άλλη πλευρά, ήταν εμφανής η ζέση του Μακρόν να τον παρηγορήσει. Ο Εμπαπέ τραβιόταν να τελειώνει τη διαδικασία με τις χαιρετούρες για να... εξαφανιστεί και ο Μακρόν τον τραβούσε για να του ψελλίσει λόγια παρηγοριάς στο αυτί.

Ο σούπερ σταρ Εμπαπέ δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να κρύψει την άρνησή του να δεχθεί την παρηγοριά αυτή, προσπαθώντας απελπισμένα να απαλλαγεί από την παρουσία του Μακρόν.

Ο ίδιος ο Μακρόν λίγο αργότερα αποκάλυψε τι είπε στον Εμπαπε στο αυτί. «Είναι εξαιρετικό αυτό που έκανε ο Εμπαπέ αλλά και όλη η ομάδα», δήλωσε ο Mακρόν στο RMC Sport. «Ο Εμπαπέ είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά είναι νέος. Του είπα ότι είναι μόλις 23 ετών, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει πάει σε έναν τελικό. Ήμουν τόσο λυπημένος όσο και εκείνος. Του είπα ότι μας έκανε πολύ περήφανους και ότι στο τέλος χάσαμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ενώ ήμασταν τόσο κοντά. Έτσι είναι στον αθλητισμό».

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Ντεσάμπ να συνεχίσει ως προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, καθώς το συμβόλαιο του 54χρονου λήγει στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα βιντεάκια κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τα σχόλια να είναι πολλά για τον επίμονο Μακρόν και τον κάπως άκομψο Εμπαπέ. Είναι πάντως μάλλον δύσκολο να μπορέσει κανείς να παρηγορήσει έναν νεαρό που αισθάνεται ότι μόλις έχει χάσει τα πάντα και τον κόσμο του και απλώς δεν θέλει να βλέπει και να ακούει κανέναν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι Εμπαπέ και Μακρόν έχουν καλές σχέσεις, με τον Γάλλο Πρόεδρο να παρεμβαίνει προσωπικά, εξ ονόματος της Γαλλίας για να τον πείσει να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αποδεικνύει ότι και για τους νικητές και για τους χαμένους τα συναισθήματα σε έναν τέτοιο τελικό γίνονται τεράστια. Οι μεν πετούν στα ουράνια, οι δε αισθάνονται ότι δεν θα μπορέσουν να ξανασηκωθούν ποτέ.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement