Ad Code

Responsive Advertisement

Η αμερικανική FDA ενέκρινε την κυκλοφορία συνθετικού κρέατος πουλερικών!


Μία ζοφερή πραγματικότητα δημιουργείται για τους πολίτες των δυτικών κοινωνιών καθώς δεν θα γνωρίζουν τι είναι αυτό που τρώνε.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για πρώτη φορά έδωσε την έγκρισή της για την κυκλοφορία στην αγορά κρέατος πουλερικών, που έχει αναπτυχθεί με εργαστηριακές μεθόδους και προορίζεται για ευρεία κατανάλωση.

Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά.

Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat φτιάχνει υποκατάστατο κρέατος που θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση....

Πρόσφατα η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats με έδρα την Ιταλία.

Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι όπως αναφέρει το Reuters το συνθετικό αυτό κρέας θα κυκλοφορήσει σε εστιατόρια και κρεοπωλεία στην Γαλλία και στην Ιταλία, στην Ελλάδα και την Σουηδία και εν συνεχεία από τον επόμενο χρόνο σε δεκάδες άλλες χώρες.

Η εταιρεία Upside Foods, η οποία χρησιμοποιεί τα ζωικά κύτταρα για να παράγει κρέας μέσα σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα ιδρύθηκε το 2015 με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και έχει ήδη κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η εταιρεία, διαβεβαίωσε ότι το προϊόν της είναι ασφαλές για τους ανθρώπους και η FDA συναίνεσε.

«Ο κόσμος γνωρίζει μια διατροφική επανάσταση και η FDA δεσμεύεται να υποστηρίξει την καινοτομία στην προμήθεια τροφής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στελεχών της αρμόδιας εποπτικής αρχής.

Κοτόπουλο εργαστηριακής προέλευσης σερβιρίστηκε πάντως στους συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ότι βλέπαμε στις δυστοπικές ταινίες παλαιότερα, θα το ζήσουμε στον υπερθετικό βαθμό στα χρόνια που έρχονται…

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement