Ad Code

Responsive Advertisement

Πέτσας - Πάτσης και πατσάς χοντροκομμένος



Ο Ανδρέας Πάτσης, που διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ με επιστολή του Πρθ, έχει 3 offshore εταιρείες, πήρε δάνειο 4.000.000 ευρώ από την Πειραιώς για να διαχειριστεί τα κόκκινα δάνεια ύψους 63.000.000 από την Πειραιώς και πρόσφερε νομικές υπηρεσίες σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδος και στα ΕΛΤΑ με σκανδαλώδεις μισθούς, ενώ συγχρόνως στις δηλώσεις του απέκρυπτε τα έσοδα του.  


Η δραστηριότητά του ξεκινά από 2010, οι δραστηριότητές του καταγγέλθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2018, αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος βουλευτής του τον πήγε στον εισαγγελέα τότε, που δεν τον κάλυπτε η βουλευτική ασυλία, ούτε ο Πέτσας ή κάποιος άλλος θεώρησε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στις δραστηριότητες του και του πρότεινε υποψηφιότητα. 

Ο Πέτσας μάλιστα έγινε κουμπάρος του και ενέκρινε χρηματοδότηση του ενημερωτικού site της κουμπάρας δημοσιογράφου Βίκυς Παπαλουκά pointmedia.gr, (Λίστα Πέτσα).

Το ποιά κυβέρνηση ψήφισε κατάργηση του ασυμβίβαστου και Τί είναι νόμιμο και Τί ηθικό, δεν μας αφορά. Διότι ότι και να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση είχε χρόνο να το αλλάξει.
Η αντίδραση του Μητσοτάκη έρχεται πολύ αργοπορημένη και μισή.

Δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί;
Δεν προβλέπονται τιμωρίες και πρόστιμα από τις ελεγχτικές επιτροπές της Βουλής;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 8000€ για παράβλεψη στη διαδικασία ελέγχου της Βουλής, ενώ είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και δεν έχει πάρει παρά ελάχιστα χρήματα από το κράτος που δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τα έξοδα εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές. 

Για τα εκατομμύρια των βουλευτών δεν κάνουν έλεγχο; 
Δεν βάζουν πρόστιμα στα ψεύτικα πόθεν έσχες;
Τότε Τί νόημα έχει η επιβολή κατάθεσης πόθεν έσχες;
Ο Πρόεδρος της Βουλής Τί ρόλο παίζει;

Αποφασίζει ο ύποπτος βουλευτής να διατηρήσει την έδρα του και να «αποζημιώνεται»;

Ο κ. Πάτσης ισχυρίζεται, ότι δεν ήξερε ότι ηταν παράνομος, δεν του το είχε πει κανείς!!!
Ενώ είναι δικηγόρος. Μάλιστα.

Και τώρα που το έμαθε Τί κάνει;

Ζητά συγγνώμη; Επιστρέφει τις αποζημιώσεις του; Τίποτα.

Μπορεί ο Πολάκης ( που δεν έβαλε στη φυλακή ο Άδωνις) να κάνει τις καταγγελίες για πολιτικό μόνο όφελος, αφού ούτε η δική του κυβέρνηση πάταξε τη λαμογιά και τη διαπλοκή, το αντίθετο, αλλά αυτά που καταθέτει έχουν βάση:

« Δεν είναι μόνο ο Μαραβέγιας που έλαβε έγκριση για επιχορήγηση 4.200.000€ μέσω εταιρείας με κεφάλαιο 5.000€. Έτερο μπουμπούκι και λεμονανθος της ΝΔ κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών!

Πρόκειται για τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος:

- Έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού «ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων», με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€

- Αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιως!!!!

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ:

1)Η εταιρεία του κου. Πάτση ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται!!!!

Γιατί κύριε Πάτση;;;

2)Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς;

3)Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; 

Πλειστηριασμούς έχει κάνει ;

4)Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί.!!»

Η απάντηση του Πάτση στον Πολάκη, προ διαγραφής, αποκαλύπτει το θράσος στελέχους με μεγάλες πολιτικές πλάτες.


Βάζω στοίχημα ότι ακόμα κι αν η υπόθεση του πάει δικαστικά, θα παραγραφεί, όπως έγινε με τόσες άλλες. Μέχρι τότε ο κ. Πάτσης θα απολαμβάνει τις αποζημιώσεις του και πιθανόν στις επόμενες εκλογές να πάρει μέρος η σύζυγος, αφού δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.


Δηλαδή,

1. Αφού οι βουλευτές μπορούν να διατηρούν την επαγγελματική τους ιδιότητα, γιατί αποζημιώνονται;

2. Οι ΔΥ που εκλέχθηκαν βουλευτές, συνεχίζουν να παίρνουν τον μισθό τους ως ΔΥ, Διοικητές οργανισμών κλπ. μαζί με την αποζημίωση ή διατηρούν τη θέση τους, δηλαδή συνεχίζουν να εργάζονται εκεί ή μόνο για τους ιδιώτες ισχύει;

3. Δηλαδή μπορεί ο Μηταράκης να διαθέτει την δική του ΜΚΟ ή τη δική του κατασκευαστική εταιρεία και αναθέτει σε αυτήν την κατασκευή δομών;

Όλο αυτό μου θυμίζει την δικηγορική εταιρία Υπ. Ανάπτυξης και μετά ΠτΒ Σιούφα που λειτουργούσε ως εισπρακτική το 2010 και την υπόθεση του Βατοπεδίου που συμμετείχε το συμβολαιογρσφικό γραφείο της συζύγου Βουλγαράκη και είχε πει το αμίμητο «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Όσο η ανομία και η ανηθικότητα προστατεύονται με νόμους και μάλιστα σε επίπεδο εξουσίας, τόσο η κοινωνία θα γίνεται μηδενιστική.

Να θυμήσω ότι η ΝΔ έγινε κυβέρνηση με σημαία την αριστεία και την αξιοκρατία, στόχο την ασφάλεια, την προστασία και την ανάπτυξη και ζήτησε από τον λαό ατομική ευθύνη.

Δεν πέτυχε κανένα στόχο, δεν σεβάστηκε καμμία σημαία της και δεν έκανε καμμία ενέργεια ώστε οι βουλευτές και οι υπουργοί να αναλαμβάνουν την ατομική ευθύνη των πράξεών τους.

Διότι οι διαγραφές δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Ούτε η ανάληψη πολιτικής ευθύνης.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement