Ad Code

Responsive Advertisement

Μιλάνο: Πολίτες σχηματίζουν τεράστιες ουρές για δωρεάν βασικά τρόφιμα (βίντεο)


Από νωρίς το πρωί δεκάδες άνθρωποι σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν φαγητό από φιλανθρωπικές οργανώσεις


Την ώρα που το κόστος διαβίωσης αυξάνεται συνεχώς στην Ιταλία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες.

Όπως μεταδίδει το Anadolu από το πρωί – 08:00 τοπική ώρα – δεκάδες άνθρωποι άρχισαν να σχηματίζουν ουρά έξω από τα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Pana Quotidiano» που βρίσκεται κοντά στο γνωστό πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου. Όταν οι πόρτες ανοίξουν δεκάδες εθελοντές ξεκινούν να μοιράζουν βασικά τρόφιμα στους δικαιούχους, Ιταλούς νεόπτωχους, οικογένειες μεταναστών, συνταξιούχους και αστέγους.

«Η Pane Quotidiano («Καθημερινό Ψωμί») ιδρύθηκε πριν από 124 χρόνια, το 1898, από μια ομάδα ευκατάστατων Μιλανέζων, που θεωρούσαν ότι το ψωμί δεν πρέπει να απουσιάζει από τα τραπέζια των Ιταλών», τονίζει σε δηλώσεις του ο Λουίτζι Ρόσι, αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

«Έκτοτε, πέρα απ’ το ψωμί αρχίσαμε να μοιράζουμε γιαούρτι, γάλα, φρούτα, τυρί, ζαμπόν και τοματοπολτό για να καλύψουμε τις ανάγκες του γεύματος και του δείπνου. Μοιράζουμε τρόφιμα σε περίπου 3.500 – 4.000 άτομα ημερησίως στα δύο σημεία διανομής, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο μερίδες ετησίως», προσθέτει ο Ρόσι.
Ένας από τους δεκάδες πολίτες που στέκεται στην ουρά κάθε μέρα από το 2016 είναι ο 82χρονος συνταξιούχος μπάρμαν Λαμπέρτο Τζανόνι στέκεται στην ουρά κάθε μέρα από το 2016. Αλλά η κατάσταση τώρα τον ανησυχεί ακόμη περισσότερο. «Αν δεν έλθω κάθε μέρα να πάρω τρόφιμα, δεν θα βγάλω τον μήνα. Άκουσα ότι αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας. Δεν ξέρω τι θα κάνω τον χειμώνα, καθώς υποφέρω από το κρύο», τονίζει.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement