Το βασικό ερώτημα που κυριαρχεί στον ελληνικό χώρο -και όχι μόνο- είναι αν θα καταρρεύσει ή όχι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό το βάρος του “Μαξίμου-Gate”, που συγκλονίζει την Ελλάδα και απασχολεί τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκαλώντας μεγάλη ζημία στην εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Ο κ. Μητσοτάκης θα εκμεταλλευθεί το Σαββατοκύριακο για να πάρει με ψυχραιμία τις αποφάσεις του και να τις ανακοινώσει τη Δευτέρα στον ελληνικό λαό.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί τη Δευτέρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με δήλωση-διάγγελμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας δεν προτίθεται να παραιτηθεί αλλά θα δώσει την υπόσχεση για την ερεύνηση του σκανδάλου με πλήρη διαφάνεια.
Πηγές του Μαξίμου υπενθυμίζουν ξανά ότι η κυβέρνηση -όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου- απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Βεβαιως, σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση του Πρωθυπουργού και είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδεχθεί οτιδήποτε λιγότερο από αυτό.
Η σίγουρη άρνηση της αντιπολίτευσης προμηνύει σκληρές συγκρούσεις με τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στοχεύουν προσωπικά. αντιπολίτευση δεν δέχεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε ότι επαρακολουθείτο το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και ίσως και άλλων προσώπων.
Η εφημερίδα Καθημερινή, σε ρεπορτάζ της, γράφει ότι “χαρακτηριστικά επιταχυντή των πολιτικών εξελίξεων προσλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των υποκλοπών, που έφεραν χθες την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος”.
Σημειώνει επίσης τα εξής:
“Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται από το απόγευμα της Πέμπτης, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές. Τότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΕΥΠ ότι η υπηρεσία πληροφοριών είχε στο παρελθόν καταγράψει, μέσω της διαδικασίας νόμιμης επισύνδεσης, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, κατόπιν αιτήματος ξένης υπηρεσίας.
Η ενημέρωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού. Για δύο λόγους, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του.
Κατ’ αρχάς γιατί από την ΕΥΠ ελήφθη η απόφαση να ενεργοποιηθεί η διαδικασία παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, κάτι που θα έπρεπε να θεωρηθεί αυτονόητο, μια και το αίτημα της τρίτης πλευράς αφορούσε πολιτικό πρόσωπο.
Κατά δεύτερον, διότι μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, το ζήτημα των παρακολουθήσεων βρίσκεται μέρες τώρα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και κανείς από τους εμπλεκομένους και έχοντες γνώση, ιδιαίτερα η ηγεσία της ΕΥΠ, δεν σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να ενημερώσει. Παρά μόνο περίμεναν την ενημέρωση που ζήτησε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), από την οποία προέκυψε ότι είχε γίνει άρση απορρήτου για τον κ. Ανδρουλάκη, και τότε αποφάσισαν να ενημερώσουν το Μέγαρο Μαξίμου.
«Οταν έχουν προηγηθεί όσα έχουν προηγηθεί, δεν μπορείς να μην ενημερώνεις για μια τέτοια διαδικασία», αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, αφού προηγουμένως τονίζουν ότι εξαρχής, από τη στιγμή που υπήρξε το αίτημα, θα έπρεπε να γίνει η ενημέρωση και προεξοφλούν ότι δεν θα δινόταν σε καμία περίπτωση η συγκατάθεση να προχωρήσει η άρση απορρήτου”.
Σύμφωνα με την Καθημερινή:
Η ευθύνη του επικεφαλής της ΕΥΠ προέκυψε ως αυτονόητη αντίδραση και από εκεί και μετά η υποβολή παραίτησης ήταν μονόδρομος. Στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη εκλήθη ο κ. Δημητριάδης, από τον οποίο ζητήθηκε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του, κάτι που έγινε χθες.
Στην άτυπη ενημέρωση από την πλευρά του Μαξίμου, η παραίτηση Δημητριάδη αποδόθηκε στη βούληση και του ιδίου να μην υπηρετήσει ένα κύμα τοξικών επιθέσεων παραμένοντας στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Και αυτό διότι ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής όλο το τελευταίο διάστημα σε σχέση με δημοσιεύματα και αποκαλύψεις για τις υποθέσεις παρακολουθήσεων.
Ωστόσο, από το περιβάλλον του Μαξίμου αφήνεται να εννοηθεί ότι στον επιμερισμό ευθύνης για τους ατυχείς χειρισμούς στην υπόθεση ΕΥΠ – Ανδρουλάκη προέκυψε δυσαρέσκεια για τον κ. Δημητριάδη. Οχι γιατί γνώριζε κάτι, σε αυτό το Μαξίμου είναι κατηγορηματικό, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Εκ της θέσεώς του θα έπρεπε να έχει ενημέρωση. Και, σε κάθε περίπτωση, με βάση αυτή ακριβώς την αρχή, οι επιθέσεις εναντίον του θα συνεχίζονταν και θα γίνονταν ακόμη πιο σφοδρές.
Όπως αναφέρει το Έθνος:
Πρόκειται για ένα πολιτικό πλήγμα που έρχεται σε μια συγκυρία, όπου στο γαλάζιο στρατόπεδο αναζητούσαν ένα θετικό αφήγημα απέναντι στο εντεινόμενο κύμα ακρίβειας. Ωστόσο, αιφνιδιαστικά η συζήτηση πήγε σε ένα «γήπεδο», όπου η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικό pressing από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Πάντως, είναι εμφανές πως πρόκειται για μία πολιτική μάχη που θα εξελίσσεται μέχρι τις κάλπες και μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί. Από τη μια πλευρά κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η συγκεκριμένη νόμιμη επισύνδεση έγινε κατόπιν ειδικής εισαγγελικής άδειας, για την οποία δεν ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Αν είχε γίνει ενημέρωση, καθότι η υπόθεση αφορά πολιτικό πρόσωπο, είναι βέβαιο ότι η κατάληξη θα ήταν διαφορετική». Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση βάζει στο «κάδρο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ενδεικτικό του κλίματος είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ελληνικό watergate.
Όσον αφορά στον Γρήγορη Δημητριάδη κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η παραίτηση έχει να κάνει με το «κλίμα τοξικότητας» και όχι με το Predator με το οποίο «ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση». Υπενθυμίζεται πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι εδώ και χρόνια εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο άλλωστε έχει συγγενική σχέση (είναι ανιψιός του).
Πάντως, η αναφορά στο κλίμα τοξικότητας «φούντωσε» τη συζήτηση για πρόωρες κάλπες, καθώς το σκληρό ροκ στην πολιτική σκηνή θα μπορούσε να δώσει αφορμή στην κυβέρνηση για επίσπευση των εκλογών. Με κυβερνητικές πηγές να σπεύδουν να κλείσουν την συζήτηση περί εκλογών, καθώς το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαν είναι να υπάρξει αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα σε μια εποχή που είναι ασφυκτικό το pressing από την αντιπολίτευση.
- Ν.Δ.: Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο
«Η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε ήδη από χθες, είναι ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που θέτει ο νόμος και η φύση των ζητημάτων. Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε».
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Επισημαίνεται επίσης ότι:
«Η κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα, πόσω μάλλον τέτοια, με θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας αυστηρά όσα ορίζει ο νόμος.
Όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι δημιουργώντας σύγχυση να προκαλέσουν εντελώς ανυπόστατους συνειρμούς, οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν.
Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για Προανακριτική Επιτροπή, οι πολίτες διαθέτουν θεσμική μνήμη και θυμούνται ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει υπουργούς της κυβέρνησής του οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος».
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Συνεχίζεται η άθλια προπαγάνδα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών.
Ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η Κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους.
Ζητάμε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Κοντολέων και ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ κ.Δεμίρης να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη εβδομάδα και να πουν όλη την αλήθεια.
Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει άμεσα όλες τις αποκαλύψεις.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Κυβέρνηση των Άριστων του κ. Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Δεν θα εργαλειοποιήσει με επικοινωνιακούς όρους θέματα που αφορούν τον πυρήνα της λειτουργίας του πολιτεύματος, όπως κάνει η ΝΔ και όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στο φως.
- Παπαναστάσης: «Αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις»
«Οι παραιτήσεις δεν αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι υπάρχουσες καταγγελίες για αυτές τις παρακολουθήσεις», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σε τοποθέτησή του σήμερα στην ΕΡΤ1.
Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι «οι παραιτήσεις αυτές γεννούν νέα μεγάλα ερωτηματικά», ενώ κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν στέκεται μόνο στην προσωποποίηση των ευθυνών, αλλά επιπλέον στηλιτεύει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές, και αναδεικνύει το γεγονός ότι πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα».
Όπως σημείωσε, «αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, στο οποίο γίνονται οι “νόμιμες” παρακολουθήσεις, το στήριξαν και το εμπλούτισαν τόσο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, ο κ. Παπαναστάσης υπογράμμισε πως το ΚΚΕ «δεν εναντιώνεται στη σύσταση τέτοιων επιτροπών και το ίδιο θα κάνουμε και στην τωρινή περίπτωση», αλλά επεσήμανε ότι το ΚΚΕ «δεν συσκοτίζει το γεγονός πως αυτές οι επιτροπές ουδέποτε έφτασαν στο “μεδούλι” της υπόθεσης».
- Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή – Αυτονόητη η εξεταστική, δέσμευση για προανακριτική»
«Αν κάποιος οφείλει να παραιτηθεί για τη προφανή δημοκρατική εκτροπή, αυτός δεν είναι ο διοικητής της ΕΥΠ ούτε ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τη σημερινή συνεδρίασηήτης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θεωρεί αυτονόητη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την παρούσα Βουλή και δεσμεύεται παράλληλα και για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής «από την επόμενη Βουλή με προοδευτική πλειοψηφία, ώστε όσοι παραβίασαν συνειδητά τις βασικές αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΠΓ σημειώνεται ότι «οι παραιτήσεις του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το ελληνικό Watergate, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να συγκαλύψουν αυτό που όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αντιληφθεί: Ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την πρωτοφανή απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης».
Όπως τονίζεται, «είναι αυτός που μετέφερε την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μαξίμου, και μάλιστα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία», «είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής ενός καθεστώτος εξουσίας που λειτουργεί ενάντια στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, ενάντια στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα», «είναι ο πολιτικός υπεύθυνος για την παραΕΥΠ και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με το παράνομο λογισμικό Predator».
«Το ελληνικό Watergate έχει την υπογραφή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως «αν λοιπόν κάποιος οφείλει να παραιτηθεί για τη προφανή δημοκρατική εκτροπή, αυτός δεν είναι ο διοικητής της ΕΥΠ, ούτε ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».
Στο ίδιο πλαίσιο, η ΠΓ προσθέτει ότι «σε οποιαδήποτε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, μια τόσο σκοτεινή υπόθεση παρακολουθήσεων, που αφορά τουλάχιστον έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος κι έναν δημοσιογράφο, θα ήταν αδιανόητη και θα είχε ήδη οδηγήσει σε παραίτηση της κυβέρνησης».
Επιπλέο, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων».
Ειδικότερα, σημειώνει ότι «είπαν συνειδητά ψέματα τόσο ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την αρχή των αποκαλύψεων όσο και οι υπουργοί Επικρατείας, Γεραπετρίτης και Πιερακάκης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» και «προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν, διά των φιλικών τους ΜΜΕ. Και τώρα, υπό τον φόβο των ποινικών ευθυνών τους, με πλήθος κυβερνητικών διαρροών, κατασκευάζουν διάφορες αστείες και αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες».
Προσθέτει ότι «έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εμπλέκουν μέχρι και ξένες υπηρεσίες σε μια υπόθεση που αφορά παρακολούθηση Ελλήνων πολιτών. Κάτι το οποίο, ακόμα κι αν ίσχυε, όχι μόνο δεν θα τους δικαιολογούσε, αλλά θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τη θέση τους», ενώ σχολιάζει πως «έχουν δε και το θράσος να μιλούν για δήθεν “κλίμα τοξικότητας” αυτοί που καθημερινά καταστρατηγούν βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Η ΠΓ τονίζει, στην ανακοίνωσή της, ότι «ματαιοπονούν» και πως «όλα θα έρθουν στο φως, και η αλήθεια θα λάμψει. Ο ελληνικός λαός δικαιούται και θα μάθει όλη την αλήθεια για μια από τις πιο σκοτεινές ιστορίες των τελευταίων πολλών χρόνων».
Επισημαίνει ότι «το κρίσιμο ερώτημα για κάθε πολίτη τούτη την ώρα είναι ποιοι ακόμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από το καθεστώς Μητσοτάκη;» και υπογραμμίζει πως:
«Για να απαντηθεί λοιπόν το μείζον αυτό ερώτημα και όχι για το πώς διέρρευσε η αλήθεια, θεωρούμε αναγκαία την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ. Με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της έκνομης λειτουργία της και την επαναφορά της στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».
«Θεωρούμε επίσης αυτονόητη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την παρούσα Βουλή. Δεσμευόμαστε ωστόσο και για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή με προοδευτική πλειοψηφία, ώστε όσοι παραβίασαν συνειδητά τις βασικές αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει.
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και για την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με την ΕΥΠ, «με σκοπό την απομάκρυνσή της από το πρωθυπουργικό γραφείο και την ανάθεση της εποπτείας της σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο νόμιμο και κοινοβουλευτικό μέσο για την πλήρη αποκάλυψη των ενόχων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», καταλήγει η ανακοίνωση της της ΠΓ.
- Μάντζος για παρακολουθήσεις: «Πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε;»
«Χθές αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες Έλληνα Ευρωβουλευτή μάλιστα την περίοδο -δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αυτό- που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί και το κινητό του κ. Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό Predator».
Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ1 προσθέτοντας ότι:
«Παραιτήθηκε ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης το alter ego του Πρωθυπουργού, συγγενής και στενός συνεργάτης του. Το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, για τα μάτια του οποίου η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε μόνη της τη μείωση των τυπικών προσόντων ώστε η επιλογή του κ. Πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, να τοποθετηθεί σε αυτή τη νευραλγική θέση».
«Η ΕΥΠ ανήκει στο στενό πυρήνα του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους», στο γραφείο του Πρωθυπουργού και πολιτικός προϊστάμενος της είναι ο κ. Μητσοτάκης. Όταν η ΕΥΠ προχωρά σε παρακολουθήσεις σημαινόντων προσώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων, το ελάχιστο που πρέπει να πράξει είναι να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο.
Πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε; Αυτό το καίριο ερώτημα δεν θα απαντηθεί όπως θέλει η κυβέρνηση αλλά όπως ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Σχολιάζοντας τη στάση των κυβερνητικών στελεχών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μάντζος είπε «αυτή τη φορά ο κ. Γεραπετρίτης ας έρθει πλάι στον Διοικητή της ΕΥΠ και ας πει όλη την αλήθεια που δεν είπαν εννέα ημέρες πριν, ενώ χθες έψαχνε με sms τον κ.Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει για κάτι που ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης εδώ και μέρες».
0 Σχόλια