Ad Code

Responsive Advertisement

Ψάχνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς νησίδας στον ποταμό Έβρο


Σε θρίλερ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς νησίδας επί του ποταμού Έβρου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξελίσσεται η αναφορά ότι 5χρονο παιδί πέθανε από τσίμπημα σκορπιού.


Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τις ΜΚΟ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Human Rights 360 περίπου 40 παράνομοι μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο και ανέφεραν ότι ένα κοριτσάκι 5 ετών έχει χάσει τη ζωή του από τσίμπημα σκορπιού, ενώ ένα άλλο 9 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το ζήτημα είναι ότι οι ΜΚΟ ανέφεραν ότι η νησίδα είναι ελληνική ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι είναι τουρκική!

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα καθώς οι οργανώσεις ισχυρίζονται πως ανήκει στην Ελλάδα αυτή η νησίδα και καλούν τις ελληνικές Αρχές να κάνουν διάσωση, ωστόσο επισήμως η Ελλάδα λέει πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement