Ad Code

Responsive Advertisement

Αλεποχώρι: Ολόκληρη η απολογία του 70χρονου που πυροβόλησε τα παιδιά - «Ήθελα μόνο να εκφοβίσω»


Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά να εκφοβίσει τους «εισβολείς» στον αύλειο χώρο της οικίας του στο Αλεποχώρι, υποστήριξε στην απολογία του ο 70χρονος.


Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή σημείωσε ότι δυο μέρες πριν το αιματηρό περιστατικό είχαν μπει ξανά στην αυλή του άγνωστα άτομα και του είχαν πετάξει πέτρες, ενώ ακόμα δυο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε αντιληφθεί αγνώστους να βρίσκονται εντός της οικίας του.

Ο 70χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση, στο υπόμνημά του τόνισε ότι πυροβόλησε δυο φορές προς τις φυλλωσιές για εκφοβισμό, μη γνωρίζοντας ποιοι είχαν βρεθεί στην αυλή του και εάν οπλοφορούσαν.

Όπως υποστήριξε, δεν κατάλαβε ότι είχε τραυματίσει τα παιδιά και πως το έμαθε λίγη ώρα αργότερα, όταν στο σπίτι του έφτασαν οι αστυνομικοί.

Ακολουθεί η απολογία του:


«Την 26η/08/2022 και περί την ώρα 02:00 και ενώ ευρισκόμουν εντός της προαναφερόμενης κατοικίας μου στο Αλεποχώρι Αττικής , επί των οδών Αιγειρουσών και Παρθενώνος , άκουσα θόρυβο και φωνές. Να σημειωθεί ότι το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα και την παραμονή του επίδικου συμβάντος, όπου εκτός του θορύβου και των φωνών άγνωστοι εις εμέ, πέταξαν πέτρες στην οικία μου. Ανοίγοντας τα φώτα αλλά και με φωνές προσπάθησα να αντιδράσω κάνοντας αισθητή την παρουσία μου στην οικία ώστε να προλάβω να εκδιώξω τα άτομα που πέταξαν τις πέτρες. Πέραν αυτών όμως , στο άμεσο παρελθόν είχαν προσπαθήσει άλλες δύο φορές ομοίως άγνωστα εις εμέ άτομα να εισέλθουν τόσο εντός της οικίας μου, όσο και σε παρακείμενη οικία.

Την πρώτη φορά, ήτοι το καλοκαίρι του έτους 2021 άγνωστοι είχαν εισέλθει εντός του περιβάλλοντος χώρου προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Τότε αποφάσισα να εγκαταστήσω εντός της οικίας μου σείρηνα ως αναγγελία και προειδοποίηση, η οποία λειτουργεί ως τερματικό ακουστικό ηχείο. Έτσι , το Πάσχα του έτους 2022, όταν υποψήφιοι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν εντός αυτής, τράπηκαν σε φυγή όταν και ήχησε η σειρήνα. Ειδοποίησα τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων όσο και την Άμεση Δράση , αλλά ουδέποτε προσήλθε κανείς , ζητώντας από εμένα να επιδείξω ψυχραιμία. Για τα εν λόγω περιστατικά μάλιστα, είχε ενημερωθεί η τοπική κοινότητα του Δήμου Μάνδρας. Είχα γνωστοποιήσει όλα τα ανωτέρω , αφού μάλιστα δεν ήταν λίγες φορές που είχα διαπιστώσει προσωπικά μου αντικείμενα όπως μεταξύ άλλων εργαλεία που χρησιμοποιούσα για την κατασκευή του δέυτερου κτίσματος που υπάρχει εντός του οικοπέδου μου, να λείπουν.

Ακούγοντας λοιπόν θόρυβο και φωνές την 26η/08/2022, οι οποίες αντιλήφθηκα ότι προέρχονται από την περιβάλλοντα χώρα της οικίας μου , αφού πρώτα φώναξα προκειμένου να απωθήσω τους υποψήφιους δράστες , όντας τρομαγμένος αφού σε διάστημα 48 ωρών ευρισκόμουν πάλι υπό το ίδιο καθεστώς παραβίασης και διατάραξης του χώρου μου, και με τις φωνές να μη σταματάνε αλλά να είναι πιο έντονες όπως και τα βήματα που άκουγα, πήρα στα χέρια μου την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχω. Τότε, άνοιξα την πόρτα της οικίας μου και αντίκρισα δύο άτομα να ευρίσκονται στο προάυλιο χώρο . Η οικία που διαμένω ευρίσκεται εντός μεγάλου «τριγωνικού» σχηματικά οικοπέδου, έμπροσθεν της οποίας υπάρχει δεύτερο κτίσμα πέτρινης κατασκευής, το οποίο μόνος μου προσπαθούσα να αποπερατώσω. Αμφότερα τα κτίσματα περιβάλλονται από μάνδρα επίσης πέτρινη. Πέριξ και εσωτερικά της μάντρας ευρίσκονται δέντρα και φυλλωσιές.

Όταν λοιπόν αντίκρισα τα δύο αυτά άτομα , τα οποία μόνο ως σκιές αντιλαμβανόμουν αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και υπάρχει παρά μόνο έξωθεν του οικοπέδου , ήτοι έμπροσθεν της πρώτης κατοικίας και αποτελείται από τις δημόσιες κολώνες φωτισμού, οι οποίες φωτίζουν τον δρόμο , πυροβόλησα δύο φορές προς τις φυλλωσιές προκειμένου να τους εκφοβίσω αφού δεν έβλεπα εάν έφεραν όπλο ή το οιοδήποτε άλλο αντικέιμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου.

Οι φυλλωσιές που όπως ανέφερα απέιχαν δέκα(10) μέτρα από τις σκιές που αντιλαμβανόμουν στο χώρο, ενώ η δική μου απόσταση από τις σκιές ήταν περίπου στα τριάντα (30) μέτρα! Όταν και πλέον πυροβόλησα , πετάχτηκαν από το φυτό κι άλλα άτομα , περίπου έξι (6) με οκτώ (8) , τα οποία εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι είχαν κρυφτεί εκεί. Τόσο όμως η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι αφού επρόκειτο περι την ώρα 02:00 όσο και η μειωμένη όραση μου ένεκα της ηλικίας μου, δεν συνετέλεσαν ώστε να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από εμένα και να μη πυροβολήσω εκεί. Αφού πετάχτηκαν , άκουσα φωνές , έντονο βηματισμό ωσάν τρέξιμο και κατάλαβα ότι εξήλθαν του χώρου σκαρφαλώνοντας την πέτρινη μάντρα .

Εν συνεχεία , σε χρονικό διάστημα 45 λεπτών, κατέφθασαν στην οικία μου Αστυνομικοί , οι οποίοι αφού μου ζήτησαν τα στοιχεία μου και τους διηγήθηκα τι είχε συμβεί , τους οδήγησα εντός της οικίας μου όπου τους παρέδωσα την καραμπίνα που μόλις είχα χρησιμοποιήσει.

Χρησιμοποιώντας τη νομίμως αποκτηθείσα καραμπίνα μου , αρχικά σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου από τους επίδοξους δράστες αφού νόμιζα ότι είχαν εισέλθει εντός του χώρου μου προκειμένου να με κλέψουν, να με ληστέψουν και εν γένει αγνοούσα τον λόγο ύπαρξης τους στο σημείο την ώρα αυτή! Επαναλαμβάνω σθεναρά ότι δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω , γι’ αυτό και δεν υπήρξε από μέρους μου ειδική σκόπευση. Άλλωστε , δεν είχα καθόλου καλή ορατότητα.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μόλις με ενημέρωσαν ότι τα άτομα που έιχαν εισέλθει τραυματίστηκαν , προσέτρεξα να βοηθήσω συνομιλώντας μάλιστα με τον παππού του ενός εκ των παθόντων.

Εν προκειμένω, στην υπό κρίση υπόθεση, άγνωστος αριθμός αγνώστων εις εμέ ατόμων εισήλθαν στον προαύλιο χώρο της οικίας μου , περί την ώρα 02:00. Αδυνατούσα να διακρίνω εάν έφεραν το οιοδήποτε αντικείμενο ικανό να με βλάψει, αγνοώντας τις πραγματικές του προθέσεις. Όντας άτομο ηλικίας 70 ετών , διαμένοντας σε ερημική περιοχή μόνος , αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες απόπειρες διάρρηξης του χώρου μου, ένιωσα φόβο για τη σωματική μου ακεραιότητα.

Υπό το καθεστώς του φόβου και της απειλής που ένιωσα , ο μόνος τρόπος τη δεδομένη χρονική στιγμή σε συνδυασμό με όσα ως άνω ανέφερα, προκειμένου να αμυνθώ και να προστατέψω τον εαυτό μου και την ιδιοκτησία ήταν με τη χρήση της καραμπίνας και μόνο για να εκφοβίσω προκειμένου να τους εκδιώξω. Μάλιστα, μέρος της υπό κρίση δικογραφίας αποτελεί και η μήνυση που κατέθεσα εν συνεχεία σε βάρος των δραστών.

Σε περίπτωση που το παρόν αίτημά μου γίνει δεκτό και μου επιτρέψετε να αφεθώ ελεύθερος μέσω της ηλεκτρονικής επιτήρησης , δε θα πλησιάσω την οικία μου στην περιοχή του Αλεποχωρίου

Επειδή, διανύω το 70ο έτος της ηλικίας μου αντιμετωπίζοντας τα ως άνω αναφερόμενα προβλήματα υγείας. Επειδή, είμαι διατεθειμένος να δεχθώ και να σεβαστώ οιονδήποτε όρο κρίνεται ότι αξίζει να μου επιβληθεί».

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι του 70χρονου


Οι συνήγοροι υπερασπισης Ιωάννης Γλύκας και Αθηνά Χαρβαλάκου δήλωσαν στο iefimerida.gr τα εξής:

«Ο εντολέας μας, απολύτως μετανιωμένος για την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών, προσήλθε και απολογήθηκε ενώπιον του κ. Ανακριτή και του κ. Εισαγγελέα και επιδίωξε να αποδώσει την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, πολύ μακριά από τις διαστρεβλώσεις και τις υπερβολες , οι οποίες έχουν διαπιστωθεί. 70 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, χωρίς ποτέ να έχει απασχολήσει τις αρχές, συνταξιούχος, καρδιοπαθής, στην οικία του οποίου έχουν καταγραφεί κατ’ επανάληψη παραβιάσεις οικιακής ειρήνης και απόπειρες κλοπών, η τελευταία το προηγούμενο του συμβάντος βράδυ στην προσπάθεια του να εκφοβίσει τους αγνώστους οι οποίοι είχαν εισέλθει στην ιδιοκτησία του και εχοντας παραβιάσει τον τρίμετρο προστατευτικό φράχτη και έχοντας αντιληφθεί δύο πρόσωπα-σκιές χωρίς να μπορεί να διαπιστώσει ούτε το φύλο ούτε την ηλικία, ούτε να διακρίνει σωματότυπους και ούτε βέβαια να διακρίνει αλλά ούτε και να αποκλείσει την υπαρξη οποιοδήποτε όπλου.

Πυροβόλησε δυο φορές προς την πλευρά των θάμνων-φυλλωσιών και σε απόσταση ασφαλειας από τα πρόσωπα-σκιές, την ύπαρξη των οποίων μόνο μπορούσε να διακρίνει, όπου δυστυχώς βρίδκονυσν κρυμμένοι (και όχι μόνο) οι δυο έτεροι ανήλικοι, για τους οποιους ανήλικους έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα κλοπής και παραβίαση οικιακής ειρήνης».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement