Ad Code

Responsive Advertisement

Με εντολή εισαγγελέα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού - βιαστή της 14χρονης στη Λέσβο


Πρόκειται για τον 53χρονο Ευστράτιο Μυρογιάννη - Κανείς δικηγόρος Λέσβου δεν δέχθηκε να τον υπερασπιστεί


Τα στοιχεία που αστυνομικού, που εργαζόταν παράλληλα ως προπονητής βόλεϊ στη Μυτιλήνη και κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριας, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Πρόκειται για τον 53χρονο Ευστράτιο Μυρογιάννη, του Ευάγγελου και της Μαρίνας, που έχει γεννηθεί στον Καναδά.



Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια στην ανήλικη αθλήτρια οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Λέσβου. Εκεί ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη 2/8 στις 11 το πρωί.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση. Στον ανακριτή παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο Αθηνών, αφού ο δικηγόρος Μυτιλήνης που είχε ορίσει παραιτήθηκε χθες το μεσημέρι και κανένας άλλος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Έξω από τα δικαστήρια δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και οι γονείς της 14χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της. Η μητέρα της έφηβης κοπέλας μάλιστα, ξέσπασε με οργή εναντίον του αστυνομικού, κραυγάζοντας «Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή».

Η μητέρα της 14χρονης είπε ακόμα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της να μην μιλήσει και την χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο την μετέφερε στο σπίτι της μετά από τις προπονήσεις, βρίσκοντας τρόπο να την ξεμοναχιάζει.

«Ήταν διαχυτικός με τα κορίτσια», λένε οι γονείς του κοριτσιού


Αποτροπιασμό και οργή έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Μυτιλήνης οι αποκαλύψεις για τη νοσηρή δράση του 53χρονου αστυνομικού.

Τα στόματα στο νησί ανοίγουν και οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση για τις κατηγορίες σε βάρος του συναδέλφου τους εξετάζουν μια ακόμη καταγγελία από ανήλικη, την οποία φέρεται να έχει παρενοχλήσει ο 53χρονος.

Οι γονείς των παιδιών που προπονούσε ο αστυνομικός-παιδεραστής κάνουν λόγο για ένα άτομο που ήταν ανοιχτό με τα κορίτσια της ομάδας χωρίς, ωστόσο, να έχουν αντιληφθεί κάποια κίνηση που ξεπερνούσε τα όρια. «Ήταν ανοιχτός σαν άνθρωπος και διαχυτικός θα μπορούσα να πω με τα κορίτσια της ομάδας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και έτσι κανείς μας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα. Μόλις χθες μάθαμε για το κορίτσι - ρωτήσαμε τα παιδιά αλλά καμία δεν είχε αντιληφθεί κάτι», εξηγεί στο protothema.gr ο πατέρας μιας κοπέλας που προπονούσε ο 53χρονος μαζί με την 14χρονη.



Όπως λέει, η 14χρονη είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και χρειάζεται άμεσα βοήθεια ώστε να πατήσει ξανά στα πόδια της. «Το παιδί τα έχει χαμένα. Είναι σε άθλια κατάσταση και χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Όλα τα κορίτσια, οι φίλες της και οι συναθλήτριές της είναι δίπλα της και κανονίζουν να πάνε όλες μαζί στο σπίτι να την στηρίξουν», τονίζει ο πατέρας της συναθλήτριας της 14χρονης η οποία και αυτή έχει υποστεί σοκ μετά τις αποκαλύψεις για τις πράξεις του πρώην προπονητή της.

«Τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα και δεν έχουν πλέον διάθεση για αθλητισμό. Δεν θέλουν να ξαναπάνε καν για προπόνηση. Θέλουν να κάψουν τις φανέλες της ομάδας. Χάλασε τη ζωή του κοριτσιού και άλλων 60 παιδιών με όσα έκανε», προσθέτει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ανάστατες είναι οι φίλες και οι συναθλήτριες της 14χρονης με όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας για τις αρρωστημένες ορέξεις του μέχρι πρότινος προπονητή τους.

Μια φίλη του θύματος, μάλιστα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια αινιγματική ανάρτηση για το «χέρι που κόβεται όταν απλώνεται»...

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement