Ad Code

Responsive Advertisement

Χτυπά την πόρτα της Γερμανικής Κυβέρνησης η πανδημία που τρώει κυβερνήσεις - Το podcast της 29ης-7-2022 με τον Θοδωρή Τσέλα

 

Ο Επικεφαλής της εθνικής επιχείρησης περιστολής των ενεργειακών δαπανών, ο Αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, έχει συσσωρεύσει τα βέλη της κριτικής του γερμανικού Τύπου, καθώς το γνωστό περιοδικό Spiegel τον συνέκρινε με τον Νικολάι Τσαουσέσκου, ο οποίος είχε αφήσει τους Ρουμάνους να κρυώνουν στους 12 βαθμούς.


Η σκληρότητα των μέτρων που αναγκάζεται να πάρει τώρα η Γερμανία προς τους καταναλωτές, φέρνει, τριγμούς και εντός της κυβέρνησης, με την υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ να εκτιμά πως η πλήρης διακοπή του ρωσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε «λαϊκές εξεγέρσεις».

Αιτία για όλα αυτά η έκτακτη εισφορά για τους γερμανούς καταναλωτές που ανακοίνωσε χθες ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας αρμόδιος για ζητήματα Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ως ανάχωμα στην πιθανή κατάρρευση των παρόχων φυσικού αερίου.

Με δεδομένο ότι οι πάροχοι δεν μπορούσαν να μετακυλίσουν, βάσει συμβολαίων, το 90% των ζημιών τους προς τους καταναλωτές, το Βερολίνο καλεί τώρα τα γερμανικά νοικοκυριά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να μην υποχωρήσει πλήρως το ενεργειακό οικοδόμημα της χώρας.

Το εντυπωσιακό των χθεσινών εξαγγελιών Χάμπεκ έγκειται στο ότι η έκτακτη εισφορά θα αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2024, με το μέλλον να προβλέπεται ενεργειακά αβέβαιο και δαπανηρό και για το 2024, μολονότι η Κομισιόν εκτιμά ότι η κατάσταση στο ενεργειακό πεδίο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από τον Απρίλιο του 2023 και εξής.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement