Ad Code

Responsive Advertisement

Η επίδειξη αλαζονείας του Λιγνάδη είναι ντροπή για την κοινωνία


Εδώ και χρόνια βασανίζομαι πολύ όταν ακούω «μην σχολιάζετε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης»


Μου κάνει κάπως. 
Κυρίως βαθιά υποκριτικό. 
Με την υπόθεση Λιγνάδη όμως δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. 

Αλήθεια. 


Ότι ένας τύπος που κρίθηκε ένοχος για βιασμό δύο παιδιών αντί να είναι στη φυλακή είναι στο σπίτι του; Ή ότι μια ολόκληρη κοινωνία ήταν υποψιασμένη για αυτή την εξέλιξη και ουσιαστικά δεν εξεπλάγη κανείς; Εκτός και αν υπήρξε κάποιος που περίμενε κάτι άλλο, με τον τρόπο που ξεκίνησε, συνεχίστηκε και… συνεχίζεται η όλη διαδικασία! Όχι. Κανείς δεν περίμενε κάτι άλλο…

Και δυστυχώς η πλευρά Λιγνάδη νιώθει τόσο ισχυρή που μετά το ανελέητο «κυνηγητό» των θυμάτων εντός κι εκτός δικαστηρίου, ο ένοχος στις πρώτες δηλώσεις του μετά την αποφυλάκιση του, για μόνο που νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη είναι «για το λαϊκό της έκφρασης» όταν είπε ότι «έπαιζαν μπάλα μόνοι τους».

Για τίποτα άλλο. Ούτε καν για την περιπέτεια που έχουν μπει εδώ και τόσο καιρό τα θύματα… Για τους βιασμούς φυσικά ούτε λέξη!

Να με συμπαθάτε οι αθώοι αλλά στα μάτια και στα αυτιά τα δικά μου, μετά το «ντου» στα θύματα, στις οικογένειες των θυμάτων, στους δημοσιογράφους και στον απλό κόσμο που πήρε από την αρχή θέση, οι δηλώσεις του Λιγνάδη ήταν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Μήνυμα ισχύος. Η πλευρά Λιγνάδη, για τους λόγους της, νιώθει άτρωτη. Και το γεγονός ότι ο Λιγνάδης είναι αραχτός στο σπίτι του παρά την καταδικαστική απόφαση, του αποδεικνύει ότι καλά κάνει. Όπως και ότι ένα ολόκληρο νομικό σύστημα δεν έχει τρόπο (;) να αντιδράσει απέναντι σε μια απόφαση που έχει φέρει την κοινωνία στα κάγκελα!

Η αποφυλάκιση ενός βιαστή είναι ντροπή για όλους μας. Πόσο μάλλον δε όταν βασίζεται σε Νόμο. Δήθεν προοδευτικό. Όχι, κύριοι, η κοινωνία προοδεύει όταν προστατεύονται οι αδύναμοι αυτής της πλάσης. Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα ζώα. Όχι όταν απελευθερώνεις βιαστές… Και όχι κ. Λιγνάδη. Δεν δικαιούστε να ομιλείτε. Δικαιούστε να σιωπήσετε και να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι ένας κατάπτυστος Νόμος σας δίνει το δικαίωμα να αναπνέετε -παρά την καταδικαστική απόφαση- τον αέρα έξω από τη φυλακή. Μην προκαλείτε περισσότερο… Όσο ισχυρός κι αν νιώθετε ή όσο ισχυρή κι αν είναι η «πλευρά» σας. Ο κόσμος είναι πάντα πιο ισχυρός. Πάντα. Ας μην το λησμονείτε.

Yγ. Προσπαθώ να καταλάβω αν η δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι τον Λιγνάδη τον αθώωσαν οι δικαστές και τον καταδίκασαν οι ένορκοι είναι για καλό ή για κακό... 
Και για τον Κούγια και για τον Λιγνάδη και για την κοινωνία.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement