Ad Code

Responsive Advertisement

Ευτυχώς για εμάς η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει “μακεδονική γλώσσα” των Σκοπίων - Αν περιμέναμε από τους πολιτικούς μας...


Στα Σκόπια δεν σταματούν οι διαδηλώσεις, που συνοδεύονται από συγκρούσεις και τραυματισμούς, κατά της γαλλικής πρότασης πλαισίου για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.


Οι δράσεις υποστηρίζονται από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και τον φιλορωσικό σχηματισμό «Λεβίτσα».

Η κυβέρνηση εξέτασε την πρόταση σε κλειστή συνεδρίαση και την απέστειλε στη βουλή. Ερωτηθείς εάν οι βουλευτές του VMRO-DPMNE θα εγκρίνουν τα αιτήματα του Μακρόν, ο επικεφαλής του σχηματισμού Χριστιάν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν τέτοιοι προδότες στη σύνθεση του VMRO-DPMNE και του συνασπισμού».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρτάν Γκρούμπι, πίσω από τις αναταραχές στα Σκόπια βρίσκονται οι ενέργειες ξένων πρακτόρων και το μακρύ χέρι της Ρωσίας.

Η γαλλική πρόταση στοχεύει να τερματίσει τις διαμάχες μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων και να ανοίξει το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Το πλαίσιο αναφέρει ότι η συμμόρφωση με τη συμφωνία καλής γειτονίας του 2017 μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοίων αποτελεί μέρος των ενταξιακών δεσμεύσεων.

Τα Σκόπια πρέπει επίσης να εγγυηθούν την ένταξη των Βουλγάρων στο σύνταγμα της χώρας και τίποτα, στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Σκοπίων, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως αναγνώριση από τη βουλγαρική πλευρά ότι υπάρχει «μακεδονική γλώσσα», λέει επίσης η πρόταση.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement