Ad Code

Responsive Advertisement

Αστυνομικοί πυροβολούν δεκάδες φορές 25χρονο Αφροαμερικανό στο Άκρον στις ΗΠΑ


Είχε 60 τραύματα από σφαίρες!


Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οκτώ αστυνομικοί εμπλέκονται σε πυροβολισμούς από τους οποίους σκοτώθηκε ένας νεαρός Αφροαμερικανός, το πτώμα του οποίου έφερε συνολικά 60 τραύματα από σφαίρες.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν ο ύποπτος ήταν άοπλος ή ένοπλος όταν τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Ο Τζέιλαντ Γουόκερ, 25 ετών, καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς όταν επιχείρησε να διαφύγει από τροχονομικό έλεγχο, την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αστυνομία του Άκρον, στο Οχάιο, έδειξε πολλά βίντεο, ένα εκ των οποίων λέει ότι δείχνει έναν πυροβολισμό προερχόμενο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος.

Έπειτα από καταδίωξη αρκετών λεπτών, ο Γουόκερ πήδηξε έξω από το αυτοκίνητό του και έτρεξε να φύγει πεζός. Οι αστυνομικοί λένε ότι φαίνεται σαν να στρέφεται προς αυτούς που εκείνη τη στιγμή τον καταδίωκαν. Αργότερα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γουόκερ, ο Μπόμπι Ντιτσέλο, είπε στους δημοσιογράφους ότι «τον ανησυχεί πολύ» ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι ο Γουόκερ πυροβόλησε εναντίον τους από το αυτοκίνητό του. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον βίαιο θάνατο του 25χρονου. «Θέλουν να τον μετατρέψουν σε μασκοφόρο, οπλισμένο τέρας. Και σας ρωτώ, ενώ τρέχει να φύγει, ποιο είναι το λογικό; Να τον πυροβολήσεις και να τον σκοτώσεις; Όχι, αυτό δεν είναι λογικό».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement