Ad Code

Responsive Advertisement

Πόθεν έσχες των πολιτικών: Αρκεί να κατέβεις στις εκλογές να τα οικονομήσεις - Το podcast της 27ης Ιουνίου 2022


«........ο Έλληνας πολιτικός, θα φθάσει ακόμα και να θυσιάσει τη χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμα λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει........» (23.Σεπτ. 1922), ανέφερε ο GEORGE HORTON στην προϊσταμένη του αρχή, φιλέλληνας, Πρέσβης των ΗΠΑ στη Σμύρνη το 1922.


Που το (ξανα)είδαμε αυτό; 

Οταν ο Καμμένος, μετά το διαζύγιο απο τον Τσίπρα, «δάνεισε» δύο βουλευτές για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας, τους οποίους δεν διέγραψε για να μην χάσει την ιδιότητα του Αρχηγού Κόμματος.

Στόχος των παραπάνω ήταν να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μερικές ακόμη εβδομάδες εξουσίας, να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ, ώστε να μη χάσει τα προνόμιά του ο Καμμένος.

Αυτά βέβαια είναι ιστορία πλέον.

Μόνο που η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται...

Με όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα αλλά και στον κόσμο, με μια πανδημία, με πόλεμο, με ακρίβεια και φτώχεια, με ελληνοτουρικά κλπ κλπ αναρωτιούνται πολλοί αν η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις αποφάσεις που λαμβάνει. Όπως να στέλνει όπλα στην Ουκρανία ας πούμε εμπλέκοντας την χώρα σε έναν πόλεμο και σε συνέπειες εξαιτίας αποφάσεων άλλων.

Και γιατί δεν κάνει άμεσα εκλογές ώστε να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της;

Έχοντας την εμπειρία και βλέποντας και ακούγοντας τις συνεδριάσεις από το Ελληνικό κοινοβούλιο δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται.

Ύβρεις, σεξιστικά υπονοούμενα, πόθεν έσχες της ντροπής, νεότατοι βουλευτές και ευρωβουλευτές υποψήφιοι σωτήρες που χωρίς ένα μεροκάμματο στην ζωή τους φιγουράρουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις. Και αυτά είναι που θέλουν να φαίνονται…

Το πλέον λυπηρό είναι ότι δίνεται στους πολίτες και ιδιαιτέρως στα νέα παιδιά το μήνυμα ότι «τα πάντα γίνονται» και «κανένας φραγμός δεν υπάρχει», αρκεί να κατέβεις στις εκλογές να τα οικονομήσεις.

Αποτέλεσμα;

Η νέα γενιά να αποξενώνεται ολοκληρωτικά από την πολιτική. Ενθαρρύνεται η αρχή της διάλυσης κάθε οργανωμένης δομής της κοινωνίας.

Χωρίς κανόνες, ηθικούς φραγμούς και με επικράτηση του νόμου της ζούγκλας βλέπουμε καθημερινά δολοφονίες, άκρατη εγκληματικότητα και ασυδοσία…

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement