Ad Code

Responsive Advertisement

Γύφτοι με αλυσίδες και μαϊμού "Μoncler" από την Αγία Βαρβάρα, ραπάρουν για λεφτά και ναρκωτικά κρατώντας… πορτοκαλάδα!


Ραπάρουν για λεφτά και ναρκωτικά κρατώντας… πορτοκαλάδα

Ο Snik με στυλ... γκάνγκστερ.

Αφορμή στάθηκε ένα εφηβικό πάρτι που γινόταν έναν όροφο παρακάτω. Μιλάμε για παιδιά 12-13 ετών. Δυνατή μουσική, δυνατές φωνές, γέλια, όλα ωραία. 

Μουσική…ολοφάνερα χιπ χοπ, μιας και οι καινούργιες γενιές, όπως ακριβώς κάναμε κι εμείς, ακολουθούν την παγκόσμια μόδα. 

Κάπου εκεί κατάλαβα βέβαια ότι δεν πρόκειται για απλή ραπ, αλλά για παραλλαγή της· η «trap», είδος με το οποίο ασχολούνται και αρκετοί ντόπιοι «καλλιτέχνες», βασισμένοι σε αμερικανικά πρότυπα, έχει σχετικά απλή θεματολογία: λεφτά (κατά προτίμηση παράνομα), γυναίκες (κατά προτίμηση πόρνες), ναρκωτικά, πολυτελή αμάξια κ.λπ. 

Γενικώς ό,τι μπορούν να αγοράσουν τα πολλά λεφτά, τα οποία ο ράπερ σκορπάει σαν μαρουλόφυλλα, μόνον όμως για την απόλαυση του ιδίου και της παρέας του.

Αυτή η τελευταία είναι το άλλο στοιχείο της trap. 

Βλέπετε περίπου η μισή στιχουργική του είδους σχετίζεται με το πόσο καλύτερη είναι η δική μας παρέα/gang/κλίκα σε σχέση με την άχρηστη δική σας. 

«Ολοι οι δικοί μου έχουν όπλα, όλοι οι δικοί μου είναι G’s/ όλοι οι δικοί σου πουτάνες, δεν μας αγγίζει κανείς», τραγουδά εμπνευσμένα ο Snik και μαζί του τα 10χρονα, συνεχίζοντας με ατάκες γύρω από την κοκαΐνη, τις Φεράρι, το στοματικό σεξ, τα γκλοκ και άλλα… χαριτωμένα. 

Θα πει κανείς, τα ακούνε για πλάκα, κρατώντας στο χέρι πορτοκαλάδα. 
Ισως. Το πάρτι συνεχίζεται. 

«Πάρ’ τους τα/μέτρα τα/ξόδεψ’ τα/πέτα τα» και «Θα ’θελες να ’σαι εγώ/δεν θέλεις να ’σαι εσύ», λέει με τη σειρά του ο Light. O ίδιος, ανήκοντας στην κοινότητα των Ρομά, επιτυγχάνει απίθανα νούμερα προβολών στο YouTube (15-20 εκατ.).

Την ίδια στιγμή, ειρωνικά, τα παιδιά που τον ακούν φέρονται άσχημα σε συνομήλικά τους Ρομά, αντιγράφοντας τις ρατσιστικές συμπεριφορές των γονιών τους. 

Ο Light ή αλλιώς Χρήστος Ιωαννίδης βέβαια, όπως και ο Snik (το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτρης Γιαννούλης με καταγωγή όχι από το Hollywood ή το New York αλλά από το Αγρίνιο), δηλώνει πλούσιος...

Και οι θαυμαστές τους καλούνται να τους μιμηθούν, ώστε να μπορούν κι εκείνοι μια μέρα να το τρίψουν στα μούτρα όσων δεν θα τα «καταφέρουν» ποτέ. 

Σε έναν παράλληλο (επίσης) χιπ χοπ κόσμο υπάρχει μια τρομερά δραστήρια ελληνική σκηνή που ασχολείται με άλλα πράγματα: τα κοινωνικά προβλήματα, τη φτώχεια, τους μετανάστες, τον φασισμό. Με λίγα λόγια, το πραγματικό περιθώριο, από το οποίο υποτίθεται πως η συγκεκριμένη μουσική πηγάζει. 

Δίχως χρυσές αλυσίδες και… Φεράρι.


Υ.Γ. Ο τράπερ Light προσήχθη στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής επειδή φαίνεται σε βίντεο να διασκεδάζει έχοντας στη ζώνη του όπλα και μάλιστα ένα από αυτά φέρει τη σφραγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας!


Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τον τραγουδιστή σε γνωστό κλαμπ, στο Κολωνάκι, τα ξημερώματα και την ώρα που ετοιμαζόταν να τραγουδήσει, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.

Ο 26χρονος ανέβασε προχθές το υλικό στα stories του Instagram και ανάμεσα στα βίντεο από τη διασκέδαση του σε κατάμεστο κλαμπ, ανήρτησε και το συγκεκριμένο όπου διακρίνονται περασμένα στο παντελόνι του τρία όπλα.

Βίντεο: Τα πρώτα βήματα του νεαρού τραπερ «Don Leon»

Ο Don Leon, ένας νεαρός και… φέρελπις τράπερ, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ με τη μέθοδο του Proflaak.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε τα πρώτα του βήματα στην τραπ καθώς δεν είναι αρκετά γνωστός και φαίνεται πως συνδύασε το τραγούδι με την εγκληματική του δράση.

Το προφίλ του στο Instagram που μετράει μόλις 7.000 ακόλουθους είναι γεμάτο με φωτογραφίες από τη σχετιξα άνετη ζωή που έκανε. Σε ένα βίντεο μάλιστα, το οποίο δημοσιεύει το protothema.gr ο νεαρος τραπερ δείχνει το όπλο του, πετάει χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στον δρόμο και αδειάζει τις σφαίρες του τραγουδώντας. Ο ίδιος παράλληλα αναρτούσε φωτογραφίες με όπλα και fullface.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement