Ad Code

Responsive Advertisement

JPMorgan: «Έρχεται τυφώνας στην οικονομία», προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος



Τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία αλλά και τα θετικά σημάδια στην οικονομία των ΗΠΑ - Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ισχυρή προειδοποίηση στους επενδυτές


Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον της οικονομίας το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς όπως προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co, Τζέιμι Ντάιμον έρχεται οικονομικός τυφώνας.

Ο Ντάιμον, όπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας σε συνέδριο της AllianceBernstein Holdings την Τετάρτη, προειδοποίησε όλους, και κυρίως τους επενδυτές, πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου -για τις τελευταίες δεκαετίες- προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αλλά και της γενικότερης αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής.

«Αυτός ο τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω, στο δρόμο, και έρχεται προς το μέρος μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. συμπληρώνοντας, «δεν ξέρουμε αν είναι μικρός ή… υπερθύελλα Sandy. Καλύτερα να φροντίσεις τον εαυτό σου».


Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co, Τζέιμι Ντάιμον

Ο Ντάιμον είπε στην ημέρα επενδυτών της JPMorgan τον Μάιο ότι υπήρχαν «σύννεφα καταιγίδας» πάνω από την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά είπε ότι έκτοτε έχει ενημερώσει αυτή την πρόβλεψη δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα καθώς προσπαθεί να περιορίσει τον πληθωρισμό. «Αυτή τη στιγμή έχει λίγο ήλιο, τα πράγματα πάνε καλά, όλοι πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να το χειριστεί», είπε ο Ντάιμον.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,8% στα 129,81 δολάρια στις 11:21 π.μ. στη Νέα Υόρκη μετά τις δηλώσεις του Dimon για την οικονομία, επεκτείνοντας τη φετινή πτώση στο 18%. Οι οικονομολόγοι της JPMorgan μείωσαν τον περασμένο μήνα τις προοπτικές ανάπτυξής τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 σε ποσοστό 2,4% από 3%, για το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε 1,5% από 2,1% και για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 σε 1% από 1,4%. Ανέφεραν πτώση των τιμών των μετοχών, υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων και ισχυρότερο δολάριο σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους.

Ο Ντάιμον δήλωσε την Τετάρτη ότι η JPMorgan προετοιμάζεται για αυτή την αναταραχή με το να είναι συντηρητική με τον ισολογισμό της. «Θέλω κάπως να απορρίψω ξανά μη λειτουργικές καταθέσεις, τις οποίες μπορούμε να κάνουμε σε μέγεθος, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε πελάτες σε δύσκολες στιγμές», είπε. «Αυτό είναι το περιβάλλον με το οποίο έχουμε να κάνουμε».

Ωστόσο, ανέφερε τη δύναμη του καταναλωτή, τους αυξανόμενους μισθούς και τις άφθονες θέσεις εργασίας ως τα «φωτεινά σύννεφα» στην οικονομία των ΗΠΑ.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement