Ad Code

Responsive Advertisement

Ερντογάν: «Πρέπει να σταματήσετε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν αστειεύομαι»


Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στην Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα να… έρθει στα συγκαλά της (!) και «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα»


Όπως γράψαμε νωρίτερα την άσκηση EFES-2022 παρακολουθεί και ο Ερντογάν, και στην ομιλία του επιτέθηκε ξανά στην Αθήνα.

"Καλώ την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Δεν αστειεύομαι, το εννοώ σοβαρά", ανέφερε μεταξύ άλλων.



Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στην Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα να… έρθει στα συγκαλά της (!) και «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα».

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν είναι τα εξής:


Είμαστε μια χώρα που είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί κάθε ευκαιρία και ικανότητα που έχουμε στην αμυντική βιομηχανία με τους φίλους και τους συμμάχους μας. Σε μια εποχή που ο κόσμος διέρχεται μια ριζική διαδικασία αναδιάρθρωσης από πλευράς πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών και κοινωνικών πτυχών, μια τέτοια συνεργασία αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία. Η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις πιο κρίσιμες προκλήσεις του κόσμου, όπως η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων και η παράνομη μετανάστευση. Επιπλέον, καταβάλλουμε προσπάθειες που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί για να εδραιωθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια παντού από τον Καύκασο μέχρι την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο. Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια, αυτό είναι πολύ σημαντικό και σε σύγκριση με το εθνικό μας εισόδημα, καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση στον κόσμο. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ξεχωριστή θέση σε όλη αυτή την εικόνα.

Ο ηρωικός μας στρατός μας κάνει περήφανους με τα επιτεύγματά του σε κάθε τομέα, από την ασφάλεια των συνόρων έως τις διασυνοριακές μας επιχειρήσεις, από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έως τις διεθνείς αποστολές που πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των διμερών συμφωνιών. Τα αποτελέσματα που πετύχαμε στον αγώνα μας ενάντια στις πιο επικίνδυνες ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου, από το PKK/YPG έως το DAESH, είναι απαράμιλλα. Πραγματοποιήσαμε την πρώτη και μοναδική επιχείρηση κατά του DAESH, στην οποία όλοι στη Συρία εφιστούν την προσοχή στην απειλή που συνιστά, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν πραγματικά στο πεδίο και να πολεμήσουν.

Ομοίως, έχουμε πολεμήσει μόνο ενάντια στο PKK/YPG, το οποίο αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ενότητα και τα δικαιώματα κυριαρχίας τόσο της χώρας μας όσο και των γειτόνων μας. Με την Ασπίδα του Ευφράτη το 2016, το Κλαδί Ελιάς το 2018, την Πηγή της Ειρήνης το 2019, την Ασπίδα της Άνοιξης το 2020 και τις επιχειρήσεις Claw που ολοκληρώσαμε επιτυχώς, εφαρμόζουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με βάθος 30 χιλιομέτρων. γραμμή ασφαλείας.

Αυτή η νόμιμη πολιτική ασφάλειας της Τουρκίας όχι μόνο απομακρύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις από τα σύνορά μας, αλλά συμβάλλει επίσης στην ειρήνη και τη σταθερότητα των γειτόνων μας. Θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη δημιουργία διαδρόμων τρομοκρατίας στο βάθος των συνόρων της χώρας μας και ότι σίγουρα θα ολοκληρώσουμε τα τμήματα της γραμμής ασφαλείας μας. Ελπίζουμε ότι κανένας από τους πραγματικούς συμμάχους και φίλους μας δεν θα αντιταχθεί σε αυτές τις νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια της χώρας μας, και ειδικότερα, δεν θα προτιμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι δικαίωμα μας να περιμένουμε από τους συμμάχους και τους φίλους μας να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις νόμιμες ανησυχίες μας σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε πόσο εύθραυστη είναι η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Οι συγκρούσεις και οι πιθανές απειλές στην περιοχή μας δείχνουν ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που έχουν καταφύγει σε στρατηγικές που απειλούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας βάσει διεθνών συμφωνιών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Με μια πρωτοφανή απερισκεψία στον κόσμο, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να μείνουν στην ατζέντα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αντίθετα με τη λογική, τη λογική και τον νόμο. Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ενώπιον μας ότι τέτοια θέματα είναι πολύ ευαίσθητα για να αφαιρέσουν τα spoilers για την εσωτερική πολιτική και μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Όσοι σπαταλούν τους πόρους, την ενέργεια και τον χρόνο της χώρας τους με όνειρα που δεν μπορούν ποτέ να αντέξουν οικονομικά, σίγουρα θα δώσουν λογαριασμό στην ιστορία.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement