Ad Code

Responsive Advertisement

Αυτή είναι ανάπτυξη! Αρκετοί είναι οι Εβρίτες που «ξενιτεύονται» σε Τουρκία & Βουλγαρία λόγω των αυξήσεων


Χιλιάδες Έλληνες από τις περιοχές του νομού Έβρου ταξιδεύουν καθημερινά στην Τουρκία και στη Βουλγαρία για να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια αναζητώντας φθηνά προϊόντα, ζημιώνοντας όμως ταυτόχρονα την τοπική οικονομία. 


Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως τα Σαββατοκύριακα, όπου οι οδηγοί συνδυάζουν και μία μικρή εξόρμηση στη γειτονική χώρα για αγορά και άλλων επίσης φθηνών προϊόντων (ποτά, τρόφιμα, ρούχα κ.ά.). Η καταναλωτική «μετανάστευση» από έλληνες πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, συνδυάζεται με την απόγνωση των καταστηματαρχών, οι οποίοι βλέπουν τον τζίρο τους να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο.

Από την πόλη της Ορεστιάδας αλλά και από τα γειτονικά χωριά όπως η Βύσσα και τα Ρίζια, ταξιδεύουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες προς την κοντινή πόλη της Τουρκίας, την Αδριανούπολη, που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα. Πολλοί αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία ακόμη και από την Αλεξανδρούπολη, ενώ εντύπωση προκαλεί πως αρκετοί καταναλωτές βάζουν 5-10 ευρώ βενζίνη για να περάσουν τα σύνορα και να γεμίσουν εκεί το ρεζερβουάρ.

Βενζίνη: 1,20 ευρώ το λίτρο στην Τουρκία


Η τιμής της αμόλυβδης αυτή τη στιγμή στις περιοχές του βόρειου Έβρου κυμαίνεται περίπου 2,30 ευρώ το λίτρο και για το πετρέλαιο από 1,79 ως 1,96, όταν στην Τουρκία η τιμή της βενζίνης είναι περίπου 1,20 ευρώ το λίτρο.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε καταστραφεί» λέει στο ThessToday η πρόεδρος των πρατηριούχων στον βόρειο Έβρο Βάσω Καλαϊτζή, εξηγώντας πως οι πολίτες στην Ελλάδα, βάζουν πολύ μικρές ποσότητες καυσίμων, και με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις αδυνατούν να επιβιώσουν. «Νιώθουμε μία εγκατάλειψη, η κατάσταση είναι δραματική και δεν ξέρουμε τι θα απογίνουμε. Εκτός από τα καύσιμα, ο κόσμος αγοράζει αγαθά και για το νοικοκυριό του, οπότε δεν μένει να πάρει τίποτα από την τοπική αγορά».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement