Ad Code

Responsive Advertisement

Οι τούρκοι κοντεύουν να φτάσουν με τα αεροπλάνα τους στο Μπράλλο αλλά λένε πως "η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας & πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα"


Απίστευτο θράσος από την Άγκυρα


Με περίσσιο θράσος όπως συνηθίζει απάντησε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ με την οποία η Γερμανία ζητά από την Τουρκία «να μην παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Η Άγκυρα ισχυρίστηκε ότι… «Η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας»!

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος διατυπώνει αβάσιμες καταγγελίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ένα χρόνο και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο.

Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχουν καμία εξουσία και ευθύνη».

Χθες εξέδωσε ανακοίνωση του γερμανικό ΥΠΕΞ μέσω του εκπροσώπου του Κρίστιαν Βάγκνερ, με βάση την οποία αναφέρει ότι οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα «δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή», ενώ «ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement