Ad Code

Responsive Advertisement

Οπλισμός δισεκατομμυρίων των ΗΠΑ έφτασε στους Ουκρανούς: Και ο φόβος ότι μπορεί να πέσει στα χέρια του Πούτιν… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου


Το Πεντάγωνο συνέχισε και σήμερα την προμήθεια στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, και είναι βέβαιο, μάλιστα, ότι τα αμερικανικά όπλα φτάνουν σε ουκρανικά χέρια. Αυτό υποστηρίζουν οι επιτελείς του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.


Η Δύση υποστηρίζει τη χώρα για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή. Είναι χωρίς αμφιβολία εισβολή αυτό που βιώνει η Ουκρανία. Σκοτώνονται κάθε ώρα και στιγμή άνθρωποι. Ένα εκατομμύριο είναι ήδη πρόσφυγες.

Με δυσκολεύει πολύ το αφήγημα της Ρωσίας για να δικαιολογήσει την εισβολή αυτή. Διότι μοιάζουν όλα, είναι ίδια και απαράλλακτα με τις δικαιολογίες που ακούμε ακόμα και σήμερα από την κατοχική Τουρκία. Τι λέει ακριβώς;

Μας προσκάλεσαν οι Τουρκοκύπριοι. Κινδύνευαν οι Τουρκοκύπριοι. Μένουμε διότι κινδυνεύουν και σήμερα οι Τουρκοκύπριοι. Ένα μάτσο ψέματα.

Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν στη ΛΕυκορωσία, επίσης μου θυμίζουν τις συνομιλίες για την Κύπρο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνομιλεί υπό απειλή, υπό μόνιμο εκβιασμό. Τι του λέει ο Ερντογάν; Υπέγραψε ότι σου ζητούμε. Τι λέει ο κ. Πούτιν στον Ζελένσκι. Δεν θα υπάρχει η χωρα σου αύριο.

Την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να εγκρίνουν 10 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Το συνολικό πακέτο θα φτάσει τα 32 δισεκατομμύρια


Οι ανακοινώσεις αυτές προκαλούν και απορίες καθώς θα μπορούσε όλη αυτή η βοήθεια να πέσει στα χέρια των Ρώσων, εάν ολοκληρώσουν τον στόχο τους που είναι η κατοχή όλης της Ουκρανίας και η εγκατάσταση κυβέρνησης πιστής στον κ. Πούτιν.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και του Κογκρέσου για τις επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την στρατιωτική λύση, αλλά ουδείς το παραδέχεται καθώς έχουν εγκλωβιστεί στις δημόσιες δηλώσεις τους ότι δεν θα σταλεί ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης να πολεμήσει για την Ουκρανία.

Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.


Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ενώ η ουκρανική άμυνα αντιστέκεται στη ρωσική εισβολή, αλλά και για τις νέες κυρωσεις που έρχονται σύντομα:

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου ενημέρωσε και σήμερα για την κατάσταση επί του εδάφους.

Είπε ότι η συλλογή πληροφοριών μέσω δορυφόρων πάνω από την Ουκρανία έχουν περιοριστεί λόγω της κάλυψης του νέφους τις τελευταίες ημέρες.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν «κανένα λόγο να αμφιβάλλουν» ότι η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσική αυτοκινητοπομπή μήκους 40 μιλίων που έχει σταματήσει έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ.

Για την Μαριούπολη, που μας ενδιαφέρει, είπε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. Επίσης είπε ότι το Πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Χερσώνα έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις.

Για το βασικό ερώτημα που έχουν οι πάντες βλέποντας το στρατιωτικό κονβόι να παραμένει ακίνητο, αλλά και για τη στρατιωτική δραστηριότητα στη βόρεια Ουκρανία, ο αξιωματούχος ενημέρωσε ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας είναι «σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένα».

H ρωσική αυτή αυτοκινητοπομπή αρμάτων μάχης, πυροβολικού και προμηθειών, μήκους 40 μιλίων, έξω από το Κίεβο εξακολουθεί να είναι «σε μεγάλο βαθμό τελματωμένη», υποστήριξε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται λίγο έξω από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αλλά απέχουν από το Κίεβο. Σημείωσε εμφαντικά ότι η πρωτεύουσα και το Χέρκοβο βρίσκονται κάτω από βαρύ βομβαρδισμό.

Η Ουκρανία διαθέτει και τώρα την «πλειοψηφία» της αεράμυνας της όπως και της πυραυλικής άμυνας της. Είναι «βιώσιμη», είπε ο αξιωματούχος, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε 480 επιθέσεις με πυραύλους. 70 από τους πυραύλους εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία.

Η Ρωσία πλέον, κατά τον εκπρόσωπο, έχει στείλει μέσα στην Ουκρανία το 90% των στρατευμάτων που είχε συσσωρεύσει στα σύνορα.

Άρα έχουμε μία αύξηση, σε 24 ώρες, της τάξης του 8%, που δείχνει ότι η Ρωσία χρειάζεται περισσότερες δυνάμεις, για εκτελέσει το αρχικό της σχέδιο. Όπως είπαμε πολλές φορές το αρχικό σχέδιο αφορά την κατάληψη όλης της Ουκρανίας, και της πρωτεύουσας βεβαίως, για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Ζελένσκι.

Ο αξιωματούχος πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να σχεδιάζει να περικυκλώσει το Κίεβο, το οποίο, όπως είπε, δέχθηκε «βαρύ βομβαρδισμό» τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αξιωματούχος επέμενε και σήμερα ότι η ρωσική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με τα καύσιμα και την τροφοδοσία. Ένα άλλο πρόβλημα είναι και το ηθικό των στρατιωτών. Δεν είναι ακμαιότατο, για να θυμηθούμε μία λέξη όσοι πήγαμε στο στρατό.

Ο αξιωματούχος επέμενε επίσης ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους «όλων των ειδών και των μεγεθών». Δεν επιβεβαίωσε τη χρήση θερμοβαρικών όπλων.

Κατά τα άλλα: Ο Λευκός Οίκος θα διευρύνει τη λίστα των ολιγαρχών και δεν θα περιλάβει στις κυρώσεις μόνο νέα ονόματα, αλλά και τις οικογένειές τους. Όλα τα μέλη των οικογενειών τους.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο σημειώνω ότι έχει να συνεδριάσει από τον Νοέμβριο.

Το πρωί μίλησε με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement