Ad Code

Responsive Advertisement

Τον κακό τους τον καιρό! Απεγκλωβίζουν μετά από 20 ώρες τους οδηγούς από την Αττική Οδό και τους εγκλωβίζουν στην Χαλανδρίου!


Κατέρρευσε το κράτος: Τους απεγκλωβίζουν μετά από 20 ώρες από την Αττική Οδό και τους εγκλωβίζουν στην Χαλανδρίου!


Απίστευτες σκηνές σε ένα ευρωπαϊκό κράτος...

Μια πραγματική τραγωδία ζουν χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι κλείνουν πλέον 20 ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα τους στο κέντρο της Αθήνας!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα και ότι 1.200 οχήματα παραμένουν στην Αττική Οδό και «θα γίνει μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και αυτοί αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο».

Αν «δεν είναι εύκολος» ο απεγκλωβισμός των πολιτών τότε να μας ενημερώσει τι ακριβώς είναι «εύκολο» για την Κυβέρνηση, ώστε να λειτουργεί. Μόνο «εύκολες» συνθήκες; 

Ειδικά για την Αττική Οδό και την διαχείρισή της από την εταιρεία ο κ. Οικονόμου είπε ότι «κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή».

Εξήγγειλε πως «ό,τι πρέπει να γίνει για τις κυρώσεις αλλά και για αποζημιώσεις η προσπάθεια θα γίνει με όλους τους τρόπους».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Στρατό στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού διατέθηκαν συνολικά 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα και συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Προβλήματα σε όλη την Αττική


Ήρωες υγειονομικοί, πηγαίνουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε με τα πόδια στα δημόσια νοσοκομεία, διότι απλούστατα δεν έχουν άλλο τρόπο να μετακινηθούν.

Μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

Έγκυος έμεινε εγκλωβισμένη για 20 ώρες στην Αττική Οδό

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Πρ. Ενωσης τεχνικών ΔΕΗ: Πάνω από 25 περιοχές χωρίς ρεύμα στην Αττική

Για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση στην Αττική σε πάνω από 25 περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίς που έριξε πολλά δέντρα πάνω στα καλώδια μίλησε ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών στη ΔΕΗ.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες. Είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσο, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ΄επέκταση και θέρμανση».

Δείτε πώς ένας γιατρός περιέγραφε το βράδυ την κατάσταση στην Αττική Οδό

Τι πρόσφερε ο στρατός σε Αττική Οδό

Συμφωνα με τα στοιχεία του Στρατού, συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα. Ενώ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διανεμήθηκαν 1,040 κουβέρτες, 4,500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Θεοδωρικάκος στην ΕΡΤ: «Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη μάχη και οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους. Απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200. Με τη συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες. Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες, στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία καθώς άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό».

Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένο 75χρονο: Τρέμω από το κρύο - Φοβάμαι ότι θα πεθάνω

16 ώρες χωρίς ρεύμα στο Πικέρμι

Αυτή τη στιγμή live ένας 75χρονος κάνει έκκληση στον ΣΚΑΙ. Είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό και τρέμει από το κρύο. Δείξτε έλεος, φωνάζει.  «Φοβάμαι ότι θα πεθάνω» λέει ο κ. Χρήστος που βρίσκεται στην Αττική οδό στο ύψος των διοδίων της Κάντζας. 

Ενημέρωση από Πυροσβεστική

Περισσότερες από 960 κλήσεις έχει δεχθεί για την Αττική, από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 964 κλήσεις στην Αττική για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 725 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 120 κοπές δέντρων, 76 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, 13 απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Γ. Οικονόμου για Αττική Οδό: Θα αποδοθούν ευθύνες για τον εγκλωβισμό

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς σήμερα

Στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας. Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλει. 

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα - Καλαμπάκα / Καλαμπάκα - Αθήνα). Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο, Κιάτο - Αεροδρόμιο, Αθήνα - Χαλκίδα).Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

Κλειστό παραμένει το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης

Ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, μίλησε στο Mega για την πρωτοφανή κατάσταση που δημιούργησε η κακοκαιρία με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περίπου 300 με 400 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ συνολικά εγκλωβίστηκαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα. “Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν στις 2 το μεσημέρι. Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει πιο νωρίς ενδεχομένως” ανέφερε ο Φάνης Παπαδημητρίου.

Κοσμοπλημμύρα στον Προαστιακό

Χάος επικρατεί από νωρίς και στον σταθμό του προαστιακού στην Παλλήνη

Η Μαραθώνος είναι ανοιχτή και μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement