Ad Code

Responsive Advertisement

Γιώργος Τράγκας: Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο


Ο δημοσιογράφος «έφυγε» νικημένος από τον κορωνοϊό σε ηλικία 72 ετών

Συγγενείς, φίλοι και άτομα από το δημοσιογραφικό χώρο καταφθάνουν στην Παναγία την Ελευθερώτρια στην Κηφισιά για να πουν το τελευταίο "αντίο" στον Γιώργο Τράγκα. 

Η σύζυγός του, μαυροφορεμένη έφθασε λίγο μετά τις 12.00 στην εκκλησία συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της προκειμένου να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του συζύγου της. Εμφανώς ταλαιπωρημένη από την περιπέτειά της από τον κορωνοϊό πέρασε την πόρτα της εκκλησίας μη μπορώντας να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε από κοντά της, το στήριγμά της.

«Ό,τι κι αν έκανε ήταν κυρίαρχος επί 40 χρόνια και οι παρεμβάσεις του ήταν αποτελεσματικές μέχρι το τέλος», είπε για τον Γιώργο Τράγκα ο Ευάγγελος Αντώναρος.


Από την πλευρά του ο Κώστας Χαρδαβέλας δήλωσε: «Με τον Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί πριν από 50 χρόνια, πίσω από το σκληρό του πρόσωπο κρυβόταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, μία τρυφερή ψυχή. Τον έχω δει να κλαίει και να παρατάει το ρεπορτάζ για να βοηθήσει ένα παιδί».
Ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος

Ευάγγελος Αντώναρος

Κώστας Χαρδαβέλας

Γρηγόρης Πετράκος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης, έχοντας δώσει μάχη με τον κορωνοϊο, όντας ανεμβολίαστος, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε μπει σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία. Είχε μια καρδιακή επιπλοκή η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ. Τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα της Τρίτης.

Με την κηδεία του, κλείνει με θλιβερό τρόπο ο κύκλος βίου και πολιτείας του Γιώργου Τράγκα. Ενός δημοσίου προσώπου το οποίο, είτε υπό την ιδιότητα του δημοσιογράφου/εκδότη κ.λπ. είτε εσχάτως ως κομματάρχη, προσπαθούσε να ταράζει με κάθε τρόπο τα ύδατα της εγχώριας δημόσιας ζωής.


Το τελευταίο και ίσως πιο φιλόδοξο από οποιοδήποτε άλλο εγχείρημά του ήταν το Κίνημα «Ελεύθεροι άνθρωποι», ένας πολιτικός φορέας που εξ υπαρχής προοριζόταν να λειτουργεί προσωποπαγώς, σαν «το κόμμα του Τράγκα». Ο ιδρυτής και ηγέτης του ΚΕΛΑΝ χάρασσε πορεία βάσει ενός ιδεολογικού κράματος εθνικισμού, ευρωσκεπτικισμού και, οπωσδήποτε, λαϊκισμού.

Με τη γνωστή οξεία και καταγγελτική ρητορική την οποίαν υιοθετεί η συντριπτική πλειονότητα των «αυθόρμητων» κινημάτων της συγκεκριμένης συνομοταξίας, το ΚΕΛΑΝ απευθυνόταν σε ένα κοινό οιονεί «αγανακτισμένων» Ελλήνων. Παρόλο που είχε παρέλθει ήδη δεκαετία και πλέον από τις θυμωμένες συγκεντρώσεις των πλατειών, ο Γιώργος Τράγκας επένδυε στην αναζωπύρωση της παλιάς εκείνης λαϊκής οργής. Ο ίδιος, υπό την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου, προσπαθούσε παντί τρόπω να ερεθίσει το κοινό αίσθημα με την παραδοσιακή και δοκιμασμένη αγκιτάτσια.

Το μανιφέστο του ΚΕΛΑΝ μοιάζει με ένα συμπίλημα αποσπασμάτων από τις διάπυρες ραδιοφωνικές παραστάσεις του Γιώργου Τράγκα. Οι οποίες θύμιζαν τους τηλε-ιεροκήρυκες της περιθωριακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, καθώς υποτίθεται πως αποσκοπούσαν στο να αφυπνίσουν τους ληθαργικούς πολίτες, ασκώντας μια τρομολαγνική προπαγάνδα εναντίον ενός διαβολικού κατεστημένου, εγχώριου αλλά και οικουμενικού.

Η συνταγή που ακολουθούσε ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν καινούργια. Στο σήμα του ΚΕΛΑΝ είχε προσθέσει 4 αστέρια, ένα για καθένα από τα θεμελιώδη ιδανικά του Κινήματος (ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία), στο πρότυπο -ή σε προσπάθεια απομίμησης- του Κινήματος 5 Αστέρων του Ιταλού διασκεδαστή Μπέπε Γκρίλο. Η ιδέα του αντισυμβατικού λαϊκού ινδάλματος φαίνεται πως ενέπνεε τον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος αφού είχε περάσει τα 70 του χρόνια πλέον, μάλλον πίστευε πως είχε έρθει η ώρα του να αξιοποιήσει τη σχέση πάθους που είχε συνάψει με το λαό και να προσπεράσει τους εξ επαγγέλματος πολιτικούς, διεκδικώντας ακόμη και την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.

Παίρνοντας την εξαιρετικά παρακινδυνευμένη απόφαση να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μολονότι ανήκε στην ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου για τις πλέον σοβαρές επιπτώσεις της νόσησης, ο Γιώργος Τράγκας έδειξε ότι πάνω από όλα, ακόμη και από τη ζωή του, έθετε τη συνέπεια ως προς τις διακηρυγμένες θέσεις του ΚΕΛΑΝ. Κι έτσι κατέληξε -με κάθε έννοια- εν είδει μάρτυρα για κάθε πιστό αρνητή -των εμβολίων κατα' αρχάς, αλλά όχι μόνον αυτών.

Το μανιφέστο του ΚΕΛΑΝ μπορεί καθένας να το μελετήσει εδώ.


«Ο πολιτικός κόσμος σήμερα, διανέμει ψευδαισθήσεις περί οικονομικής ανάπτυξης» αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων το κείμενο διακήρυξης αρχών του ΚΕΛΑΝ. Στο ίδιο πληροφορείται κανείς ότι «η Ελλάδα χρωστάει περίπου μισό τρις δολάρια. Η Αθηνοκεντρική ελίτ έχει σπρώξει τη χώρα στα βράχια, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει ήδη χάσει τον ύπνο του, εξαιτίας των χρεών προς το δημόσιο και τις ληστρικές συστημικές τράπεζες.

» Το Κ.ΕΛ.ΑΝ τάσσεται υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και αντιτάσσεται στην καρκινώδη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλλαν οι «εκσυγχρονιστικές» κυβερνήσεις επί Σημίτη, όπως και οι κυβερνήσεις των μνημονίων με τις επιταγές της καγκελαρίας του Βερολίνου.

» Σήμερα πάνω από 25% του ελληνικού πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Οι νέοι και ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού δυναμικού μετανάστευσαν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Επί μνημονίου, η πλειοψηφία των πολιτών εξαθλιώθηκε, κι έχασε συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα. Η εθνική και η λαϊκή κυριαρχία συρρικνώθηκαν με δόλιο και πολιτικά εγκληματικό τρόπο. Η χώρα παραδόθηκε αμαχητί σε όσους επιβουλεύονταν εδώ και χρόνια τη σταδιακή μετατροπή της σε προτεκτοράτο των Γερμανών και άλλων ξένων συμφερόντων.

» Σήμερα το ίδιο παρηκμασμένο πολιτικό σκηνικό εργαλειοποιεί τον υπαρκτό και μεταδοτικό ιό covid-19 για να διχάσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού» κ.λπ.

Το ζήτημα εάν ο Γιώργος Τράγκας έχει ορίσει διαδόχους που θα συνεχίσουν στο δικό του δρόμο και θα οδηγήσουν το ΚΕΛΑΝ στην καταξίωση, παραμένει εκκρεμές ύστερα από το θάνατο του φυσικού ηγέτη του Κινήματος. Οι ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές, τα πάσης φύσεως πνεύματα αντιλογίας, οι επιρρεπείς στη συνομωσιολογία, οι φοβικοί της αφηρημένης Νέας Τάξης κ.λπ. έχασαν τον βασικό κήρυκα και ιδεολογικό καθοδηγητή τους.

Το εάν θα υπάρξουν ζυμώσεις, αρχαιρεσίες κ.ο.κ. για τη διάδοχη ηγεσία στο αρτιγέννητο ΚΕΛΑΝ είναι κάτι που θα απασχολήσει τα μέλη του Κινήματος εν ευθέτω χρόνω, προφανώς μετά και από τα 40 του τεθνεώτος.

Η κηδεία


Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Facebook εκ μέρους της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα, η εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/12 στις 13.00 μ.μ. στην Παναγία Ελευθερώτρια Κηφισιάς. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Δημοτικό κοιμητήριο Κηφισιάς.

H εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/12 στις...Posted by Giorgos Tragas / Γιώργος Τράγκας on Wednesday, December 15, 2021

«Ο Γιώργος Τράγκας έδειχνε μεγάλη ευαισθησία απέναντι στον Άνθρωπο και τα παιδιά ενώ γνωστή στο πανελλήνιο ήταν η αγάπη του για τα ζώα, με τον αγαπημένο του Αστερίξ. να τον συντροφεύει σε αμέτρητες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Κατόπιν τούτου η οικογένεια σεβόμενη δική του επιθυμία και για να τιμήσει τη μνήμη του, καλεί, όποιον το επιθυμεί, αντί στεφάνων, να πραγματοποιήσει δωρεά στην "Κιβωτό του Κόσμου" (σ.σ. εκπρόσωπος της Κιβωτού θα βρίσκεται έξω από την Εκκλησία) ή στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ (Καταφύγιο Ζώων Σχιστού.) Η κατάθεση των χρημάτων για το Καταφύγιο Ζώων γίνεται σε λογαριασμό της EUROBANK GR 170 260 258 0000 740 201 2283 84 (θα βρίσκεται εκεί και εκπρόσωπος)».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement