Ad Code

Responsive Advertisement

Εσείς που ανήκετε; Στο ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ;



Το 2012 έφυγαν οι κρατιστές απο το Πασοκ και πήγαν στο Συριζα για να σώσουν την πληγωμένη αξιοπρέπεια του «μαζί τα φάγαμε».


Την ίδια στιγμή 3/12/12 ο Λοβέρδος ανακοίνωσε την δημιουργία νεου κόμματος με το όνομα Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ), όπως λέμε Συμμαχία Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο πιο πρασινουλί, αναγκάζοντας τον Βενιζέλο να τον διαγράψει. 

Το 2013 προχώρησε στην δημιουργία κι άλλου κόμματος, την «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», ενώ τον Ιούνιο του 2014 ο Σαμαράς τον έπεισε να ξαναγυρίσει στο Πασοκ δίνοντας του το Υπουργείο Παιδείας.

Πότε έγινε ο πιο σοβαρός και υπεύθυνος βουλευτής της Πράσινης Επανάστασης, πότε ανακηρύχθηκε το πιο αφοσιωμένο στέλεχος, δεν το κατάλαβα.

Τώρα οι κρατιστές του Πασοκ που κατάφεραν να σώσουν την «αξιοπρέπεια» του «Μαζί τα φάγαμε» μετακομίζοντας στο Συριζα, βρίσκονται σε δίλλημα.

Να ψηφίσουν Λοβέρδο για να βρεθούν στην προστατευτική αγκαλιά των κρατιστών της ΝΔ που θα φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους σοσιαλιστές υπουργούς στην επόμενη κυβέρνηση ή να ψηφίσουν ΓΑΠ που θα δώσει νέες προοπτικές στην δύναμη Συριζα.

Στην ουσία είναι μια ανταγωνιστική πάλη μεταξύ κρατιστών για την διεκδίκηση μιας θέσης εξουσίας. Τίποτα άλλο. Την καρριέρα τους διεκδικούν, χωρίς όραμα, ούτε καν προθέσεις.
Στην συνέντευξη του Χατζηνικολάου ο Λοβέρδος απάντησε ξεκάθαρα.

«Δεν λέω τί θα κάνω για να μη χαρακτηριστώ κωλοτουμπας»


Χ: Το Πασοκ έχει ΑΦΜ κι έχει χρέη. Τί θα κάνετε μ’αυτό;;
Λ: Είμαι καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και δικηγόρος, χειρίζομαι υποθέσεις κόκκινων δανείων κάθε μέρα. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να είναι δέσμιο ενος ΑΦΜ και δεν γίνεται να γίνονται τρίπλες πάνω σε αυτό.
Χ: Έγιναν όμως.
Λ: Ναι. Εγώ είμαι αντίθετος με τα τεχνάσματα. Το θέμα πρέπει να λυθεί ευθέως. Δεν θα σας πω το πρότζεκτ. Το έχω το πρότζεκτ. Είμαι έτοιμος γι αυτό. Δεν σας λέω αφηρημένα πράγματα.
Χ: Το θέμα είναι θα πληρώσετε; Θα πληρώσει ο κόσμος;
Λ: Το θέμα είναι να τηρηθεί ο νόμος. Δεν γίνεται να λες ότι απο την πρώτη μέρα θα γίνουμε Πασοκ και να μην το έχεις μελετήσει. Γιατι πίσω απο τις μεγάλες κουβέντες μας έμαθε ο κ. Τσίπρας κρύβονται οι μεγάλες κωλοτούμπες. Δεν σκοπεύω να κάνω καμμία κωλοτούμπα.
Όχι. Το θέμα είναι πού ήσουν Λοβέρδο οταν γίνονταν τα τεχνάσματα στα οποία δεν συμφωνούσες και γιατί δεν παραιτήθηκες απο το κόμμα όταν έγιναν, τιμώντας τον ρόλο του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, όπως τόσο εύκολα έκανες το 2012;
Το θέμα ειναι, γιατί δεν μας αποκαλύπτεις το πανέτοιμο πρότζεκτ απαλλαγής χρεών που προφανώς έχεις συζητήσει με τον Άδωνι στο τέννις που βρίσκεστε;
Το θέμα επίσης είναι να υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, ώστε να σας δείξει ο κόσμος την εκτίμηση που σας αξίζει. Γιατί το μόνο που αξίζει στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ είναι η ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement