«Το μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών μπορεί να γίνει μόνιμο», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έκανε λόγο για τρίμηνο περιθώριο εμβολιασμού.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για «μονιμοποίηση» του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή.
Ο ιδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση παρέτεινε το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι 31 Μαρτίου, αλλά τους προέτρεψε να εμβολιαστούν καθώς η κυβέρνηση εξετάζει τη μονιμοποίηση του μέτρου, που θα τους οδηγούσε εκτός ΕΣΥ.
«Από το Σεπτέμβρη και μετά ακολουθήθηκε μία τακτική για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε κάποιες κατηγορίες. Υπήρξε υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό προκειμένου να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εργασία τους και να μην μπουν σε αναστολή εργασίας. Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί και γι’ αυτό στο νομοσχέδιο που βλέπετε έχει δοθεί παράταση της επανεξέτασης του μέτρου και μέχρι τις 31 Μαρτίου που θα ισχύει δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό δεν εμβολιαστεί», εξήγησε ο κ. Πλεύρης.
Και συνέχισε λέγοντας πως: «Η πανδημία δείχνει ότι μπορεί αυτό το μετρό να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι εμβολιασμός ο συγκεκριμένος είναι απαραίτητος και επομένως εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον εάν αυτοί που θα παρέχουν τις υπηρεσίες ως γιατροί και νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή, να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια δυνατότητα παράτασης και αναμονής του κράτους, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο έθνικό σύστημα υγείας».
Κλείνοντας την αναφορά του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κύριος Πλεύρης ξεκαθάρισε: «Ο εμβολιασμός είναι για το καλό της κοινωνίας. Άρα αυτό το μετρό θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο αλλά είναι υπό εξέταση και για περισσότερο διάστημα. Όσοι λοιπόν βρίσκονται και εργάζονται στο έθνικό σύστημα υγείας καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση».
0 Σχόλια