Ad Code

Responsive Advertisement

Γερμανός Εισαγγελέας: Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας μέσα στο κρατητήριο πέθανε ο Γιώργος Ζαντιώτης (video)

Η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη, Μαρία, που ακούγεται στο βίντεο της βίαιης σύλληψής του από τη γερμανική αστυνομία στο Βούπερταλ να ζητά με αγωνία να μην τον χτυπούν, περιέγραψε στο Open τις στιγμές που βίωσε.

Το μυστήριο που καλύπτει τον θάνατο του 24χρονου Έλληνα δεν έχει ακόμη λυθεί καθώς οι γερμανικές Αρχές συνεχίζουν να μη δίνουν στοιχεία και εξηγήσεις για το τι συνέβη μέσα στα κρατητήρια, όπου ο νεαρός έχασε τη ζωή του. 

Το μόνο που σχολίασε ο Γερμανός Εισαγγελέας ήταν πως ο Ζαντιώτης έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια αιμοληψίας. Φίλη της οικογένειας του 24χρονου, λέει ότι οι Αρχές πέταξαν τα ρούχα του χωρίς να ενημερώσουν τους δικούς του και αναρωτιέται γιατί…

«Με αυτήν την εικόνα αφήνω τον αδερφό μου, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό και ο αδερφός μου μετά από δύο ώρες μαθαίνω ότι δεν θα γυρίσει σπίτι», λέει η Μαρία η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε ο αδερφός της, ο οποίος ήταν προσφάτως χειρουργημένος στο στομάχι.

Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, αφού πρώτα πάνοπλοι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με δυνατά χτυπήματα.

Αρκετή ώρα αργότερα, μάταια προσπάθησε η αδερφή του να πάρει απαντήσεις από τις Αρχές, με τις οποίες έγινε ο εξής σύντομος διάλογος: «Είστε η κοπέλα από το περιστατικό; Λέω ναι. Έχουμε το τηλέφωνό σας, θα σας καλέσουμε εμείς».

Πέθανε κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας!

Σε ερώτηση του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού προς τον Γερμανό Εισαγγελέα Βολφ Τίλμαν Μπάουμερτ που χειρίζεται την υπόθεση για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού Έλληνα, η απάντηση που δόθηκε δίνει ένα νέο στοιχείο.

Σύμφωνα με τον Μπάουμερτ, ο Ζαντιώτης έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια αιμοληψίας μέσα στο κρατητήριο (οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών)  και δεν συνήλθε μετά την ανάνηψη…

«Καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, έγινε αιμοληψία από γιατρό στο χώρο των κρατητηρίων. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας, ο άνδρας έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ανάνηψη … Δυστυχώς η ανάνηψη ήταν ανεπιτυχής», ήταν η απάντηση που δόθηκε στο Open.

«… δεν θέλω να δω αστυνομικό μπροστά μου, φοβάμαι ρε παιδί μου…»

«Δεν θέλω να αδικηθεί με όλη αυτή την υπόθεση και να του μαυρίσουνε τη μνήμη του για να σωθούν, να συγκαλύψουν … Ήμασταν δύο αδέρφια που βγήκαν να διασκεδάσουν ένα βράδυ, καταλήγουμε να γυρνάω στο σπίτι μου, να μη φέρνω στη μάνα μου τον αδερφό μου το βράδυ … Πλέον σκέφτομαι ότι αν βγω από το σπίτι μου δεν θέλω να δω αστυνομικό μπροστά μου, φοβάμαι ρε παιδί μου … Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν τον είδα να πέφτει με τέτοιο τρόπο ήταν ότι θα σκιστούν οι πληγές του μπροστά … ή θα πιεστεί τόσο πολύ η κοιλιά του που τα σωθικά του θα σκιστούν …», είπε, μεταξύ άλλων, κλαίγοντας η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη στην «Ελληνοφρένεια».

Η φίλη της οικογένειας Μαίρη Πρόϊου, δήλωσε πως η αστυνομία πέταξε τα ρούχα του νεκρού χωρίς να ρωτήσει κανέναν και αναρωτιέται γιατί.

«Γιατί;» … Αναρωτιέται η αδερφή του

Τα ερωτήματα της οικογένειας του Γιώργου Ζαντιώτη πολλά και αναπάντητα μέχρι στιγμής: «Τι έγινε μέσα σε αυτό το αστυνομικό τμήμα; Γιατί μετά από δύο ώρες του πήραν αίμα; Γιατί έμεινε το θέμα τόσο καρό κλειστό;»

Θυμίζουμε ότι η αστυνομία του Βούπερταλ δεν ενημέρωσε επίσημα για το περιστατικό του θανάτου του Έλληνα νεαρού, καθώς τον απέδωσε σε παθολογικά αίτια και αρκετά 24ωρά μετά το θέμα βγήκε στην επιφάνεια.

Όπως είπε η αδερφή του 24χρονου, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι, δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την οικογένεια, όταν κλήθηκε να παραλάβει τα πράγματά του, καθώς «δεν υπήρχε η μπλούζα και το παντελόνι που φορούσε»…

newsbreak.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement