Ad Code

Responsive Advertisement

ΙΣΡΑΗΛ-Nachman Ash> Θέμα χρόνου η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού


2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρα έχουν κάνει ήδη μια τρίτη, ενισχυτική δόση αλλά τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται

Καθώς 6 εκατομμύρια πολίτες του Ισραήλ, από τα 9,3 εκατομμύρια, έχουν ήδη εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις κατά του κορωνοϊού και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη μια τρίτη, ενισχυτική δόση, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας, καθηγητής Nachman Ash ισχυρίστηκε ότι είναι θέμα χρόνου η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας την Κυριακή σε ραδιοφωνικό σταθμό (Radio 103FM), ο Ash άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου Covid.

«Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να λάβουν μια τέταρτη δόση του εμβολίου για την COVID-19 κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς μειώνονται τα επίπεδα αντισωμάτων. Είναι μάλλον θέμα χρόνου και το ερώτημα είναι το πότε. Αν το εμβόλιο παρείχε προστασία για ένα χρόνο, θα ήμασταν ευτυχείς», υποστήριξε ο καθηγητής. «Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κορωνοϊού, ακόμη και η αναμνηστική δόση, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ελπίζω να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο ή περισσότερο» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι, τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας είναι ανησυχητικά: «Ο αριθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (αριθμός R) έφθασε στο 1,02 το περασμένο Σάββατο γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η πανδημία μπορεί να επιστρέφει στο Ισραήλ μετά από εβδομάδες σταθερής μείωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού», είπε ο Ash, επισημαίνοντας ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρει ορισμένα από τα μέτρα υγείας που είχαν ληφθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της ανησυχητικής αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός «τσάρος» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, Salman Zarka δήλωσε ότι, πλέον, οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού, «κάθε πέντε έως έξι μήνες». «Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», όπως υποστήριξε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο Κan. «Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση. Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορωνοϊού» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ καταγράφει νέο ρεκόρ κρουσμάτων της νόσου Covid- 19, με το τέταρτο κύμα να πλήττει τη χώρα και τα εμβόλια κατά τoυ κορωνοιού να εξακολουθούν να προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement