Όπως και τότε που ο ολοκληρωτισμός γεννήθηκε στην Αυστρία, μεταπήδησε στη Γερμανία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έτσι γίνεται και με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τη Γερμανία να ακολουθεί το μοντέλο της Αυστρίας.
Η Ένωση Ιατρών Παιδιών και Εφήβων (BVKJ) ζητά σήμερα επισήμως την καθιέρωση του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο, λόγω ελλιπούς εμβολιασμού μιας μειοψηφίας, να περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων».
Η Ένωση αναγνωρίζει ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό περιορίζεται τυπικά το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, τονίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό, διότι, διαφορετικά, θα θίγονταν ή θα περιορίζονταν τα δικαιώματα των άλλων.
Τα δικαιώματα των παιδιών τίθενται σε κίνδυνο
«Τα δικαιώματα των παιδιών δεν πρέπει να σταθμίζονται έναντι των δικαιωμάτων μιας μειοψηφίας πολιτών, αλλά να κατοχυρώνονται άνευ όρων και επιτακτικά από το κράτος. Τα παιδιά μας άξιζαν την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τους τεράστιους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BVKJ, η οποία σημειώνει ακόμη ότι «τα βασικά δικαιώματα των παιδιών, για απεριόριστη και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τίθενται σε κίνδυνο εάν δεν καταστεί δυνατός ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των ενηλίκων».
Όπως επισημαίνουν οι παιδίατροι, με 15 εκατομμύρια ανεμβολίαστους αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαμε να έχουμε 15 εκατομμύρια νέα κρούσματα και επομένως έναν αριθμό θανάτων ο οποίος θα μπορούσε να υπερβεί τις 100.000.
«Αυτός ο αριθμός και μόνο μας υπενθυμίζει να επανεξετάσουμε εάν το κράτος πρέπει να εκθέτει τους ανθρώπους σε αυτόν τον κίνδυνο, παρά τις σχεδόν ομόφωνες περί του αντιθέτου συμβουλές της ιατρικής επιστήμης. Επιπλέον, η άρνηση του εμβολιασμού συνεπάγεται έναν επιπλέον αριθμό κρουσμάτων και μεταξύ όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί. Τα μη εμβολιασμένα άτομα περιορίζουν λοιπόν το δικαίωμα των άλλων στη σωματική ακεραιότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της BVKJ.
Ως έσχατη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ παρέπεμψε για το ίδιο θέμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος συνιστά, «αν έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα, πρέπει να σκεφτείτε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».
Μιλώντας χθες, το βράδυ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Βίλερ τόνισε ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και ότι όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί θα προσέλθουν για τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους», αλλά, τόνισε, «ως έσχατη λύση, είμαι με τον ΠΟΥ».
Δεν υπάρχει κανείς που θα ήθελε να επιβάλει τον εμβολιασμό, συνέχισε, αλλά πλέον γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει αυτή τη γνώση να την αξιοποιήσουμε.
«Πολλοί έχουν αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουμε μια ιατρικά κατεπείγουσα κατάσταση και θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη πολλά περισσότερα. Τώρα όμως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο «laissez faire»», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίλερ.
Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τόνισε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση της BILD ότι «χωρίς υποχρέωση εμβολιασμού, δεν πρόκειται να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμένων τόσο όσο χρειάζεται προκειμένου να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία» και σημείωσε ότι ο αριθμός εκείνων που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Ο ίδιος πάντως, ο οποίος είναι και καθηγητής επιδημιολογίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ενισχυτική δόση εμβολίου θα προστατεύει για μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι οι δύο προηγούμενες.
Στην ίδια συζήτηση, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μίχαελ Τόιρερ, ο οποίος θεωρείται υποψήφιος για το υπουργείο Υγείας στην επόμενη κυβέρνηση, δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισήμανε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό.
Να θυμίσουμε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την Γερμανία θα ακολουθήσει και η Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτά τι γίνεται στο Βερολίνο για να λάβει σχετικές αποφάσεις.
Με εξεγέρσεις απαντούν οι πολίτες
Δεν άργησαν οι αντιδράσεις για τα lockdown και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Το Σάββατο περίπου 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν τη «δικτατορία», έπειτα από έκκληση του κόμματος FPO.
Δίπλα στους «ανήσυχους πολίτες», άλλοι «ριζοσπαστικοποιούνται», προειδοποίησε χθες, Κυριακή, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ. Επίσης χθες στο Λιντς, στη βόρεια Αυστρία, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε άλλη διαδήλωση κατά των μέτρων.
Σε άλλες χώρες της Ευρώπη, όπου σημειώνεται μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων, επέστρεψαν τα περιοριστικά μέτρα και η οργή των πολιτών.
Για τρίτη συνεχή νύκτα ξέσπασαν χθες, Κυριακή, ταραχές στην Ολλανδία. Διαδηλωτές έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν ζημιές στις πόλεις Ένσεντε, Λέουβάρντεν, Τίλμπουργκ και το Γκρόνινγκεν.
Ωστόσο οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν λιγότερο έντονες σε σχέση με τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Παρασκευή στο Ρότερνταμ και το Σάββατο στη Χάγη. Στη διάρκεια των τριών προηγούμενων ημερών συνελήφθησαν συνολικά 145 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η ολλανδική κυβέρνηση προκάλεσε την οργή των πολιτών επιβάλλοντας εκ νέου μερικό lockdown και υιοθετώντας μια σειρά υγειονομικών κανόνων που πλήττουν κυρίως την εστίαση, η οποία θα πρέπει να κλείνει στις 20:00. Εξάλλου σκοπεύει να απαγορεύσει την είσοδο των ανεμβολίαστων σε κάποιους χώρους προκειμένου να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων.
Στις Βρυξέλλες ταραχές ξέσπασαν χθες, Κυριακή, στο περιθώριο διαδήλωσης περίπου 35.000 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα.
Οι αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι πλέον η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού, ενώ επανέφεραν και την τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου κύματος της covid-19.
Και στο γαλλικό διαμέρισμα της Γουαδελούπης στην Καραϊβική οι αντιδράσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών έχουν εξελιχθεί σε ευρεία κοινωνική κρίση. Έπειτα από μια νύκτα ταραχών, λεηλασιών και εμπρησμών, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, εστάλησαν στη Γουαδελούπη αστυνομικές ενισχύσεις από την ηπειρωτική Γαλλία.
0 Σχόλια