Ad Code

Responsive Advertisement

Τραγωδία στον ηλεκτρικό του Αγίου Νικολάου: Νεκρός και τραυματίες μετά την σύγκρουση βαγονιών


Σοβαρό ατύχημα, από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, έλαβε χώρα τα ξημερώματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο, όταν ένα μηχάημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου συγκρούστηκε με συρμό.


Από το ατύχημα τραυματίστηκαν 3 άτομα, τα οποία παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τα μετέφερε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο ένας από τους τραυματίες, ένας εργοδηγός, τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα έγινε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο όταν ένα μηχάνημα έργο καθαρισμού των γραμμών, στο οποίο επέβαιναν επτά εργάτες, πιθανότατα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του και αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει.


Ο Σπύρος Ρεβύθης, εκπρόσωπος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, εξήγησε πως έσπασαν τα φρένα, ο συρμός ανέπτυξε ταχύτητα έως και 50 χιλιομέτρων και οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν.

Επεσήμανε πως πρόκειται για ένα εργολαβικό μηχάνημα και έκρινε πως εάν δεν σταματούσε εκεί που σταμάτησε θα έφτανε μέχρι το Φάληρο και θα είχαμε πολλαπλάσια προβλήματα, αφού θα είχε αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όσον αφορά στους επιβαίνοντες, είπε ότι οι τρεις πήδηξαν νωρίς, αλλά οι άλλοι δύο - μεταξύ αυτών και ο οδηγός - το έκαναν την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Ομόνοιας και Κηφισιάς και κρίνεται ότι θα χρειαστεί ώρα για την ολοκλήρωση της έρευνας και την απομάκρυνση του μηχανήματος και του συρμού από τις γραμμές.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ


Τα συλλυπητήριά της για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ εκφράζει η ΣΤΑΣΥ.

Σε ανακοίνωση για το θανατηφόρο συμβάν, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει αρχικά ότι «η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο».

Καταλήγοντας, η ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ γνωστοποιεί ότι ξεκινά έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, την οποία θα διενεργήσουν από κοινού η ΣΤΑΣΥ με τις αρμόδιες Αρχές.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement