Ad Code

Responsive Advertisement

Συνελήφθη μέλος της συμμορίας ανηλίκων που «πρωταγωνιστεί» στο βίντεο της άγριας επίθεσης


Τα βίντεο που δημοσιοποίησε το newsit.gr την Τρίτη (9/11) με μέλη της συμμορίας ανηλίκων να χτυπούν αλύπητα τα άτυχα θύματά τους, προκάλεσαν αποτροπιασμό.


Μία ημέρα μετά, φαίνεται ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της ακόμα έναν από τους σκληρούς της συμμορίας, ο οποίος μάλιστα πρωταγωνιστεί σε βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό. Θυμίζουμε ότι από χθες, είχαν συλληφθεί τρία μέλη της συμμορίας.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο ανήλικος που συνελήφθη (ούτε 15 ετών), φέρεται να είναι εκείνος που μαχαίρωσε τον ανήλικο στο ΕΠΑΛ ενώ πρωταγωνιστεί και σε βίντεο.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συμμορία δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Στις επιθέσεις τους, στόχευαν στην κλοπή προσωπικών αντικειμένων των παθόντων αλλά και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών, είτε με την αφαίρεση των ρούχων των θυμάτων.


Μέσω ομαδικής συνομιλίας των κατηγορουμένων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις.

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική υπεροχή τους, για να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ είχαν μαζί τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων. Σημειώνεται, ότι για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, οι δράστες κατέγραφαν σε βίντεο τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

– Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε σε βάρος σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο ανηλίκων κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας από αυτούς.

– Ληστεία.

– Τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement