Ad Code

Responsive Advertisement

Ένταση με αντιεμβολιαστές στη Λάρισα, αποδοκίμασαν τον Μητροπολίτη: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από ναούς [video]


Ενταση σημειώθηκε όταν ομάδα αντιεμβολιαστών συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί έξω από την εκκλησία Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα για τη διαδικασία των εμβολιασμών.


Iσχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε, για τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων, στον προαύλιο χώρο του ναού όπου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ.

Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί έξω από Ιερούς Ναούς στη Π.Ε. Λάρισας ξεκίνησαν σήμερα έξω από την εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ, με εμβόλιο της Pfizer.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό». Τόνισε δε, πως «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».

«Αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι»


Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μικρή ομάδα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία των εμβολιασμών, λέγοντας ότι «τους ευχαριστούμε γιατί μας προσέφεραν ισχυρή διαφήμιση, κυρίως διότι αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο μπορούμε να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψιν».

Τέλος ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε τους πολίτες που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρου της εκκλησίας για να εμβολιαστούν και κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δέχτηκε αποδοκιμασίες από αντιεμβολιαστές, χαιρέτησε και όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά την αποχώρησή του, ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλους.

«θα προσπαθήσουμε και αυτό που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπέμπει στέλνοντας το μήνυμα της ζωής», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε:

«Δεν λέμε αυτά που λέμε γιατί δρούμε εκτός ιατρικής πραγματικότητας. Οι γιατροί μας και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι και ανεξάρτητες έρευνες έχουν κάνει και συνεπώς συνομιλώντας με αυτούς μπορούμε να κατανοήσουμε και το μέγεθος της βοήθειας από το εμβόλιο και την πιθανότητα των όποιων παρενεργειών».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, larissanet.gr

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement