Ad Code

Responsive Advertisement

Χάος από την κατάρρευση των social media: Δεν έχουν επανέλθει Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp – Το Twitter τρολάρει


Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας η λειτουργία των συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία, δεν είχε αποκατασταθεί, κάτι πρωτοφανές στα χρόνια λειτουργίας για τις πλατφόρμες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο ιστότοπος Down Detector, που ελέγχει την ομαλή λειτουργία των social media ανέφερε ότι αρχικά δεκάδες χιλιάδες χρήστες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές σε όλο τον κόσμο δεν είχαν πρόσβαση με το πρόβλημα να επεκτείνεται και σε άλλα μέρη.

Διάγραμμα του ιστότοπου Down Detector. Πηγή: Screenshot via ΕΡΤ

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία το πρόβλημα εντοπίζεται στους servers που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, πρώτο το Facebook ζήτησε συγγνώμη μέσω twitter, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στην πρόσβαση και στη λειτουργία των εφαρμογών του. Ακολούθησαν Instagram και WhatsApp.

Στο μεταξύ, προβλήματα παρουσίασε και το Twitter, το Tik Tok, η Google, καθώς και η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών T-Mobile.

 

Δεν φτάνει η ταλαιπωρία των εκατομμύρια χρηστών ανά τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα κυκλοφόρησε σε ξένο Μέσο ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν μπορούν να μπουν καν στο κτίριο.

Αυτό μεταδίδει η ρεπόρτερ τεχνολογίας των «ΝYTimes», η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας. Σύμφωνα με ανάρτησή της στο Twitter, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι φαίνεται επίσης να μην έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς μηχανισμούς διαχείρισης.

«Όχι μόνον οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές του Facebook δεν είναι διαθέσιμες για το κοινό, αλλά και οι εσωτερικοί μηχανισμοί και οι πλατφόρμες επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του Workplace» γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος των «New York Times», Ryan Mac. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία δουλειά», προσθέτει.

Επικό τρολάρισμα μεταξύ των social media

Εν τω μεταξύ το Twitter δεν έχασε την ευκαιρία να τρολάρει το Facebook του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το «μεγάλο κρασάρισμα» με τρεις μόνο λέξεις.

Έγραψε σε ανάρτησή του; «Γεια κυριολεκτικά σε όλους!» μήνυμα ότι η πλατφόρμα είναι ενεργή και προσβάσιμη παντού από όλους τους χρήστες.

Πάντως, WhatsApp και Instagram δεν έχασαν το χιούμορ τους, απαντώντας στο Twitter: «Γεια!» απάντησε το WhatsApp, ενώ το Instagram απάντησε αυτοσαρκαστικά: «Γεια και καλή Δευτέρα» με φατσούλα αδιάθετου…

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement