Ad Code

Responsive Advertisement

Στην Σουηδία κάνουν έρευνα για την καθυστερημένη αντίδραση απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού!



Στην Σουηδία κάνουν αυτή την στιγμή κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να δούμε στην Ελλάδα.


Επιτροπή που ορίστηκε από την κυβέρνηση, εξετάζει τη στρατηγική της χώρας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού!

Η επιτροπή ανέφερε ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική της μη επιβολής lockdown που επέλεξε η χώρα στην τελική της έκθεση, αλλά τα προκαταρκτικά ευρήματά της δείχνουν ότι επιβλήθηκαν μέτρα αργοπορημένα τόσο σε σύγκριση με τους σκανδιναβούς γείτονες της Σουηδίας όσο και ως προς τις διαστάσεις της επιδημίας στη χώρα την άνοιξη του 2020.

«Η διαχείριση της πανδημίας από τη Σουηδία χαρακτηρίστηκε από αργοπορημένη αντίδραση», αποφάνθηκε η επιτροπή.

«Τα αρχικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου της νόσου ήταν ανεπαρκή ώστε να σταματήσουν ή έστω να περιορίσουν σημαντικά την εξάπλωση του ιού στη χώρα», όπως επισημαίνεται.

Η επιτροπή, η οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση εν μέσω πίεσης από το κοινοβούλιο, επισημαίνει επίσης ότι χρειάστηκε «υπερβολικά μεγάλο διάστημα» για να δημιουργηθεί ικανοποιητικός βαθμός εξετάσεων για τον ιό, κάτι που αρχικά εφαρμόστηκε μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι υγειονομικοί υπάλληλοι.

Οι αρχές βασίστηκαν πολύ σε συστάσεις για εθελοντικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και πλυσίματος των χεριών, ενώ δημόσιοι χώροι όπως σχολεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις παρέμειναν στο μεγαλύτερο μέρος τους ανοιχτά με την κυβέρνηση να μεταθέτει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την καταπολέμηση του ιού στις υπηρεσίες υγείας και στον επικεφαλής επιδημιολόγο Άντερς Τέγκνελ.

Η Σουηδία έχει καταγράψει περισσότερους από 15.000 θανάτους από τον κορωνοϊό, πολύ περισσότερους κατά κεφαλήν σε σχέση με τους σκανδιναβούς γείτονές της που εφάρμοσαν αυστηρότερους περιορισμούς, αλλά λιγότερους σε σχέση με άλλες χώρες, οι οποίες επέβαλαν αυστηρά lockdown, όπως η Βρετανία.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement