Ad Code

Responsive Advertisement

Πάνος Καμμένος: Στις Πρέσπες είχαν εξαγοραστεί βουλευτές μου - Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία«Aν δεχτούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία»

Την παράδοση Τούρκων στρατιωτών στην Άγκυρα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος τις κρίσεις με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ΥΕΘΑ, επί συγκυβλερνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή με τη γειτονική χώρα σημείωσε ότι θεωρεί «δεδομένο» ενα θερμό επεισόδιο με που θα επιδιώξει η Τουρκία για να οδηγηθεί η Ελλάδα στη Χάγη. 

«Aν δεχτούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία».

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος για 1,5 χρόνο δεν είχε μιλήσει στα ΜΜΕ, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με αφορμή την ελληνογαλλική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «άριστη» και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο γιατί δεν προχώρησε η εν λόγω συμφωνία κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στη «Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ότι δεν μπορούσε να ρίξει την τότε κυβέρνηση γιατί οι βουλευτές του «είχαν αγοραστεί».

Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία


Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι θεωρεί δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά, σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας 60 – 70 αλιευτικά (...) H Τουρκία θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη» εκτίμησε.

Παραδώσαμε Τούρκους στρατιωτικούς στην Άγκυρα


Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε δε ότι «εγώ μίλαγα με τον κ. Ακάρ εγώ είχα το κινητό του τηλέφωνο, κι είχε εκείνος το δικό μου, και θα σας θυμίσω πώς έγινε και η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Όταν υπήρχε κρίση ή έβαζα τον Αποστολάκη να μιλήσει με τον αρχηγό του επιτελείου ή σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό μιλούσα κι εγώ με τον Ακάρ». Υπήρξε «ένα συμβάν μετά την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας που συλλάβαμε Τούρκους στον Έβρο και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Ακάρ τους παραδώσαμε στη γέφυρα». Δεν μπορείς να κλείσεις τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά και παράλληλα «το να κάνεις διερευνητικές την ώρα που παραβιάζουν την κυριαρχία σου δεν είναι σωστό», πρόσθεσε.

«Άριστη» η συμφωνία με τη Γαλλία


«Η συμφωνία που υπεγράφη είναι η αλλαγή της σημασίας της χώρας είναι μια άριστη συμφωνία γιατί πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα δέχεται την εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου που είχε επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη μετατροπή του στόλου μας με νέες φρεγάτες και το συνδυασμό αεροναυτικών δυνάμεων, δηλαδή την επικοινωνία των πλοίων με τα αεροσκάφη και τα δορυφορικά συστήματα όπως το πρόγραμμα Ήλιος… που είναι πολύ διαφορετικό σύστημα και δεν μπλοκάρεται...» τόνισε. 

Όπως σχολίασε ο κ. Καμμένος, οι Belharra δεν είναι απλά πλοία, είναι ψηφιακά κέντρα διοίκησης. Οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν τα πλοία αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το σύστημα των Rafale των δορυφορικών συστημάτων του Ήλιου και έχουν δυνατότητα προάσπισης μεγαλύτερων περιοχών. 

«Το ΠΝ είχε περιοχή ευθύνης συγκεκριμένη, με την ΑΟΖ να επεκτείνεται στα νότια περίπου στη μάση, αυτό σημαίνει ότι τα πλοία πρέπει να είναι αντίστοιχα για να εξυπηρετήσουν εθνικούς και συμμαχικούς σκοπούς» εξήγησε.

Γιατί δεν προχώρησε η ελληνογαλλική συμφωνία επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «αυτή τη συμφωνία με την αμυντική συνεργασία την είχαμε υπογράψει από τον Ιούνιο του 2018 γι’ αυτό ήρθε εδώ το Σαρλ ντε Γκωλ αν θυμάστε. Δεν προχώρησε όμως η προμήθεια των 2 φρεγατών. Είχαμε συμφωνήσει τα 2 δισεκ που θα δίναμε ως μέρος των 6 δισεκ. που έπρεπε να επιστρέψει η ΕΕ προς την Ελλάδα από τα ομόλογα, το μερίδιο της Γαλλίας θα το κρατούσε η ίδια η Γαλλία. Η Γαλλία συμφώνησε να κρατήσει τα χρήματα, 

«Το Αιγαίο το έχει κλειδώσει το ΠΝ ανεξάρτητα των μέσων και το έχει αποδείξει εγώ ξέρω ότι 5,5 χρόνια που ήμουν υπουργός δεν πέρασε ποτέ ούτε ένα ψαράδικο χωρίς να παρέμβει το λιμενικό σώμα καταρχήν και στη συνέχεια το ΠΝ. Ούτε έρευνες τους αφήσαμε να κάνουνε, ούτε προκλήσεις» δήλωσε.

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συμφωνία με τις ΗΠΑ


«Δεν είναι μόνο η συμφωνία με τη Γαλλία που έχει γεωπολιτική σημασία είναι και η 5ετης συμφωνία με τις ΗΠΑ που έχει σημασία να ψηφιστεί. Όταν τη χειριζόμουν δεν υπεγράφη, τότε γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, εγώ ήμουν το “αναγκαίο κακό” όπως είπε. Εγώ θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καλό οι ΑΝΕΛ, γιατί σταματήσαμε το κακό… Φανταστείτε να υπήρχε στρατόπεδο Άρης Βελουχιώτης όπως είχε προτείνει ο κ. Ήσυχος, οι σχέσεις με την εκκλησία, άλλα και η συνθήκη των Πρεσπών για την οποία έφυγα από την πολιτική, κι από την κυβέρνηση».

Πρέσπες: «Είχαν αγοραστεί οι βουλευτές μου»


«Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές μου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε δε ο Πάνος Καμμένος.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement