Ad Code

Responsive Advertisement

Ένοχη σιωπή της Εκκλησίας! “Παρελάσεις” μουσουλμάνων στην Αθήνα, απαγόρευση λιτανείας στην Θεσσαλονίκη

Αυτές είναι οι "ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας"; Να γίνονται κανονικά οι μουσουλμανικές γιορτές αλλά όχι οι χριστιανικές;


Κανονικότατα έγινε η πομπή Eid Milan-un-Nab όπως ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενο άρθρο


Και να θες να είσαι καλοπροαίρετος, πως να το καταφέρεις με την στάση της διοικούσης Εκκλησίας. Η οποία βλέπει μουσουλμάνους να συνωστίζονται κανονικότατα σαν να μην τρέχει τίποτα και την ίδια στιγμή για τον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη θα ακολουθηθεί η τακτική του “ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε”.

Η λιτάνευση της εικόνας θα είναι σύντομη χωρίς να ακολουθήσουν οι πιστοί σύμφωνα με όσα είπε στην TV100 ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα για τις προετοιμασίες ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100 και τη Βάσω Λυκουρίνου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου. Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, την χαρακτήρισε καρποφόρα, σημειώνοντας ότι “βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν λόγω της πανδημίας”.

Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για στοχοποίηση της Εκκλησίας την περσινή χρονιά, την πρώτη χρονιά κατά την οποία ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης τιμήθηκε εν μέσω πανδημίας. “Την περσινή χρονιά αδικηθήκαμε Εκκλησία και Αστυνομία. Υπήρχε ένας σημαντικά περιορισμένος αριθμός προσέλευσης των πιστών κι έγινε προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα. Φέτος θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά μερικές φορές η Εκκλησία στοχοποιείται και η αυστηρότητά μας εξαντλείται εκεί” τόνισε.

Ερωτηθείς για τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης είπε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά πέριξ του Ιερού Ναού, αλλά όχι “στην κανονικότητα άλλων χρονικών περιόδων”. “Οπωσδήποτε περιορισμένα. Και οπωσδήποτε χωρίς να ακολουθήσουν οι πιστοί, αλλά και χωρίς να προηγηθεί η λαμπρότητα των εποχών της κανονικότητας. Θα γίνει μια πολύ σύντομη λιτανεία πέριξ του ναού, ίσως και στον δρόμο της Αγίου Δημητρίου” ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στην επίσημη Δοξολογία η οποία θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 26ης Οκτωβρίου, ο π. Ιάκωβος ξεκαθάρισε ότι την οργανωτική ευθύνη φέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η είσοδος στον ναό θα επιτρέπεται μόνο στους προσκεκλημένους. Σε μια προσπάθεια να μη δημιουργηθεί συνωστισμός στον προαύλιο χώρο, “το προσκύνημα θα συνεχιστεί στο πλαϊνό κλίτος του ναού”. “Δεν θα υπάρχει επαφή της κεντρικής δοξολογίας με το προσκύνημα, διότι η διακοπή του προσκυνήματος και το κλείσιμο του ναού πέρυσι ήταν αυτό που δημιούργησε τον όποιο συνωστισμό στο προαύλιο. Οι προσκυνητές φέτος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν καθόλου μέσα στον ναό, εφόσον και στην ακολουθία θα είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός” κατέληξε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Δυσοίωνα μηνύματα


Τα μηνύματα από την διοικούσα εκκλησία είναι δυσοίωνα και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το έχει επισημάνει ήδη και από την πρόσφατη Ιεραρχία όπου είχαμε στροφή στο Κέντρο από τον Αρχιεπίσκοπο και καταδίκη των διαφορετικών φωνών .

Πιο πολύ εντύπωση όμως παρουσιάζει η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας προς κληρικούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας. "Τηρείτε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, καθοδηγείτε το λαό με βάση τις ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας" ζήτησε ο κ. Γαβριήλ.

Αυτές είναι οι "ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας";

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement