Ad Code

Responsive Advertisement

Δεν είναι μόνο οι φρεγάτες και οι κορβέτες! Ποιος είναι ο πραγματικός “θησαυρός” που φέρνει από το Παρίσι ο Μητσοτάκης


Δόγμα αμυντικής συνδρομής!

Μαζί με φρεγάτες και κορβέτες ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρνει πίσω από το Παρίσι μια πολύ σημαντικότερη δέσμευση.

Την απόλυτη συμμαχία - και στρατιωτική - με την Γαλλία που υποδηλώνει πως σε περίπτωση επίθεσης στο ένα κράτος τα υπόλοιπα παρεμβαίνουν σε συνδρομή του. Αυτό άλλωστε ορίζεται και από τον Σύνδεσμο των Γαλλόφωνων χωρών, στον οποίο ενέταξε την Ελλάδα το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή. Μάλιστα στο περιθώριο της αντίστοιχης Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ εκείνη την χρονιά ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε λάβει μέρος στην Άτυπη Συνάντηση των Γαλλόφωνων χωρών.

Μητσοτάκης – Μακρόν έστειλαν μήνυμα για κοινό βηματισμό, καθώς και οι δύο επιδιώκουν τη «στρατηγική αυτονομία» της Ευρώπης. Ο Εμανουέλ Μακρόν στηρίζει τη χώρα μας σε σχέση με την τουρκική παραβατικότητα, την οποία έχει καταδικάσει ουκ ολίγες φορές, ενώ ταύτιση απόψεων υπάρχει και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Την ουσιαστική εμβάθυνση της ελληνογαλλικής στρατηγικής συνεργασίας αναμένεται να επισημοποιήσουν σήμερα μετά τη νέα συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες τόσο κατά το χθεσυνοβραδινό δείπνο που είχαν μέσα σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, όπως μεταδίδουν συνεργάτες τους, όσο και κατά την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεση τέχνης Paris - Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675 ‐ 1919 (Παρίσι - Αθήνα, η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 ‐ 1919), που διοργανώνεται στο Μουσείο του Λούβρου με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έστειλαν πολλαπλώς το μήνυμα ότι το σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» που έρχεται από το παρελθόν παίρνει στις μέρες σάρκα και οστά περισσότερο από ποτέ.

Αυτό το δόγμα αμυντικής συνδρομής καθιστά την χώρα μας ισχυρότατη, ενώ προκαλεί εγκεφαλικά στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Στο πεδίο των αμυντικών εξοπλισμών, πλέον των 18+6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, πάμε για την απόκτηση υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra, στρατηγικών πυρομαχικών Scalp Naval, καθώς και η αναβάθμιση υφιστάμενων μαχητικών αεροσκαφών Mirage-200.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement