Ad Code

Responsive Advertisement

Η Ρωσία θέλει να κλωνοποιήσει αρχαίους Σκύθες πολεμιστές


Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το σχέδιό του για την κλωνοποίηση DNA αρχαίων πολεμιστών της Σιβηρίας και των αλόγων τους. 


Ο αρχαίος τόπος ταφής τους βρίσκεται στην κοιλάδα των Βασιλέων στη Δημοκρατία του Tuva στη Σιβηρία, και περιέχει τα λείψανα των Σκυθών πολεμιστών ηλικίας 3.000 ετών.

Ο Σεργκέι Σόιγκου, υπουργός Άμυνας της Ρωσίας και ένας από τους στενότερους συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε την επιθυμία του να χρησιμοποιήσει την κλωνοποίηση DNA για να δημιουργήσει εκ νέου έναν στρατό ευγενών πολεμιστών.

Τώρα, μια ρωσο-ελβετική αρχαιολογική ομάδα ανατίθεται να βρει οργανική ύλη για την κλωνοποίηση DNA ενός στρατού πολεμιστών.


Τα απομεινάρια αρχαίων Σκυθών πολεμιστών που βρέθηκαν στην τοποθεσία Αρζάν στη Ρωσία θα χρησιμοποιηθούν για το έργο κλωνοποίησης DNA. (Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία)

Ένα άρθρο της Daily Mail εξηγεί ότι ο αρχαίος τόπος ταφής Tunnug περιέχει νομάδες πολεμιστές ηλικίας 3000 ετών, οι οποίοι «συχνά αναπαύονταν με τα άλογά τους». Ο Σεργκέι Σόιγκου είναι από τη Δημοκρατία της Τούβα και μίλησε πρόσφατα για τις «δυνατότητες των εξαιρετικών σκυθικών ταφών 3.000 ετών» στην Κοιλάδα των Βασιλέων.


Ο Σεργκέι Σόιγκου, στην παραπάνω φωτογραφία, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν-μίλησε για τις δυνατότητες των εξαιρετικών ταφών Σκυθών 3.000 ετών στην Τούβα

Το αμφιλεγόμενο κομμάτι είναι ότι αυτό το "δυναμικό" για το οποίο μιλά είναι να καταφέρουν να πάρουν σκυθικό DNA, έτσι ώστε οι στρατιωτικοί επιστήμονες να μπορούν να αναδημιουργήσουν έναν αρχαίο στρατό "προηγμένων" πολεμιστών.


Με τον ίδιο τρόπο που κλωνοποιήθηκε το πρόβατο Ντόλι, Ρώσοι-Ελβετοί επιστήμονες ελπίζουν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την κλωνοποίηση DNA των Σκυθών πολεμιστών.

Ποιοι είναι οι Σκύθες;


Η λέξη "Σκύθες" είναι αρχαίας ελληνικής καταγωγής. Χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε όλους τους βόρειους Ιρανούς νομάδες. Μπορούμε να μιλάμε για το ποιοι είναι οι Σκύθοι με τη στενή και ευρεία έννοια του λόγου. Στους στενούς λεγόμενους μόνο κάτοικους των πεδιάδων της Μαύρης Θάλασσας και του Βόρειου Καυκάσου, τους χωρίζει από στενά συνδεδεμένες φυλές - Ασιατικοί Σάκης, Ντα, Ισίδων και Μασαγκέτς, Ευρωπαίοι Κιμμεριανοί και Σαυρωμάτες-Σαρμάτες. Ένας πλήρης κατάλογος όλων των σκυθικών φυλών, γνωστών στους συντάκτες της αρχαιότητας, αποτελείται από αρκετές δεκάδες ονόματα. Δεν θα απαριθμήσουμε όλα αυτά τα έθνη. Παρεμπιπτόντως, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι Σκύθες και οι Σλάβοι έχουν κοινές ρίζες. Ωστόσο, η γνώμη αυτή δεν αποδεικνύεται, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.


Έκαναν μια τεράστια περιοχή από το Altai μέχρι το Δούναβη. Οι σκυθικές φυλές συνέδεαν τελικά τον τοπικό πληθυσμό. Καθένας από αυτούς είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες πνευματικής και υλικής κουλτούρας. Ωστόσο, όλα τα μέρη του τεράστιου κόσμου του Σκύθου ενώνουν μια κοινή προέλευση και γλώσσα, έθιμα και οικονομικές δραστηριότητες. Είναι ενδιαφέρον ότι οι Πέρσες θεωρούσαν όλες αυτές τις φυλές ως έναν λαό. Οι Σκύθες έχουν ένα κοινό πασικό όνομα - "Σάκι". Χρησιμοποιείται με τη στενή έννοια για να αναφέρεται στις φυλές που κατοικούν στην Κεντρική Ασία. Δυστυχώς, μπορούμε να κρίνουμε μόνο με έμμεσες πηγές για το τι ήταν οι Σκύθες. Οι φωτογραφίες τους, βέβαια, δεν υπάρχουν. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πολλές ιστορικές πληροφορίες γι 'αυτούς.

Η εμφάνιση των Σκυθών


Η εικόνα στο βάζο που βρέθηκε στο ανάγλυφο Kul-Oba έδωσε στους ερευνητές την πρώτη πραγματική ιδέα για το πώς ζούσαν οι Σκύθες, πώς ντύνονται, ποια ήταν τα όπλα και η εμφάνισή τους. Αυτές οι φυλές φορούσαν μακριά μαλλιά, μουστάκι και γενειάδα. Ήταν ντυμένοι με λινά ή δερμάτινα ρούχα: μακριά παντελόνια και ένα καφτάν με ζώνη. Στα πόδια τους ήταν δερμάτινες μπότες, οι οποίες παρεμποδίστηκαν από ιμάντες αστραγάλου. Το κεφάλι των Σκυθών ήταν καλυμμένο με τσόχα με καρφίτσες. Όσο για τα όπλα, είχαν ένα τόξο και βέλη, ένα μικρό σπαθί, μια τετράπλευρη ασπίδα και δόρατα.


Βάζο από την Kul-Oba Kurgan, 2ο μισό του 4ου αιώνα π.Χ.. ( Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη)

Επιπλέον, εικόνες αυτών των φυλών βρίσκονται σε άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο Kul-Oba. Για παράδειγμα, σε μια χρυσή πλάκα υπάρχουν δύο Σκύθες που πίνουν από ένα ρίγμα. Πρόκειται για μια τελετή αδελφοποίησης, γνωστή από τη μαρτυρία των αρχαίων συγγραφέων.

Σκυθικός πολιτισμός


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σκυθικές φυλές δημιούργησαν μια μάλλον υψηλή κουλτούρα για το χρόνο τους. Καθορίζουν την πορεία της περαιτέρω ιστορικής ανάπτυξης πολλών περιοχών. Αυτές οι φυλές συμμετείχαν στο σχηματισμό πολλών εθνών.


Τα σκυθικά χρονικά κρατήθηκαν στην αυτοκρατορία του Τζινγκις Χαν, παρουσιάστηκε πλούσια λογοτεχνία με παραμύθια και θρύλους. Υπάρχει λόγος να ελπίζουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους θησαυρούς έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε υπόγεια θόλους. Η κουλτούρα των Σκυθών, δυστυχώς, παραμένει ελάχιστα κατανοητή. Στους αρχαίους ινδικούς θρύλους και τους Βεδούς, σε κινεζικές και περσικές πηγές, λέγεται για τα εδάφη της περιοχής της Σιβηρίας-Ουράλ, στην οποία ζούσαν ασυνήθιστοι άνθρωποι. Στο οροπέδιο Putorano, πίστευαν, βρισκόταν η κατοικία των θεών. Αυτά τα μέρη προσέλκυσαν την προσοχή των ηγεμόνων της Ινδίας, της Κίνας, της Ελλάδας και της Περσίας. Ωστόσο, το ενδιαφέρον τελείωσε συνήθως με οικονομικές, στρατιωτικές ή άλλες επιθέσεις εναντίον μεγάλων φυλών.

Είναι γνωστό ότι τα στρατεύματα της Περσίας (Δαρείος και Κύρος Β), η Ινδία (Arjuna, κ.λπ.), η Ελλάδα (Μεγάλος Αλέξανδρος), το Βυζάντιο, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κ.λπ., εισέβαλαν στη Σκυθία σε διαφορετικούς χρόνους. το ενδιαφέρον για αυτές τις φυλές εκ μέρους της Ελλάδας έδειξε: ο γιατρός του Ιπποκράτη, ο γεωγράφος Χεκάτιος της Μιλήτου, ο Σοφοκλής και ο Εσκάλι τραγωμένοι, οι ποιητές Πάντορ και Αλκαμάν, ο στοχαστής Αριστοτέλης, ο λογογράφος Νταμάς και άλλοι.

Δύο θρύλοι για την προέλευση της Σκυθίας, που είπε ο Ηρόδοτος


Ο Ηρόδοτος είπε δύο θρύλους για την προέλευση της Σκυθίας. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, ο Ηρακλής, που ήταν εδώ, συνάντησε μια ασυνήθιστη γυναίκα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας (στο σπήλαιο της γης της Γηλαίας). Το κάτω τμήμα του ήταν οφιοειδές. Τρεις γιοι γεννήθηκαν από το γάμο τους - Agafiers, Skiff και Gelon. Από ένα από αυτά ήρθαν οι Σκύθες.

Σύντομα και ένα άλλο μύθο. Σύμφωνα με αυτήν, εμφανίστηκε ο πρώτος άνθρωπος στη γη με το όνομα Targitai. Οι γονείς του ήταν ο Δίας και ο Μπόρισεν (κόρη του ποταμού). Είχαν τρεις γιους: Arpoksai, Lipoksai και Kolaksai. Ο μεγαλύτερος από αυτούς (Λιποκσαί) έγινε ο πρόγονος των Σκύθων-Αυχάτς. Οι τράπποι και οι κασταροί προέρχονταν από τον Αρπωσάι. Και από τον Κολαξάι, τον μικρότερο γιο, βασιλικούς παράλληλους. Αυτές οι φυλές ονομάζονται συλλογικά οι σκολότες και οι Έλληνες άρχισαν να τους αποκαλούν Σκυθούς.

Όλη η επικράτεια της Σκυθίας, Κολάκσαϊ, χωρίστηκε αρχικά σε 3 βασίλεια, τα οποία πήγαν στους γιους του. Ένας από αυτούς, όπου κρατήθηκε ο χρυσός, έκανε το μεγαλύτερο. Η περιοχή βόρεια αυτής της γης καλύπτεται με χιόνι. Περίπου την χιλιετία π.Χ. ε. Δημιουργήθηκαν σκυθικά βασίλεια. Ήταν η εποχή του Προμηθέα.

Η σύνδεση των Σκυθών με την Ατλαντίδα


Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει το θρύλο της γενεαλογίας των βασιλέων ως την ιστορία των σκυθών λαών. Πιστεύεται ότι η ιστορία αυτών των φυλών έχει τις ρίζες της στην Ατλαντίδα, έναν αρχαίο πολιτισμό. Αυτή η αυτοκρατορία περιλάμβανε, εκτός από το νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου βρισκόταν η πρωτεύουσα (ο Πλάτων το περιγράφει στο διάλογο «Κρήτιος» και «Τιμίου»), προσγειώνεται στη βορειοδυτική Αφρική, καθώς και στη Γροιλανδία, την Αμερική, τη Σκανδιναβία και τη βόρεια Ρωσία. Όλες οι περιφέρειες γύρω από τον Βόρειο γεωγραφικό πόλο επίσης ανήκαν σε αυτό. Τα εδάφη του νησιού που βρίσκονται εδώ ονομαζόταν Μέση Γη. Κατοικούνταν από τους μακρινούς προγόνους των ασιατικών και ευρωπαϊκών λαών. Στο χάρτη του G. Mercator, σχετικά με το έτος 1565, παρουσιάζονται αυτά τα νησιά.

Συμπερασματικά


Κάθε έθνος περνάει το δικό του ιστορικό μονοπάτι. Όσο για τους Σκύθες, το μονοπάτι τους δεν ήταν σύντομο. Πάνω από χίλια χρόνια, μέτρησαν την ιστορία. Για πολύ καιρό οι Σκύθες ήταν η κύρια πολιτική δύναμη σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ του Δούναβη και του Δον. Πολλοί εξέχοντες ιστορικοί και αρχαιολόγοι έχουν μελετήσει αυτές τις φυλές. Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ενώνονται από ειδικούς που εκπροσωπούν συναφείς τομείς (για παράδειγμα, κλιματολόγους και παλαιογεωγράφοι). Αναμένεται ότι η συνεργασία αυτών των επιστημόνων θα παράσχει νέες πληροφορίες για το πώς ήταν οι Σκύθες. Οι πληροφορίες που περιγράφηκαν σε αυτό το άρθρο, ελπίζουμε, σας βοήθησαν να πάρετε μια γενική ιδέα γι 'αυτούς.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement