Ad Code

Responsive Advertisement

Οι Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν ανενόχλητοι στο Αιγαίο με… ελληνικό νόμο


Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους Τούρκους; 
Έχουμε περίσσευμα αλιείας; Θέλουμε να διαλύσουμε τους Έλληνες ψαράδες; 


Κάποιος να μας το εξηγήσει αυτό...

Τελικά είναι μεγάλο προσόν η πολιτική υποκρισία, είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την ποινική διάσταση της εισόδου Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά ύδατα και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα… Γιατί είναι δεμένα τα χέρια του ελληνικού Λιμενικού;

Μόλις προχθές αποκαλύφθηκε ότι την ώρα που ο Νίκος Δένδιας έστελνε στην Τουρκία διάβημα διαμαρτυρίας για την εισβολή των τουρκικών αλιευτικών σκαφών εντός των χωρικών μας υδάτων, με τις αλλαγές, που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ, «η διενέργεια αλιείας από σκάφη σημαία Τουρκίας εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα»!

Το θέμα βεβαίως αποκαλύφθηκε και προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε μόλις προ ημερών το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Βουλή αναφορικά με τις δικαιολογημένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τις μαζικές παραβιάσεις και τον ύποπτο ρόλο των τουρκικών σκαφών επισυνάπτοντας σχετικό έγγραφο του αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υπογράφει ο αρχηγός του ΛΣ, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Η εθνικά επικίνδυνη αλλαγή αυτή θα περνούσε, μάλιστα, απαρατήρητη αν δεν την εντόπιζαν σε απάντηση του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη σε απάντησή του μετά από ερώτηση των βουλευτών Λογιάδη και Αβδελά της Ελληνικής Λύσης.

Μιλάμε για απίστευτη παράνοια από ελληνικής πλευράς. Τα τουρκικά σκάφη εκτελώντας συντονισμένες διελεύσεις εντός των ελληνικών υδάτων σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη έως τη Μύκονο, τη Σύρο και τα Κύθηρα επιχειρούν να «γκριζάρουν» ολόκληρες περιοχές αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε αυτές και εμείς περνάμε νόμο για να μην είναι ποινικό αδίκημα η διέλευσή τους!

Δεν γνωρίζουμε ποιος εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε κάτι τέτοιο, αλλά καλό θα ήταν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό το σκεπτικό αυτής της αλλαγής επί του ποινικού κώδικα. Με ποια αιτιολογία έγινε κάτι τέτοιο και άλλαξε ο 401 που από το 1970 προέβλεπε τα ακόλουθα: «Αλλοδαπός που ψαρεύει χωρίς δικαίωμα στην αιγιαλίτιδα ζώνη του ελληνικού κράτους τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών».

Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους Τούρκους; Έχουμε περίσσευμα αλιείας; Θέλουμε να διαλύσουμε τους Έλληνες ψαράδες; Κάποιος να μας το εξηγήσει αυτό...

Διότι αντιλαμβάνεστε ότι με βάση αυτή την αλλαγή το Λιμενικό δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα! Με βάση τα ισχύοντα, οι ενέργειες, στις οποίες μπορεί να προβεί το ελληνικό Λιμενικό Σώμα αναφορικά με τη διαπίστωση διενέργειας αλιείας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων από αλιευτικά ξένης σημαίας είναι συγκεκριμένες και περιορίζονται σε επίπεδο ενημέρωσης των συναρμόδιων υπουργείων και μέσω αυτών των ευρωπαϊκών αρχών. Μόνο συλλογή φωτογραφικού υλικού από τις παράνομες δραστηριότητες των Τούρκων και τίποτα παραπάνω.

Εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με αυτές τις αλλαγές δεν έχει και κανένα νόημα το όποιο διάβημα από πλευράς Αθήνας. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να αλλάξει αυτό το έκτρωμα περί μη ποινικής ευθύνης.

Το κρατάει και προχωράμε όλοι μαζί να βλέπουμε τους Τούρκους μέχρι να φτάσουν στη Βάρκιζα για τσιπούρες.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement