Ad Code

Responsive Advertisement

Φράγμα Πηνειού Ηλείας: Πετούν ζωντανά ζώα για να πεθάνουν



Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν τα βάζει ο νους σου. Κάποια απίστευτα εγκλήματα σε βάρος ζώων. Και όμως συμβαίνουν. Και συμβαίνουν δίπλα μας. Κάθε μέρα. 

Σε όλη την Ελλάδα.

Η σιωπή του κόσμου είναι δεδομένη. Δεν μιλάει κανείς, δεν καταγγέλλει κανείς τους δράστες. Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις τους γνωρίζουν. 

Στις κωμοπόλεις και τα χωριά ο κόσμος είναι μικρός. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αλλά δεν μιλάμε.

Και όμως, η σιωπή είναι συνενοχή. Με το να μη μιλάς συμμετέχεις και εσύ στο έγκλημα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Ηλεία, στο φράγμα του Πηνειού, στη Βόρεια Πελοπόννησο. Το φράγμα αυτό χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης, με 50 μέτρα ύψος και μήκος 2.175 μέτρα.

Σε αυτό λοιπόν το φράγμα κάποιοι ξεφορτώνονται τα ζώα που δεν θέλουν, κυρίως σκυλιά. 


Τα πετάνε για να είμαστε ακριβείς. Πετάνε ζωντανά ζώα στο φράγμα ώστε να πεθάνουν. Ζώα υγιή, ζώα άρρωστα, ζώα γέρικα, κουταβάκια. Κάποια καταφέρνουν να επιβιώσουν. Κάποια άλλα όμως όχι.

Από το φράγμα είναι αδύνατον να διαφύγει κάποιο ζώο. Μια παλιά σιδερένια σκάλα είναι δύσκολη στην ανάβαση ακόμα και για τους ανθρώπους. Τα ζώα περιφέρονται εκεί μέσα. Ψάχνουν φαγητό, νερό για να επιβιώσουν. Είναι στρεσαρισμένα. Σε πανικό. Αν οι εθελοντές τα εντοπίσουν, σώζονται. Αν όχι, έχουν μαρτυρικό τέλος.

Η κ. Άρτεμις Δημητροπούλου, εθελόντρια από την περιοχή και δημιουργός της φιλοζωικής "Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας" αλλά και οι άλλοι εθελοντές της φιλοζωικής, κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν τα ζώα. Είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται. Μόλις μαθαίνουν για ένα περιστατικό, πηγαίνουν αμέσως στο φράγμα. Κατεβαίνουν, εντοπίζουν το ζώο και προσπαθούν να το πιάσουν. Κάποια ζώα πιάνονται αμέσως γιατί είναι είτε φιλικά είτε εξαντλημένα και άρρωστα. Κάποια είναι τόσο φοβισμένα και σε πανικό, οπότε στήνεται ολόκληρη επιχείρηση για να πιαστούν.

Στη συνέχεια το σηκώνουν και το ανεβάζουν από τη σκάλα που είναι πολύ δύσκολο να ανέβουν, ειδικά με ένα ζώο που μπορεί να είναι μεγαλόσωμο και να ζυγίζει πολύ. Το μεταφέρουν στο γιατρό και γίνονται όλα τα απαραίτητα. Αν το ζώο τα καταφέρει, προσπαθούν να του βρουν ένα σπίτι. Πού να το αφήσουν άλλωστε; Ποιο ήταν το αρχικό μέρος του;

Για αυτό κάνουν έκκληση για βοήθεια. Δεν προλαβαίνουν με τα περιστατικά, τα οποία πλέον είναι αμέτρητα. Ακόμα και τις μέρες της καραντίνας πετούσαν ζώα. Επίσης ζητούν από τους ανθρώπους που περνάνε από εκεί μήπως δουν κάτι, είτε κάποιο ζώο πεταμένο ή αυτόν που το κάνει.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Δημητροπούλου έχει στείλει επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ζητάει να κατασκευαστεί ράμπα στο φράγμα για να διαφεύγουν τα ζώα, κάτι που είχαν δεχτεί. Η ράμπα, με αρκετή καθυστέρηση, πριν από ένα μήνα ξεκίνησε. Όμως για άγνωστους λόγους σταμάτησε η κατασκευή της.

Το Petpet.news -Το καλύτερο τετράποδο site στο παρελθόν επικοινώνησε με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και μας βεβαίωσε ότι αυτό έχει καθυστερήσει λόγω πανδημίας και ότι το αργότερο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο.

Η απάντηση της Αστυνομίας στην εκπρόσωπο της Φιλοζωικής Ένωσης “Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας”

Το φράγμα του Πηνειού χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement